-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sharon Bolton trileryje „Skilimas“ – mirtinai pavojingas žaidimas tarp ledynų

Ką tik pasirodžiusios knygos „Skilimas“ autorė Sharon Bolton – britų rašytoja, populiarių trilerių ir kriminalinių romanų autorė, gyvenanti Anglijoje, netoli Londono. Ji užaugo medvilnės perdirbimo miestelyje Lankašyre, anksti pradėjo dirbti įvairius darbus, o ištekėjusi ir susilaukusi vaikų ėmėsi rašyti knygas.
Knygos viršelis
Knygos viršelis
Temos: 2 Knygos Literatūra

Jau pats pirmasis Sharon Bolton romanas „Sacrifice“ buvo išrinktas geriausiu naujuoju "Amazon.uk" skaitiniu, antrasis – „Awakening“ 2010 m. pelnė Mary Higgins Clark apdovanojimą, 2014 m. – romanas „Like This, For Ever“ buvo JAV žurnalo RT pripažintas geriausiu šiuolaikiniu trileriu, o Prancūzijoje – trileris „Now You See Me“ pelnė „Plume de Bronze“ apdovanojimą. Tais pačiais metais rašytoja gavo CWA "Dagger in the Library" apdovanojimą už visą savo kūrybą. Be to, yra apdovanota „ITW Thriller Award“ ir nominuota „Barry Award“.

Įtampos kupiname romane „Skilimas“ pasakojama ledynų tyrinėtojos Felisitės Loid istorija, kuri prasideda, kai paskutinis sezono laivas išplaukia iš vienos atokiausių pasaulio salų Pietų Džordžijoje, Antarktyje, o daktarė Felisitė Loid pagaliai pasijunta saugi. Moteris gyvena nuolat bijodama, kad ją net ir čia aptiks buvęs vyras Fredis. Atlikęs bausmę už žmogžudystę, jis vis tiek ją ras, kad šioje izuoliuotoje saloje, kur ledynų tyrinėtoja atvyko dirbti ir... pasislėpti nuo jo.

Psichiatras daktaras Grantas, dar Kembridže konsultavęs Felisitę, suvokia moters būklę – ji seniai gyvena ties riba. Vienintelis būdas jai padėti – skubiai ją susirasti Pietų Džordžijoje pirmam. Ar jam pavyks?

„Esu didelis Sharon Bolton gerbėjas. „Skilimas“ – geriausias jos kūrinys. Tai kaip visada puiki istorija, nuostabūs personažai ir niekad neapleidžiantis, kvapą gniaužiantis jaudulys – baimė, sumišusi su siaubu“, – Lee Child.

„Atmosferiška, nuostabiai parašyta knyga. Mirtinai pavojingas katės ir pelės žaidimas pasaulio pakrašty“, – Erin Kelly.

„Skilimas“ stingdo kaip amžinasis įšalas“, – JP Delaney.

Sharon Bolton trilerį „Skilimas“ iš anglų kalbos vertė Inga Čepulienė, knygos dailininkė Milena Liutkutė-Grigaitienė, išleido Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius