-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Top 10: „Amazon“ paskelbė geriausias 2016 metų knygas

Prasidėjus vasarai didžiausia pasaulio interneto parduotuvė „Amazon“ paskelbė geriausias 2016 metų knygas, kurios yra išleistos per pirmą pusmetį.
Knygynas
Knygynas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kompanija sudarė knygų dešimtuką, o jame – nuo memuarų iki istorinių kūrinių. Kaip nurodo „Amazon“, šios knygos taip įtrauks, kad skaitydami nepajusite, kaip praėjo naktis.

„Smagu pažvelgt į praėjusius šešis mėnesius ir sudaryti per šį laiką išleistų geriausių knygų sąrašą“, – sako elektroninių „Kindle“ ir spausdintų knygų redaktorė Sara Nelson.

Kviečiame susipažinti su šiuo knygų dešimtuku, kuris itin aktualus knygų mėgėjams, kūrinius mėgstantiems skaityti anglų kalba.

10. „Narconomics: How to Run a Drug Cartel“

Tomo Wainwrighto knygoje skaitytojams leidžiama iš arčiau pažvelgti į milijardus dolerių siekiantį narkotikų verslą. Knygoje į narkotikų kartelių veiklą žvelgiama verslininko akimis.

Kūrinio autorius dirba „The Economist“ redakcijoje, tad savo ekonomines žinias pritaio vienai paslaptingiausių nusikalstamų veiklų ir knygoje brėžia paralelę tarp narkotikų verslo bei į „Fortune 500“ patekusių kompanijų sąrašo.

Knygos viršelis/Knyga „Narconomics: How to Run a Drug Cartel“
Knygos viršelis/Knyga „Narconomics: How to Run a Drug Cartel“

Kaip sako pats T.Wainwrightas, narkotikų karteliai per metus susižeria per 300 mlrd. dolerių, o jų klientais yra daugiau nei ketvirtis milijardo žmonių.

9. „Pumpkin flowers: A Soldier's Story“

Knygos autorius Mattis Friedmanas pasakoja istoriją apie būrį jaunų Izraelio karių, kurie dislokuoti Libane.

Šiame kūrinyje persipina istoriniai faktai ir memuarai. M.Friedmano kūrinys vadinamas šiuolaikinių Viduriniųjų Rytų atspindžiu – būtent skaitydami šią knygą galite iš arčiau susipažinti, koks yra šis regionas.

Knygos viršelis/Knyga „Pumpkin flowers: A Soldiers Story“
Knygos viršelis/Knyga „Pumpkin flowers: A Soldiers Story“

Įdomu yra tai, kad pats M.Friedmanas yra buvęs karys, tapęs rašytoju, o jo pasakojimas atskleidžia žiaurią dabartinių neramumų realybę: kartais šiurpios incidentų nuotraukos naujienų portaluose ir laikraščiuose yra laikomos svarbesne pergale nei tikrasis mūšis.

8. „The Longest Night“

Tai kūrinys, parašytas remiantis tikrais faktais. Jo autorė – Andria Williams.

Knyga skaitytoją perkelia į 1959 metus, branduolinį incidentą Amerikoje, kuris verčia iš naujo įvertinti artimus žmones, santuokos svarbą ir apsaugoti tuos, kuriuos mylite. Knygos epicentre – jaunos poros gyvenimas.

Knygos viršelis/Knyga „The Longest Night“
Knygos viršelis/Knyga „The Longest Night“

Įdomu yra tai, kad ši knyga – A.Williams debiutas. O su debiutuojančia knyga patekti į geriausių „Amazon“ knygų dešimtuką – nemenkas pasiekimas.

7. „The Girls“

Dar viena debiutuojančios autorės knyga. Tai Emmos Cline romanas apie grupę merginų ir jų tarpusavio santykius.

Knygoje autorė žavi savo aštriomis psichologinėmis įžvalgomis, atskleidžiančiomis, kaip įvairiais gyvenimo tarpsniais keičiasi romano personažės.

Knygos viršelis/Knyga „The Girls“
Knygos viršelis/Knyga „The Girls“

Kaip pastebi apžvalgininkai, tai stiprus debiutas, tikrai vertas būti šiame sąraše.

6. „Evicted: Poverty and Profit in the American City“

Matthew Desmondo knygoje atskleidžiama niūrioji gyvenimo JAV pusė – skurdas ir ekonominis išnaudojimas.

Knygos viršelis/Knyga „Evicted: Poverty and Profit in the American City“
Knygos viršelis/Knyga „Evicted: Poverty and Profit in the American City“

Knygoje pasakojama apie aštuonių skurde skendinčių šeimų gyvenimą viename niūriausių Milvokio rajonų. Vos galą su galu suduriančios šeimos patiria dar didesnių smūgių – jos perkeltos į dar daugiau pavojų žadančius butus arba prieglaudas.

Rašytojas M.Desmondas savo kūrinyje kalba apie skaudžią realybę, kuomet bėdų prispausti žmonės yra pasiryžę bet kam, kad tik išgyventų.

5. „When Breath Becomes Air“

Knygos autoriaus Paulo Kalanithio gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis, kuomet jam, būnant vos 36-erių, buvo nustatytas ketvirtos stadijos plaučių vėžys.

Ironiška, tačiau prieš sužinodamas šią skaudžią diagnozę knygos autorius rengėsi tapti chirurgu – šioms studijoms skyrė dešimtmetį.

Knygos viršelis/Knyga „When Breath Becomes Air“
Knygos viršelis/Knyga „When Breath Becomes Air“

Kūrinys – tai P.Kalanithio istorija: kaip jis būdamas naiviu medicinos studentu vieną dieną tapo ligoniu. Knygoje jis taip pat kalba apie mirtį ir pasaulį, kurį jam gali tekti palikti anksčiau laiko. Sukrečiantis ir atviras kūrinys.

4. „The Nest“

Debiutinėje knygoje Cynthia D'Aprix Sweeney pasakoja apie Plumbų šeimą, kurią sukrečia aibė likimo siųstų išbandymų.

Knygos viršelis/Knyga „The Nest“
Knygos viršelis/Knyga „The Nest“

Tai knyga apie gyvenimą ir šeimos stiprybę, draugystę, ambicijas ir svajones. Kartu ir apie tai, kaip pinigai gali sugriauti visus šiuos dalykus, tačiau didelėmis pastangomis viską vėl galima atkurti.

Turbūt nereikia sakyti, kad šioje knygos tarp daugelio personažų tikrai rasite tokių, kokius pažįstate ir realiame gyvenime.

3. „Before the Fall“

Noaho Hawley'aus knygoje pasakojama tragiška istorija: privačiu skrydžiu vienuolika keleivių vyksta į Niujorką, tačiau jų lėktuvui kažkas nutinka ir jis sudūžta. Lieka gyvi tik du keleiviai.

Knygos viršelis/Knyga „Before the Fall“
Knygos viršelis/Knyga „Before the Fall“

Išgyvenusieji – neeiliniai personažai. Tai dailininkas ir turtingo žiniasklaidos magnato sūnus, kuriam ketveri. Vienintelis kelias jiems išgyventi – drauge suburti savo jėgas.

Knygoje pasakojama ne tik išgyvenimo drama. Šis kūrinys pasakoja apie tai, kaip likimas ir žmogaus prigimtis daro didelę įtaką kasdieniams sprendimams.

2. „Grunt: The Curious Science of Humans at War“

Ši knyga patiks tiems, kurie domisi karyba ir karių gyvenimo būdu. Kūrinyje Mary Roach pasakoja apie iššūkius, su kuriais susiduria kariai. Pavyzdžiui, paniką arba išsekimą. Apie tai autorė kalbasi su ekspertais.

Knygos viršelis/Knyga „Grunt: The Curious Science of Humans at War“
Knygos viršelis/Knyga „Grunt: The Curious Science of Humans at War“

O knygoje išties yra įdomių faktų: nuo to, kokias problemas snaiperiams sukelia užtrauktukai, iki to, kaip išgyventi ir nepasimesti erdvėje, jei staiga sutriko klausa.

Šis kūrinys – tai tarsi tyrimas, kuriame M.Roach tiria ne tik tai, ką gali ir su kuo susiduria profesionalūs kariai, tačiau ir tai, kaip jie nuo pavojų yra saugojami pačios kariuomenės.

1. „Lab Girl“

Hope Jahren knyga gali sudaryti dvigubą įspūdį. Viena jos pusė sako, kad tai kūrinys apie santykius. Kita – apie mokslą ir gamtą. Ir šis bendras junginys puikiai dera.

Knygos viršelis/Knyga „Lab Girl“
Knygos viršelis/Knyga „Lab Girl“

Pati knygos autorė yra mokslininkė. Knygoje ji pasakoja apie savo karjerą, kurios pikas – medžių, gėlių, sėklų tyrimai. Šioje istorijoje persipina ir daugiau siužeto vingių – pavyzdžiui, knygos autorės santykiai su kartu laboratorijoje dirbančiu Billu, su kuriuo ji leidžiasi į atradimų kelionę po JAV.

Ši knyga įkvėps ieškoti grožio gamtoje, moksle ir jus supančiuose žmonėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius