-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikų knygos dienos proga – Rašytojų sąjungos leidyklos knygos mažiesiems skaitytojams

Balandžio 2-oji – žymiojo danų pasakininko Hanso Christiano Anderseno gimimo diena. Nuo 1967 m. pasaulyje ji minima ir kaip Tarptautinė vaikų knygos diena. Šiuo metu tarp Rašytojų sąjungos leidyklos leidžiamų knygų rasite tiek mažiesiems skirtų spalvingai iliustruotų knygelių, tiek jau paaugusiems smalsuoliams skirtų skaitinių. Leidykla kruopščiai pildo vaikų ir jaunimo knygų lentyną, kad visi norintys rastų sau tinkamiausią knygą.
Vaikas skaito knygą.
Vaikas skaito knygą. / Scanpix/Panthermedia nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

ISTORIJOS APIE TIKRĄ DRAUGYSTĘ

Du bičiuliai – rašytoja Teresa Heapy ir dailininkas David Litchfield siūlo mažiesiems skaitytojams net dvi puikias Meškiuko ir Peliuko draugystės istorijas. Knygoje „Nuostabusis mėnulio žemėlapis“ Peliukas iškeliauja ieškoti nuotykių – jo nuostabusis Mėnulio žemėlapis padės jam rasti Mėnulį! Sunerimęs Peliuko bičiulis Meškiukas lieka namie. O kai giria sutemsta ir pakyla vėjas, Peliukas supranta, kad šiame kelyje vien žemėlapio jam neužteks...

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Antrojoje knygoje „Spindintis miestas“ Peliukas ir Meškiukas iš tamsios gūdžios girios iškeliauja į spalvingų žiburių kupiną Spindintį miestą. Ten jiedu sutinka Katę, o ši tuoj pat pasisiūlo jiems viską aprodyti. Tačiau po spindinčiais žiburiais šmėžuoja šešėliai, o Katė – anaiptol ne tokia, kokia rodosi esanti. Ar Peliukas ir Meškiukas išvengs mirtino pavojaus? Ar ras kelią namo?

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Gausiai iliustruotose knygelėse skaitytojai ras instrukcijas, kaip pačiam pasidaryti popierinį laivelį ir lėktuvėlį, o ištikimiausi Peliuko ir Meškiuko istorijų gerbėjai dar šiemet sulauks trečiosios istorijos – „Stebuklingas medis“.

IŠMOKTI SKAITYTI BUS LENGVIAU

Bjarne Blomkvist „Trijulės bylos“ knygos – tai detektyvinės istorijos su užduotimis, skirtos 6–8 metų gudročiams. Knygos su daugybe paveikslėlių, galvosūkių ir žaidimų kviečia vaikus spręsti bylas kartu ir mokytis skaityti! O mokytis skaityti – sudėtingas darbas. Jis įveikiamas tik mažais žingsneliais. Šios knygos – puiki pagalba. Skaitymą palengvins trumpos pastraipos, o perskaitytą tekstą padės suprasti gausūs paveikslėliai. Besimokančius skaityti vaikus pradžiugins šaunūs personažai.

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Knygoje „Trijulės byla. Keistas įsilaužimas“ buvo įsilaužta į gyvūnų prekių parduotuvę. Bet ar tikrai kas nors pavogta? Semra, Karlas ir Benas nustebę. Įsilaužėliai išleido jūrų kiaulytes. Seklių trijulė vėl sugaudo gyvūnėlius. Tačiau viena jūrų kiaulytė tiesiog dingo... Antrojoje knygoje „Trijulės byla. Mįslingas testamentas“ Karlas, Benas ir Semra turi padėti išnarplioti mįslę. Senoje viloje velionis ponas Fogelis paslėpė testamentą, skirtą antram paveldėtojui. Tačiau pono Fogelio dukterėčia dalintis nenori. Prasideda lenktynės su laiku. Ar ketveriukė suspės rasti antrąjį testamentą?

Knygos viršelis
Knygos viršelis

TĖVELIAI, NEIŠSIGĄSKITE

Švedų rašytoja Kristina Ohlsson šiuo metu gyvena Stokholme. Ji yra dirbusi Švedijos slaptojoje tarnyboje ir Užsienio reikalų ministerijoje, bet nuo 2012 m. visą dėmesį skiria rašymui. Sukūrusi istorijas apie Ohiuse gyvenančius draugus „Stiklo vaikai“, „Sidabrinis vaikas“ ir „Akmeniniai angelai“ bei nuotykių romaną „Hester Hilo paslaptis“, K. Ohlson neabejotinai priklauso Švedijos detektyvų kūrėjų elitui ir yra viena iš labiausiai vertinamų vaikams rašančių šalies autorių.

Rašytojų sąjungos leidykla išleido K. Ohlsson kvapą gniaužiančią trilogiją 8–12 metų skaitytojams. Knygoje „Zombių karštinė“ pasakojama apie tai, kaip vieną vasarą Eldsaloje ima dėtis keisti dalykai. Vieną vėlyvą vakarą į Herberto ir jo senelio namus pasibeldžia nepažįstamasis su dviem lagaminais. Nuo vieno jų ant slenksčio lieka tamsi dėmė. Kraujas? O dar tos miestelį užplūdusios vapsvos... Netrukus vienas po kito paslaptinga liga suserga žmonės: išbąla, jų akys parausta. Bet visų šiurpiausia dar tik laukia. Herbertas sykį išvysta bendramokslį, nešantį rankoje triušį. Negyvą ir kruviną.

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Antrojoje trilogijos dalyje „Vilkolakio paslaptis“ miško pakraštyje prasidėjęs gaisras greitai išplito. Tarp medžių plaikstėsi aukštos, tvoskiančios karščiu ir viską savo kelyje ryjančios liepsnos. Praūžusi ugnis paliko tik rūkstančius ir traškančius juodus kamienus. Tiršti dūmai graužė Herbertui akis ir nosį. Berniukas tylėdamas stovėjo prie malūno ir stebėjo, kaip liepsna šliaužia nuo vieno medžio prie kito. Tai buvo trečias miško gaisras per tiek pat dienų. Iš baimės pilvą varstė diegliai. Senelis ir vyresnysis Herberto brolis Fabijanas visą rudenį kalbėjo, kad mažai lyja. „Retai pasitaiko toks gražus ruduo“, – sakė senelis. Nevargino vasarą siautėjusi kaitra, buvo tiesiog giedra ir saulėta. Berniukui nereikėjo aiškinti, ką tai reiškia. Jei nelyja, viskas išdžiūsta, o kuo sausiau, tuo geriau dega.

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Mumijos mįslė“ – naujausia istorija apie keistus įvykius, vykstančius Eldsaloje. Vieną lietingą naktį pasigirsta keistas dundesys. Ir pasklinda siaubingas dvokas. O rytą Herbertas su Sele aptinka pievoje atsivėrusią didelę smegduobę. Joje matyti paslaptingas mūras, bet niekas nepamena, kad čia būtų stovėjęs namas. Netrukus miestelio kapinėse randami du tušti atidengti karstai. Kurgi dingo negyvėliai? Ir kokių baisių dalykų nutiko smegduobėje aptiktame rūsyje? Herbertas ir Selė išsyk supranta, kad visiems gresia didelis pavojus. Ar jiems pavyks dar kartą išgelbėti Eldsalą, ar jau per vėlu?

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Su tarptautine vaikų knygos diena!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius