Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laura Sintija Černiauskaitė savo esė skaitys Europos literatūros naktyje

Jau trečius metus iš eilės Europos šalių kultūrų institutai organizuoja Europos literatūros naktį. Nyderlandų Lietuvių kultūros centro (Litouws Cultureel Centrum) kvietimu, šiemet renginyje dalyvaus rašytoja iš Lietuvos Laura Sintija Černiauskaitė.
Laura Sintija Černiauskaitė
Laura Sintija Černiauskaitė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Šių metų literatūros nakties tema susijusi su plonyte, kartais beveik nematoma riba tarp džiaugsmo ir liūdesio. Pagal Montaigne`io citatą: „Kaip mes juokiamės ir verkiame dėl tų pačių dalykų“ (Comme nous pleurons et rions d'une même chose), specialiai šiam renginiui dvylika Europos šalių rašytojų sukūrė esė, kurios bus išverstos į olandų kalbą ir publikuotos specialiame rinkinyje. Rinkinį leidžia leidykla „Uitgverij Cossee“.

Be rašytojos iš Lietuvos, pokalbyje, kurį ves literatūros kritikė Margot Dijkgraaf, dalyvaus ir savo esė literatūros naktyje perskaitys Laurent‘as Binet (Prancūzija), Jáchymas Topolis (Čekija), Marcelis Beyeris (Vokietija), Kristina Tóth (Vengrija), Nihan Kaya (Turkija) ir Marja Pruis (Nyderlandai). Autorių skaitomus tekstus įprasmins sceninis muzikinis apipavidalinimas.

Renginys įvyks gegužės 14 d. Flamandų kultūros centre „De Brakke Grond“ (Nes 45, NL-1012KD Amsterdamas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius