-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rašytojas Douglas Kennedy: prezidentu išrinktas Donaldas Trumpas būtų kaip Mussolini

Donaldas Trumpas neturi jokių šansų laimėti JAV prezidento rinkimus, sako populiarus amerikiečių rašytojas Douglas Kennedy, bet jeigu laimėtų – jis būtų „amerikiečių Mussolini.
Douglas Kennedy
Douglas Kennedy / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Trumpas neturi jokių šansų“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP apie respublikonų kandidatą kitą mėnesį vyksiančiuose JAV prezidento rinkimuose.

Tačiau tai, kad jis vis dėlto pretenduoja į Baltuosius rūmus, parodo „kraštutinių dešiniųjų pakilimą visame pasaulyje“, sakė jis duodamas interviu iš savo namų Paryžiuje.

„Tai nėra vien JAV reiškinys“, – pažymėjo D.Kennedy, primindamas apie „Brexit nelaimę“, kai britai referendume birželį nubalsavo už šalies pasitraukimą iš Europos Sąjungos.

„Donaldas Trumpas yra mizoginistas (moterų nekentėjas), mizantropas, – sako D.Kennedy. – Jo ego yra tokio dydžio kaip Kanada. Jam nebūdinga kultūra, jis niekada neskaito“.

„Palyginus su Trumpu, (buvęs JAV prezidentas) George'as W.Bushas buvo Chateaubriand'as“, – pašmaikštavo D.Kennedy, turėdamas omenyje XVIII amžiaus prancūzų rašytoją ir istoriką François-René de Chateaubriandą.

Tačiau jis perspėjo: „Jei būtų išrinktas, Trumpas būtų Amerikos Mussolini“.

Nuotr. iš „Wikipedia“/Benito Mussolini
Nuotr. iš „Wikipedia“/Benito Mussolini

A.Kennedy, 12 romanų, iš kurių galima paminėti „The Big Picture“ ir „The Pursuit of Happiness“, autorius sakė balsuosiąs už demokratų kandidatę Hillary Clinton.

„Ji bus puiki prezidentė“, – pridūrė jis, smerkdamas prieš ją reikštą mizoginišką neapykantą

„Dar niekada nėra buvę tokios prarajos tarp pažangios, atviros pasauliui Amerikos – ką įgyvendino Billas Clintonas ir Barackas Obama – ir ultra religingos respublikonų ginamos vertybių vizijos – prieš abortus, prieš šeimą“, – sakė D.Kennedy.

61-erių D.Kennedy knygų parduota milijonai egzempliorių visame pasaulyje, jos išverstos į 22 kalbas. Pagal kai kurias sukurta filmų, tarp kurių yra ir „Moteris iš penktojo rajono“ („The Woman in the Fifth“), išleistas į ekranus 2011-aisiais; jame vaidina Ethanas Hawke'as.

D.Kennedy gyvena tai Britanijoje, tai Kanadoje, tai JAV; žinoma ir Prancūzijoje, kur jis turi daug gerbėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius