-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valstybingumo šimtmečiui – rekordinė, daugiau kaip šimto bendraautorių knyga

Naujuosius metus „Žinių radijas“ pasitinka ypatingai – valstybės atkūrimo šimtmečiui išleista progine knyga „100 žvilgsnių Lietuva“. Tai pirmas kartas Lietuvos istorijoje, kai vienos knygos bendraautoriais tampa daugiau kaip šimtas ryškiausių Lietuvą kuriančių verslo, kultūros, mokslo, politikos ir visuomeninių organizacijų atstovų. „Žinių radijui“ ši knyga ypatinga ir tuo, kad pirmąkart per septyniolika gyvavimo metų žengiama į kitą veiklos sritį – spausdintą žiniasklaidą.
Valstybingumo šimtmečiui – rekordinė, daugiau kaip šimto bendraautorių knyga
Valstybingumo šimtmečiui – rekordinė, daugiau kaip šimto bendraautorių knyga / „Žinių radijo“ nuotr.

312-os puslapių knygoje „100 žvilgsnių Lietuva“ sugulė tekstai, kaip šimtas aktyvių visuomenės atstovų supranta tradicinėmis mūsų visuomenėje laikomas vertybes – išmintį, tikėjimą, teisingumą ir meilę, kiek vadovaujasi jomis savo kasdienėje veikloje, priimdami svarbius sprendimus. Knygoje autorių tekstai buvo rašomi socialiniams tinklams „Twitter“ ar „Facebook“ būdinga maniera, t.y. nuoširdžiai ir koncentruotai, todėl tekstai itin gyvi ir drąsūs. Originalias ir niekur nepublikuotas mintis apie vertybes papildo vien tik šiai knygai fotomenininkų sukurti rašančiųjų fotoportretai.

Tarp tekstų autorių – prezidentas Valdas Adamkus ir ponia Alma Adamkienė, Vasario 16-osios akto atradėjas Liudas Mažylis, kunigas Ričardas Doveika, muzikantas, prodiuseris Andrius Mamontovas, operos solistė Violeta Urmana, kompozitorius Giedrius Kuprevičius, laidų vedėjas Rytis Zemkauskas, dainininkė, dainų autorė Justė Arlauskaitė-Jazzu, žurnalistas Algimantas Čekuolis, ekonomistas Gitanas Nausėda, prozininkas, dramaturgas Marius Ivaškevičius, tapytojas Šarūnas Sauka, alpinistas Vladas Vitkauskas, edukologė Austėja Landsbergienė, lenktynininkas Benediktas Vanagas, tinklaraštininkas Geležinė lapė ir kt.

Knygos idėjos autoriai ir „Žinių radijo“ valdybos nariai Artūras Pitkauskas ir Agnietė Pitkauskienė pavadinimą „100 žvilgsnių Lietuva“ pasirinko tikėdamiesi atskleisti Lietuvos ateities perspektyvų gausą ir būtinybę išgirsti kuo daugiau žmonių kuriant sėkmingą šalies ateitį.

Pavadinimas ne tik primena kitąmet švenčiamą Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, bet ir pateikia skaitytojams pažadą – pristatyti Lietuvą iš šimto skirtingų perspektyvų.

„Pavadinimas ne tik primena kitąmet švenčiamą Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, bet ir pateikia skaitytojams pažadą – pristatyti Lietuvą iš šimto skirtingų perspektyvų, tikintis, kad iškiliausių šalies žmonių mintys, kas jiems yra vertybės, kaip jie jas supranta, kiek jomis vadovaujasi, paskatins ir sprendimų priėmėjus, ir mus visus kalbėtis ne tik apie politinius, ekonominius procesus šalyje, o pirmiausia susitarti, kokiomis ir kaip suprantamomis vertybėmis šiuos procesus valdysime ir kokį kelią į politiškai bei ekonomiškai stiprią, socialiai jautrią ir kultūriškai įvairią Lietuvą grįsime“, – teigia idėjos autoriai.

Specialiai šiai knygai „100 žvilgsnių Lietuva“ istorikas dr. Algimantas Kasparavičius parengė politinių vizijų ir svajonių apžvalgą, kokią ateitį Lietuvai prognozavo pirmosios nepriklausomos Lietuvos amžininkai 1918-aisiais. Joje taip pat pateikiami signatarės Nijolės Oželytės, verslininkų Vlado Lašo, Augustino Rakausko, ekonomisto Žygimanto Maurico, ambasadorės Inos Marčiulionytės ir kt. tekstai, kokią Lietuvą jie prognozuoja būsiant 2118 m., trijų didžiųjų Lietuvos miestų – Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos – merų vizijos, kokią savo vadovaujamų miestų ateitį jie mato. Taigi į jubiliejų švenčiančios Lietuvos praeitį, dabartį ir ateitį žvelgiama prieš šimtmetį ją kūrusių ir dabar ją kuriančių žmonių akimis.

Knygos idėją įvertino valstybės vadovai – įžangines sveikinimo kalbas parašė Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis ir Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

100 žvilgsnių Lietuva“ išleista 3000 egzempliorių tiražu. Be to, parengtas ir specialusis leidimas paauksuotais knygos kraštais, kuris bus skirtas tik knygos bendraautoriams.

Valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtą knygą galima įsigyti populiariausiuose šalies knygynuose ir jų interneto svetainėse. Visas už knygą gautas pelnas bus paaukotas „Kesko-Senukai“ labdaros ir paramos fondui, kuris per gyvavimo laikotarpį jau yra parėmęs per 170 įvairių paramos organizacijų, darželių ir mokyklų, o bendra paramos suma siekia per 400 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius