TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 08 05

Skaitomiausia rašytoja Lietuvos bibliotekose I.Buivydaitė – apie populiariąją literatūrą, jai išsakytus J.Kunčino žodžius, šeimą

„Esu įsitikinusi, kad žmonėms reikia laisvalaikio literatūros, juk ne visada išeina skaityti sudėtingas knygas. Būna tokių, kurias pabaigus, dėl jų juodumos, blogio taip paveikia, kad paskui negali savaitę laiko atsitokėti. Šiais laikais žmonės daug dirba, skęsta informacijoje, todėl grįžus namo norisi kažko lengvesnio ir vilties“, – teigė populiariausia lietuvių rašytoja bibliotekose Irena Buivydaitė. Jau eilę metų jos pavardė atsiduria bibliotekų skaitomiausių sąrašuose, tačiau recenzijų apie jos kuriamą literatūrą vargiai surasi.
Irena Buivydaitė
Irena Buivydaitė / 15min nuotr.

Prieš jums tampant skaitomiausia rašytoja bibliotekose, šį titulą užėmė Elena de Strozzi, jūsų teta. Ar esate kilusi iš literatų šeimos?

– Iš dalies, taip, nors tik viena teta – Eleonora-Eglė Buivydaitė-Prėskienienė, Šiaulių pedagoginio instituto(dab. Vilniaus universiteto Šiaulių akademija) docentė, išleidusi kelias eilėraščių knygeles, buvo baigusi lituanistiką Vilniaus universitete. Mano šviesios atminties tėvelis Vincas turėjo literatūrinių gabumų, bet pokario laikotarpiu nebuvo sąlygų jų vystyti, o vėliau baigė veterinarijos akademiją, aspirantūrą, apsigynė disertaciją visai iš kitos srities – tapo žemės ūkio mokslų kandidatu. Kita teta Elena Buivydaitė-Strockienė (slapyvardžiu Elena de Strozzi) – šešiolikos romanų autorė, statybos inžinierė , o mano mama buvo gydytoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius