-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitytojams pristatoma naujos Dainiaus Sobeckio knygos

Kovo 5 d., penktadienį, 17 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka kviečia stebėti tiesioginę konkurso „Klaipėdos knyga 2020“ renginio transliaciją – pristatomas Lietuvos rašytojų sąjungos nario, humanitarinių mokslų daktaro Dainiaus Sobeckio romanas „Lozoriaus evangelija“ ir eilėraščių rinkinys „Kryžiaus užraktu“. Renginyje kartu su autoriumi dalyvaus knygų redaktorius, poetas, filologas Danielius Milašauskas. Moderuos Loreta Liutkutė.
Dainius Sobeckis
Dainius Sobeckis / I.Kanto bibliotekos nuotr.

Tiesioginė transliacija vyks bibliotekos Youtube kanale.

„Lozoriaus evangelija“ – pirmas D. Sobeckio romanas, vaizduojantis, kas laukia pasaulio, jei jame nebeliktų kultūros ir jos apraiškų. Pagrindinis romano veikėjas archeologas Martynas Jedenkus paliečia Longino ietį ir suranda niekam nežinomą Lozoriaus evangeliją, nuo tada pasaulis pradeda lėkti geometriniu pagreičiu destrukcijos link. Pradėjus dingti kultūriniams artefaktams žemėje, Martynas su savo draugais – pianiste Julija ir jos broliu rašytoju Dariumi Baltokais – aiškinasi, kur atsidurs pasaulis, jei artefaktų dingimas nesustos. Jų laukia egzistenciniai klausimai, skubėjimas ir nuotykiai, nuvesiantys juos iki Vatikano koridorių ir neprognozuojama apokalipsės kryptimi.

„Kryžiaus užraktu“ – ketvirtoji D. Sobeckio poezijos knyga. Tai tarsi raktas į dabarties nukrikščionėjančio žmogaus egzistenciją. Taupūs tropai, bet originali metaforika, negailestingas sarkazmas, egzistencinis groteskas, žmogaus netvarumas ir trumpalaikiškumas, nykimo ir kosmoso gretybė. Ryškus vitalizmas, revizuojančios krikščioniškąją filosofiją idėjos, šmaikšti ironija ir autoironija, su lyrika konfrontuojanti antilyrika. Visa tai sunaikina įprastą poetinio pasaulio erdvę, tačiau sukuria tik autoriui būdingą atmosferą.

D. Sobeckis gimė Klaipėdoje. Klaipėdos universitete įgijo teologijos bakalauro ir religijos mokslų magistro laipsnius. 2013 m. apgynė daktaro disertaciją Vytauto Didžiojo universitete. Rašytojas yra literatūrinių konkursų Lietuvos universitetuose dalyvis bei laureatas – 2001 m. ir 2003 m. Klaipėdoje, 2002 m. – Kaune. Kūrybos įtraukta ir publikuota almanachuose „Poezijos pavasaris“, „Žiema ir mirtis“, „Baltija“, „Ligoninės priimamasis“ (Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų kūrybos almanachas), taip pat kituose leidiniuose. Lietuvos rašytojų sąjungos narys – nuo 2007 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius