-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Utopiniai ir distopiniai scenarijai Lietuvai – 48 pokalbiai su valstybę kuriančiais žmonėmis

Knygoje „Lietuva 2120“ žvelgiama į valstybę po šimto metų, rašoma pranešime žiniasklaidai. Knyga klausia: ar valstybė taps Europos Sąjungos pensionatu, ar stipria naujos Hanzos sąjungos nare? Ar ateities kartoms teks susitaikyti, jog gyvena pamirštoje Rusijos provincijoje, o galbūt džiaugsimės tapę naujuoju baltiškuoju Beniliuksu?
Knyga „Lietuva 2120“
Knyga „Lietuva 2120“ / Leidyklos „Lapas“ nuotr.
Temos: 2 Knygos Pokalbiai

Pristatę po keturis utopinius ir distopinius scenarijus, knygos autoriai neria į pokalbius su žmonėmis, šiandien kuriančiais Lietuvą: beveik pusšimtyje interviu su politikais, menininkais, mokslininkais, verslininkais ir visuomenininkais svarstoma, kokia Lietuva bus 2120-aisiais.

Tarp šiandien Lietuvą kuriančių pašnekovų – premjerė Ingrida Šimonytė, Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, režisierė Dalia Ibelhauptaitė, menininkai Nomeda ir Gediminas Urbonai, verslininkas Ilja Laursas, filosofas Kristupas Sabolius, išradėjas Arminas Ragauskas ir kt.

Eglės Markevičiūtės, Ringailės Papartytės ir Benedikto Gylio paramos fondo sudaryta knyga „Lietuva 2120“ – tai laiko kapsulė, vaizduotės pratimas ir minties eksperimentas, kviečiantis drauge diskutuoti apie netikėčiausius valstybės raidos scenarijus ir apie ateitį kalbėti jau dabar.

Į ateities Lietuvą žvelgiant per skirtingus pjūvius, knygoje drąsiai svarstoma: koks bus Lietuvos ir pasaulio politinis, ekonominis, kultūrinis bei socialinis gyvenimas? Ar visa tai, kas mus neramina ir džiugina šiandien, bus aktualu ir po šimtmečio?

„Kiekvienas interviu su knygos pašnekovais – patvirtinimas kažkam iš ateities ir kiekvienam šiandien – ateitį nuspėti sunku, bet mes esame atsakingi už tai, kokia ji bus. Tikimės, kad ši žinutė pasieks tolimiausius Lietuvos kampelius ir pažadins mūsų kolektyvinę fantaziją diskusijai apie tai, kokią Lietuvą norime matyti po keliasdešimt ar 100 metų ir ką galime dėl to padaryti. Gana patogu dangstytis stereotipu, kad šalies ateitis – kažkas tolimo, kad tai „elito“ ar „salioninių pokalbių“ tema. Šalies ateitis esame kiekvienas iš mūsų“, – sako knygos autoriai.

Knyga „Lietuva 2120“ – tai laiko kapsulė, vaizduotės pratimas ir minties eksperimentas, kviečiantis drauge diskutuoti apie netikėčiausius valstybės raidos scenarijus ir apie ateitį kalbėti jau dabar.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius