-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švietimo ministerijoje Vaikų literatūros premija įteikta K.Zylei, įstaigai „Meno bangos“

Pirmadienį Vilniuje, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje, apdovanoti Vaikų literatūros premijos laureatai.
Švietimo ministerijoje Vaikų literatūros premija įteikta Kotrynai Zylei
Švietimo ministerijoje Vaikų literatūros premija įteikta Kotrynai Zylei / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Šiemet premija skirta rašytojai Kotrynai Zylei už kūrybos įvairovę ir mitinių būtybių atspindžius šiuolaikinėje vaikų literatūroje bei viešajai įstaigai „Meno bangos“ už nuopelnus populiarinant vaikų literatūrą ir skaitymą, pranešė ministerija.

Anot jos, K.Zylė apsakymų knygoje apie mitines būtybes „Siela sumuštinių dėžutėje“ sujungia praeities paveldą su dabarties realijomis.

„Labai džiaugiuosi, kad išmaniųjų technologijų laikais vaikų noras skaityti neblėsta, kad vaikų literatūros autoriai randa būdų, formų, kaip sudominti skaitytojus, – pranešime sakė ministrė Jurgita Šiugždinienė. – Mokiniams linkiu visą gyvenimą draugauti su knyga. Ne tik skaityti, bet ir aktyviai domėtis literatūros naujienomis, dalyvauti susitikimuose su rašytojais, diskutuoti, dalintis įspūdžiais.“

„Kas žino, galbūt dar po kiek metų Vaikų literatūros premiją įteiksime vienam iš mokinių, dabar sėdinčiam šioje salėje. Laureatams dėkoju už kūrybą, už talentą, už meilę vaikams“, – pridūrė ji.

Vaikų literatūros premija rašytojai skiriama ir už knygą „Geriausia diena“.

Tuo metu įstaiga „Meno bangos“ įvertinta už regionų vaikų ir paauglių švietimo ir skaitymo skatinimą. Atrankos komisijos nuomone, įstaiga reprezentuoja Lietuvos kultūrinį gyvenimą ir aktualijas už didmiesčių ribų.

„Meno bangos“ vaikams sistemingai organizuoja įvairius renginius, susitikimus su menininkais, savo interneto svetainėje aktyviai skelbia straipsnius kultūros, literatūros ir kitų meno formų temomis bei aktualijomis“, – pažymi ministerija.

Dviejų dalių Vaikų literatūros premija skiriama už vaikų literatūros kūrinius ir už nuopelnus vaikų literatūros ir skaitymo populiarinimo srityje. Į premiją gali pretenduoti rašytojai, kultūros, švietimo darbuotojai, nuveikę reikšmingų darbų populiarindami vaikų literatūrą ir skaitymą.

Vaikų literatūros premiją 2004 metais įsteigė Švietimo ir mokslo ministerija.

Jos dydis – 100 bazinės socialinės išmokų (šiuo metu – 4,9 tūkst. eurų).

Šios premijos laureatais yra tapę Kęstutis Kasparavičius, Vytautas V. Landsbergis, Vytautė Žilinskaitė, Ramutė Skučaitė, Violeta Palčinskaitė, Ignė Zarambaitė, dailininkė Zofija Vainilaitienė, Tomas Dirgėla ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius