Vilniaus A.Mickevičiaus viešoji biblioteka kviečia vaikus į žinių sodą vidury miesto

Romantizmo poeto Adomo Mickevičiaus asmenybė tapo įkvėpimu Vilniaus miesto širdyje rekonstruotose Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos patalpose kuriamai Vaikų bibliotekai. Trakų g. 12 patalpų erdvės, įrengtos kaip žinių sodai ir pritaikytos skirtingo amžiaus vaikams bei jaunimui, bus atvertos skaitytojams šių metų vasario 9 d.
Bibliotekoje
Bibliotekoje / A.Mickevičiaus bibliotekos nuotr.

Nuo pirmadienio iki penktadienio 11.00–19.00 val. Vilniaus miesto centre savo skaitytojų lauks Vaikų biblioteka – oazė, kur vaikai, jų tėveliai, miesto gyventojai ir svečiai ras būtent jiems pritaikytus jaukius kampelius, įvairiausias knygas ir reikalingą informaciją, kūrybingumą lavinančias edukacines programas, žaidimus poilsiui ir bendravimui su draugais. Vaikų bibliotekos atidarymo rekonstruotose patalpose ne vienerius metus nekantriai laukia 4 tūkst. ištikimų skaitytojų. Sugrįžusiems ir naujiems Vaikų bibliotekos lankytojams bus laisvai prieinama visa bibliotekos turima literatūra vaikams, o tai sudaro apie 47 tūkst. leidinių, veiks vaikų kūrybinė laboratorija, vaikų darbai bus eksponuojami nuolat veikiančiose parodų erdvėse. Vaikai jau pusę metų sėkmingai naudojasi leidinių užsakymo internetu paslauga, o atnaujintoje Vaikų bibliotekoje jie galės naudotis ir kitomis savitarnos paslaugomis – savarankiškai pasiimti ir grąžinti knygas bei internetu prasitęsti jų grąžinimo terminą. 

Dar prieš oficialų atidarymą Vaikų bibliotekoje apsilankę mažyliai su tėveliais greitai įvertino jaukią ir žaismingą aplinką, drąsiai rinkosi knygutes, gulinėjo ir vartė jas Vaikystės pievoje, klaidžiojo Labirinte. Paaugliams labai patiko tai, kad bibliotekoje yra vieta laisvalaikio praleidimui, kur galima pavartyti knygas, paskaityti, pažaisti stalo žaidimus ar tiesiog pabendrauti su draugais. Būsimųjų mažųjų skaitytojų mamos Ingos Lipatnikovienės įsitikinimu, Vaikų biblioteka – „tikras rojus vaikams“ ir ji nekantriai laukia atidarymo dienos.  

Vaikų biblioteką iš Trakų gatvės atpažinsite lange pamatę atgimusį restauruotą dailininko Leonardo Gutausko kūrinį „Medis“. Įėjimas į Vaikų biblioteką – iš Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos kiemo (Trakų g. 12).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius