Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tęsiasi trumpos vaikiškos istorijos konkursas: darbų lauks dar dvi savaites

Leidykla „Baltos lankos“ sausio pabaigoje pakvietė kūrėjus dalyvauti trumpos vaikiškos istorijos konkurse ir jau sulaukė didelio susidomėjimo. Pirmosios konkursinės istorijos jau pasiekė leidyklą, o tebesvarstančius, ar verta dalyvauti, organizatoriai skatina paskubėti – darbų laukiama iki vasario vidurio, o nugalėtojai bus apdovanojami vasario pabaigoje, renginio „Knygų savaitė“ metu, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Konkursas
Konkursas / Organizatorių nuotr.

Konkurso sąlygos tėra dvi – istorija turi būti tinkama 3–6 metų vaikams ir ji neturėtų būti ilgesnė nei 400 žodžių.

Aktualios ir asmeninę patirtį atspindinčios istorijos

Leidyklos „Baltos lankos“ direktorė Kotryna Žukaitė sako, kad konkursą inicijuoti paskatino noras išgirsti aktualias, gyvas istorijas, su kuriomis auga šiuolaikiniai vaikai.

„Yra gausybė puikios verstinės literatūros vaikams. Bet tikime, kad dar daugiau puikių ir aktualių istorijų gimsta čia, mūsų šeimose. Tad norėjosi ir paskatinti kūrybiškumą, ir drauge paraginti pasidalyti jūsų pačių kurtomis istorijomis, kurias sekant vaikai užminga, pradeda dieną, o gal randa atsakymų į įvairius jiems svarbius klausimus. Juk dažniausiai taip tos istorijos ir gimsta – mėginant padėti suprasti, paaiškinti, nuraminti“, – sako K. Žukaitė.

Pasak jos, jau leidyklą pasiekusios istorijos patvirtina, jog idėjų mūsų kūrėjams tikrai nestinga.

„Idėjų autoriai tikrai turi, nes bene dažniausiai užduodamas klausimas – ar galima siųsti daugiau nei vieną istoriją. Tikrai taip, istorijų skaičius konkurse nėra ribojamas ir dalyvauti kviečiame visus – tiek mėgstančius skaityti ar pasakoti, tiek rašto žmones, tiek dabar auginančius vaikus, tiek prisimenančius tuos metus ar apie juos svajojančius“, – kviečia leidyklos direktorė.

Nugalėtojai bus paskelbti „Knygų savaitėje“

Konkursą skelbianti leidykla „Baltos lankos“ atrinks ir piniginiais prizais įvertins trijų geriausių istorijų autorius, o bent vieno iš nugalėtojų rankraštis bus iliustruotas, parengtas spaudai ir išleistas atskira knygele.

Konkurso pirmosios vietos laimėtojui bus skirta 1 000 EUR piniginė premija, antrosios ir trečiosios vietų laimėtojai gaus po 500 EUR piniginę premiją.

Šis konkursas taps ir pirmą kartą organizuojamos virtualios knygų šventės „Knygų savaitė“ dalimi.

„Knygų savaitė“ vyks vasario 22–28 dienomis, jos programoje – itin laukiamų lietuvių ir užsienio autorių kūrinių pristatymai, žinomų rašytojų, poetų, įvairių sričių ekspertų diskusijos, knygų skaitymai ir kitos skaitytojams ruošiamos staigmenos. Geros literatūros mėgėjai bus kviečiami į dešimtis virtualių renginių.

Autoriai savo kūrinius kviečiami siųsti leidyklai el. paštu leidykla@baltoslankos.lt iki šių metų vasario 15 dienos (imtinai). Laiške būtinai nurodykite savo vardą, pavardę ir kontaktinį telefoną.

Konkurso nugalėtojai bus informuoti asmeniškai, o konkurso rezultatai viešai skelbiami vasario 28 d., renginio „Knygų savaitė“ paskutinę dieną.

Prieš dalyvaujant kviečiame susipažinti su konkurso sąlygomis, kurios skelbiamos leidyklos internetiniame puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius