Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus knygų mugėje viešės Nyderlandų rašytojas Hermanas Kochas

„Baltų lankų“ leidykla kviečia į neeilinį susitikimą Vilniaus knygų mugėje – jubiliejinėje, 20-ojoje, mugėje svečiuosis lietuvių skaitytojams puikiai pažįstamas populiarusis Nyderlandų rašytojas, humoristinių laidų kūrėjas ir aktorius Hermanas Kochas.
Hermanas Kochas
Hermanas Kochas / Annaleen Louwes nuotr.

Lietuvių kalba yra išleistos trys rašytojo knygos – „Vakarienė“, „Vasarnamis su baseinu“ ir „Griovys“.

2009-aisiais pasirodžiusi „Vakarienė“ išgarsino autorių visame pasaulyje. Romanas buvo išverstas į daugiau nei 20 kalbų ir ilgas savaites nesitraukė iš „The New York Times“ bestselerių sąrašo. Knyga autoriaus tėvynėje pelnė 2009-ųjų Metų knygos titulą ir Publikos premiją („NS Publieksprijs“). 2015-aisiais „Vakarienė“ pateko į Lietuvos vertingiausių verstinių knygų penketuką.

Knygos viršelis/Hermanas Kochas „Vakarienė“
Knygos viršelis/Hermanas Kochas „Vakarienė“

„Vakarienė“ pasakoja apie dvi sutuoktinių poras, kurios susitinka pavakarieniauti prašmatniame restorane. Ragaudami gardžius patiekalus jie mandagiai šnekučiuojasi apie kasdienius dalykus. Tačiau po tuščiais, nerūpestingais žodžiais glūdi baisi paslaptis, galinti sugriauti jiems gyvenimą. Sulig kiekvienu nauju patiekalu peiliai tarsi aštrėja. Vakarienei pasiekus kulinarinę kulminaciją, pagaliau prabylama apie paslaptį... Romanas išsirutulioja į kvapą gniaužiantį psichologinį trilerį, kuriame niekas nėra nekaltas.

Nyderlanduose pagal šią knygą sukurtas ne vienas spektaklis, o didžiuosiuose ekranuose pasirodė net trys skirtingos „Vakarienės“ ekranizacijos (olandų, italų ir amerikiečių). Paskutinis filmas (rež. Oren Moverman) pasirodė 2017-aisiais, jame pagrindinius vaidmenis atliko garsūs Holivudo aktoriai Richardas Gereʼas ir Laura Linney.

„Vasarnamis su baseinu“ pasakoja apie šeimos gydytoją Marką Šloserį, kuris padarė klaidą, dėl kurios mirė vienas jo pacientų, garsus aktorius. Dirbant tokį darbą reputacija yra viskas, todėl Šloseris savo klaidą bando nuslėpti. Bet nuo Medicinos drausmės komisijos nieko nuslėpti nepavyks.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Hermano Kocho romanas „Vasarnamis su baseinu“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Hermano Kocho romanas „Vasarnamis su baseinu“

„Griovys“ – trečiasis ir naujausias autoriaus kūrinys lietuvių kalba. Populiarusis Amsterdamo meras Robertas Valteris pamatęs, kaip per Naujųjų metų priėmimą jo žmona linksmai šnekučiuojasi su vienu iš jo pavaduotojų, akimoju išsigąsta paties blogiausio. Iš pažiūros tvirtai ant žemės stovintis Robertas Valteris palengva įsipainioja į savo paties baimes, įtarinėjimus ir vis stiprėjančią paranoją... Pasakodamas klaidinančią ir nerimą keliančią istoriją, autorius didelį dėmesį skiria galios ir pavydo temoms.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Hermano Kocho knyga „Griovys“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Hermano Kocho knyga „Griovys“

Susitikimas su Hermanu Kochu vyks vasario 23 d., šeštadienį, 14 val., 5.1 salėje. Rašytoją kalbins portalo 15min vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas, knygų apžvalgininkas Audrius Ožalas. Susitikimą filmuos LRT televizija.

Po renginio, nuo 15 val., rašytojas su skaitytojais bendraus ir autografus dalys „Baltų lankų“ leidyklos stende.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius