-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virtualiame festivalyje „RYŠ(K)IAI“ – susitikimai su knygų autoriais ir personažais bei pokalbiai su užsienio šalių rašytojais

Leidybos namai „Terra Publica“ kviečia į virtualų knygų ir žaidimų festivalį „RYŠ(K)IAI“. Vasario 13–21 d. visų knygų mylėtojų laukia susitikimai su knygų autoriais ir personažais bei išskirtiniai pokalbiai su užsienio šalių rašytojais, rašoma pranešime spaudai.
Festivalio „RYŠ(K)IAI“ dalyviai
Festivalio „RYŠ(K)IAI“ dalyviai / Organizatorių nuotr.

Pokalbis apie meilę vaikų knygoms

Meilės dieną skaitytojų lauks diskusija apie meilę vaikų knygoms. Vasario 14 d. 16 val. vyksiančiame pokalbyje dalyvaus rašytojas, gamtininkas Selemonas Paltanavičius, rašytoja Danguolė Kandrotienė ir visuminio šeimos ugdymosi studijos „Family Lab Academy“ įkūrėja Jovita Starkutė.

Kodėl svarbus sąmoningas skaitymas ir edukacinės knygos? Kokia skaitymo reikšmė vaiko raidai? Kaip nuo mažų dienų sužadinti meilę skaitymui? Apie visa tai išgirsite iš tų, kuriems vaikų knygos yra daugiau nei knygos.

Atvirai apie tai, kaip gimsta ryškiausios knygos

„Šiame festivalyje bus unikali galimybė iš arčiau susipažinti su knygų kūrimo procesu. Vasario 15 d. 18 val. besidomintiems vaikų ir paauglių literatūra apie populiariausias leidyklos „Debesų ganyklos“ knygas ir jų įdomią, kartais didžiausių netikėtumų, nenumatytų situacijų kupiną kelionę iki skaitytojų rankų papasakos leidyklos direktorė Danguolė Kandrotienė“, – teigia festivalio organizatoriai.

Tiems, kuriems įdomesnės suaugusiųjų knygos, ypač kelionių literatūra, profesinio gyvenimo įdomybių atskleis leidyklos „Terra Publica“ plėtros vadovas, keliautojas ir fotografas Vytautas Kandrotas. Vasario 16 d. 18 val. vyksiančiame pokalbyje visi entuziastai sužinos ne tik daugiausia dėmesio sulaukusių knygų, bet ir stalo žaidimų kūrimo proceso detalių.

Ryšys tarp Graikijos ir Lietuvos

„Visų, jau pamilusių ar dar svajojančių pažinti Graikiją, dėmesį prikaustyti turėtų pokalbis su šios šalies fanatikais, knygos „Graikija. Alyvmedis, vynmedis ir laivas“ autoriais Anželika ir Rimvydu Laužikais. Lietuvius, galinčius atsakyti į kone visus klausimus apie Graikiją, kalbins kulinarinių knygų autorius, keliautojas Vytaras Radzevičius“, – tikina idėjos autoriai.

Vasario 17 d. 18 val. vyksiančiame pokalbyje išsiilgusių kelionių laukia įdomi diskusija apie Graikijos istoriją, gastronomiją, įdomiausius patiekalus ir ne tik. Beje, ar žinote, kur Graikiją galima atrasti Lietuvoje?

Užsienio šalių rašytojai papasakos apie savo kelią į literatūros pasaulį

„Skaitytojams dažnai norisi daugiau sužinoti apie pamėgtos knygos autorių. Dėl šios priežasties buvo inicijuoti pokalbiai su rašytojais Karlu Olsbergu („Berniukas baltame kambaryje“, „Mergaitė keistoje šalyje“), Vanessa Walder („Aš ir nevykėliai. Gyvenimas – skaičiavimo klaida“), Caja Cazemier ir Martine Letterie („Made by Indira. Mada – bet kokia kaina?“) bei Margit Auer (knygų serija „Magiškų gyvūnų mokykla“).

Pripažinimo gimtosiose šalyse sulaukę, daugybę apdovanojimų už savo kūrybą pelnę autoriai Lietuvos skaitytojams festivalio metu papasakos apie savo kūrybinį kelią, iššūkius, rašytojo kasdienybę ir atskleis įdomiausias knygų kūrimo detales“, – sako organizatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius