-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nebijantiems kalbėti apie lytiškumą ir intymumą – susitikimas su švedų komiksų kūrėja

Susitikimas, kuris kartu bus ir paskaita, ir pokalbis. Taip galima apibūdinti švedų rašytojos, komiksų kūrėjos Liv Strömquist apsilankymą Lietuvos nacionaliniame muziejuje, Istorijų namuose, vasario 1 dieną. Nebijantiems atvirai kalbėti apie lytiškumą ir intymumą neabejotinai tai – metų renginys, rašoma pranešime spaudai.
Populiari švedų komiksų kūrėja Liv Stroemquist pristatys knygą, kuria sukūrė susipažinusi su M.Gimbutienės mokslinėmis publikacijomis (Organizatorių nuotr.)
Populiari švedų komiksų kūrėja Liv Stroemquist pristatys knygą, kuria sukūrė susipažinusi su M.Gimbutienės mokslinėmis publikacijomis (Organizatorių nuotr.) / Organizatorių nuotr.

Pagrindinė susitikimo ašis – L.Strömquist 2018 metais anglų kalba išleistas komiksas „Fruit of Knowledge: The Vulva vs. The Patriarchy“ („Žinių vaisius: vulva prieš patriarchatą“), kurį ji sukūrė susipažinusi su Marijos Gimbutienės mokslinėmis publikacijomis.

Komikse autorė nagrinėja moters seksualumą ir kaip į jį buvo žvelgiama skirtingais laikais, kas formavo vienokį ar kitokį požiūrį į moterį, jos lytį. Kodėl iki šių dienų dar daug kas nepažinta ir nesuprasta?

LNM nuotr./Komiksas apie moters lytį švedų autorę išgarsino Europoje
LNM nuotr./Komiksas apie moters lytį švedų autorę išgarsino Europoje

„Knyga ypač įdomi tuo, kad turinys yra rimtas, vos ne mokslinis, o forma yra šmaikšti, įdomi ir dar pateikta komiksu. <...> Žmogus skraido į kosmosą, valdo bepiločius orlaivius ir sugalvojo mobilųjį telefoną, o va visą klitorį „atrado“ penkiais šimtais metų vėliau nei Kolumbas Ameriką: visas klitoris, kurio ilgis yra 7–10 cm, buvo atrastas 1998 metais“, – knygą recenzavo tinklaraštis Fantastiškų(-os) knygų žiurkės.

Komiksas, kuris švedų kalba pasirodė 2014 metais, jau išverstas į pagrindines Europos kalbas – anglų, vokiečių, ispanų, italų, graikų, ukrainiečių, suomių, rusų ir kitas. Susitikimas su autore Istorijų namuose vyks anglų kalba, jį taip pat bus galima stebėti Istorijų namų Facebook paskyroje.

L.Strömquist yra garsi Švedijos komiksų kūrėja, žinoma ir mėgstama radijo laidų vedėja, baigusi politikos mokslus. Savo darbuose, tarp kurių yra tokie bestseleriai kaip „Prince Charles’ Feelings“ (2010), „Fruit of Knowledge“ (2014) ir „The Reddest Rose Unfolds“ (2019), socialines ir politines problemas ji vaizduoja su humoru bei aštriu sąmoju. Įvairiais apdovanojimais įvertinti L.Strömquist komiksai buvo pritaikyti scenai ir išversti į beveik dvidešimt kalbų.

Susitikimas su Liv Strömquist vyks vasario 1 d. 18 val. 30 min. Istorijų namuose, T.Kosciuškos g. 3. Renginys nemokamas, tačiau vietų skaičius ribotas, todėl būtina išankstinė registracija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius