Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkios knygos, kurias per vasarą rekomenduoja perskaityti Billas Gatesas

Milijardierius, vienas „Microsoft“ įkūrėjų Billas Gatesas kasmet artėjant vasarai paskelbia rekomenduojamų knygų penketuką – ką jis šiemet siūlo perskaityti?
Billas Gatesas
Billas Gatesas / „Scanpix“ nuotr.

„Dauguma šiomis dienomis vykstančių mano susitikimų ir pokalbių sukasi apie COVID-19 ir kaip mes galime sustabdyti infekcijos bangą. Bet manęs taip pat dažnai klausia, ką aš skaitau ir kokius serialus žiūriu, nes žmonės nori ne tik išgirsti daugiau apie pandemiją, bet ir nuo jos atsitraukti“, – sako B.Gatesas.

Savo tinklaraštyje „Gates Notes“ jis pateikia penkias knygas, rekomenduojamas vasaros skaitymui. Susipažinkime su šiais kūriniais.

Knygos viršelis/Knyga „The Choice“
Knygos viršelis/Knyga „The Choice“

„Ši knyga – pusiau memuarai, pusiau gidas į traumos gydymą. Eger buvo tik šešiolika metų, kai kartu su šeima ji buvo išsiųsta į Aušvicą, Išgyvenusi neįtikėtiną siaubą jį persikėlė į JAV, tapo terapeute. Jos patirtis padeda kurti unikalias įžvalgas ir aš manau, kad daug žmonių dėl jos pasiūlymų gebės kitaip elgtis sudėtingose situacijoje“, – Edith Eva Eger knygą „The Choice“, kuri yra „New York Times“ bestseleris, pristato B.Gatesas. Teigiama, kad tai žmonių gyvenimus keičiantis kūrinys.

Knygos viršelis/Knyga „Debesų atlasas“
Knygos viršelis/Knyga „Debesų atlasas“

Davido Mitchello romane „Debesų atlasas“ („Cloud Atlas“) susipina šešios istorijos, apimančios laikotarpį nuo XIX a. iki tolimos ateities, tam tikra prasme – gyvenimo „po pasaulio pabaigos“, o kiekviena istorija yra susijusi su einančia po jos, rašoma knygos anotacijoje. „Jei esate nusiteikę istorijai, kuri įtikinamai kalba apie geriausius ir blogiausius žmonijos bruožus, gebėsite į šią knygą įsijausti taip pat, kaip ir aš“, – apie kūrinį kalba B.Gatesas ir priduria, kad tai sudėtingai sukonstruota knyga.

Knygos viršelis/Knyga „The Ride of Lifetime“
Knygos viršelis/Knyga „The Ride of Lifetime“

„Tai viena geriausių verslo knygų, kurią skaičiau per pastaruosius metus. Nesvarbu, ar ieškote minčių verslui, ar norite gerai praleisti laiką. Manau, kad kiekvienas skaitytojas mėgausis istorija, kaip keitėsi „Disney“ bendrovė“, – apie Bobo Igero knygą „The Ride of Lifetime“ sako B.Gatesas. Jis pabrėžia, kad knyga puikiai atskleidžia, ką reiškia būti didelės bendrovės vadovu. „The Ride of Lifetime“ yra memuarų knyga, kurioje B.Igeras pasakoja, kaip vystėsi jos kelias, kai jis tapo „Disney“ generaliniu direktoriumi.

Knygos viršelis/Knyga „The Great Influenza“
Knygos viršelis/Knyga „The Great Influenza“

„Gyvename beprecedenčiame laike. O jei norite jį istoriškai palyginti, puikiai tinka 1918 metais kilusi gripo epidemija. J.M.Barry savo knygoje jus supažindins beveik su viskuo, ką jums reikia žinoti apie vieną mirtingiausių ligos protrūkių žmonijos istorijoje“, – sako B.Gatesas, pristatydamas Joghni M.Barry knygą „The Great Influenza“. Šiame „New York Times“ bestseleryje žvelgiama į prieš šimtmetį planetoje kilusią pandemiją ir iššūkius, kuriuos ji sukėlė žmonijai.

Knygos viršelis/Knyga „Good Economics for Hard Times“
Knygos viršelis/Knyga „Good Economics for Hard Times“

„Banarjee ir Duflo laimėjo Nobelio ekonomikos premiją praėjusiais metais, jie yra protingiausi šiandien dirbantys ekonomistai. Mūsų laimei, jie taip pat geba ekonomiką paversti suprantama kiekvienam žmogui. Naujoje knygoje jie nagrinėja nelygybės ir politinio susiskaldymo temas“, – apie Abhijito V.Banerjee ir Esther Duflo knygą „Good Economics for Hard Times“ kalba Billas Gatesas.

TAIP PAT SKAITYKITE: 15 didelės apimties garsių knygų, kurias galite perskaityti per karantiną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius