Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė sutarė, kaip bus minimi Kalbos kultūros ir I.Simonaitytės metai

Vyriausybė posėdyje trečiadienį patvirtino planus, kaip bus minimi Lietuvių kalbos kultūros metai bei rašytojos Ievos Simonaitytės 120-osios gimimo metinės.
Lietuvos Respublikos Vyriausybė
Lietuvos Respublikos Vyriausybė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Lietuvių kalbos kultūros metų minėjimo 2017-aisiais plane numatytos veiklos, tikimasi, populiarins taisyklingą lietuvių kalbos vartojimą visuomenėje, visų pirma – vaikų ir jaunimo grupėse, paskatins domėjimąsi gimtąja kalba ir jos istorija.

Šiais metais planuojama apdovanoti lietuvių kalbos puoselėtojus, išrinkti taisyklingiausius jaunųjų mokslininkų, doktorantų ir studentų mokslo darbus. Taip pat numatoma surengti Lietuvos mokinių dainuojamosios poezijos konkursą, organizuoti lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadą, kurioje dalyvautų vaikai, besimokantys tiek šalies, tiek ir užsienyje esančiose lietuviškose mokyklose.

Be kita ko, planuojama gerinti prieigą prie lietuviškų elektroninių leidinių.

Tuo metu I.Simonaitytės 120-ųjų gimimo metinių minėjimui numatoma sukurti ir transliuoti dokumentinę apybraižą „Ieva Simonaitytė. Klaipėdos krašto bei Mažosios Lietuvos dvasia“, rengti teatralizuotus Ievos Simonaitytės kūrybos vakarus, istorinę parodą, surengti akademinę paskaitą, mokslinį seminarą ir t.t.

2017-uosius Seimas yra paskelbęs ne tik Lietuvių kalbos kultūros ir Ievos Simonaitytės, bet ir Tautinio kostiumo, Piliakalnių, Algirdo Juliaus Greimo, Kazio Bradūno, Sporto ir Reformacijos metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius