-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 15

Baltijos gitarų kvarteto vaizdo klipe – Vilniaus oro uosto kilimo ir tūpimo takas

Už originalumą vertinamas Baltijos gitarų kvartetas ir vėl nustebino klasikinės muzikos pasaulio atstovus – ne tik nufilmavo klasikinės muzikos scenai nebūdingą vaizdo klipą „ne ant scenos“, bet ir įamžino Vilniaus oro uosto kilimo ir tūpimo taką prieš pat jo rekonstrukciją.
Baltijos gitarų kvarteto vaizdo klipo filmavimo akimirka
Baltijos gitarų kvarteto vaizdo klipo filmavimo akimirka / Baltijos gitarų kvarteto nuotr.

Praūžusi Vilniaus oro uosto kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcija ne vienam buvo gilusis atodūsis – puikiai pavykęs projektas leido lengviau atsikvėpti ir Baltijos gitarų kvartetui.

„Dar prieš rekonstrukciją nufilmavę vaizdo klipą su nekantrumu laukėme, kol darbą baigs režisierius, ir kasdien sekėme naujienas, kaip sekasi Vilniaus oro uostui. Jų sėkmė garantavo mūsų vaizdo klipo sklandžią pabaigą ir pristatymą“, – pasakojo Baltijos gitarų kvarteto narys ir kūrinio, kurio vaizdo klipas filmuotas, kompozitorius Chrisas Ruebensas.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Chrisas Ruebensas
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Chrisas Ruebensas

„Oro uostas nėra tik technika, įranga, lėktuvai ir takas – tai kartu ir žmonės. Jie čia dirba, leidžia laiką, susipažįsta ar susitinka, keliauja, patiria įvairiausių įspūdžių ir emocijų. Muzika yra ta kalba, kuri perduoda emocijas, tad šis gitarų ir oro uosto derinys mums iš karto labai patiko“, – sakė Vilniaus oro uosto direktorius Olafas Martensas.

Kūrinį „I guess I‘ll sleep on it“ filmuoti būtent oro uoste buvo nuspręsta dėl kelių priežasčių. Tai vieta, kur Baltijos gitarų kvartetas praleidžia nemažai laiko, o ir panašumų tarp oro uosto veiklos ir muzikos gitaristai sako atradę daugiau, nei atrodytų iš pirmo žvilgsnio.

Baltijos gitarų kvarteto nuotr./Iš kairės: S.Krinicinas, S.Petreikis, Z.Čepulėnas, V.Nivinskas, S.S.Lipčius, Ch.Ruebensas
Baltijos gitarų kvarteto nuotr./Iš kairės: S.Krinicinas, S.Petreikis, Z.Čepulėnas, V.Nivinskas, S.S.Lipčius, Ch.Ruebensas

„Nepatikėsite, kiek daug bendro turi oro uostas ir muzika! Pirmiausia tai be galo gerai planuota veikla. Žinau, daugeliui atrodo, kad muzikantai mažai planuoja, bet grodamas ansamblyje turi viską sustyguoti – tik keturiems veikiant kaip vienam klausytojai gali mėgautis rezultatu“, – įspūdžiais dalijosi Ch.Ruebensas.

Vaizdo klipe užfiksuotas klausytojų muzika apie lėktuvus vadinamas kūrinys – iš naujos Baltijos gitarų kvarteto, kontrabosininko Vyčio Nivinsko ir šįkart trimitu grojančio Sauliaus Petreikio programos „BaRock!“. Šioje programoje muzikantai suliejo ir barokiškuosius A.Vivaldžio „Žiemos“ epizodus, ir roko klasiką – „Metallicos“ atlikėjų kūrinius.

Koncertuose, eidami nuo baroko link roko, atlikėjai nepraleis ir pasaulio muzikos – flamenko, balkanų stiliaus, M.Daviso džiazo bei Ch.Ruebenso kūrinių. Naują programą planuojama pristatyti dar šį gruodį.

Baltijos gitarų kvarteto kūrinio „I guess I‘ll sleep on it“ vaizdo klipą galite peržiūrėti čia.

Apie Baltijos gitarų kvartetą

Jaunų ir talentingų klasikinės gitaros atlikėjų iniciatyva 2004 m. susibūręs Baltijos gitarų kvartetas yra garsiausias tokios sudėties ir muzikavimo žanro ansamblis Baltijos šalyse. Dabartinės sudėties kvartetas susiformavo 2008 m., kai prie Zigmo Čepulėno, Sergėjaus Krinicino ir Sauliaus S.Lipčiaus prisijungė belgas Ch.Ruebensas. Gitaristai yra koncertavę įvairiuose festivaliuose, prestižinėse koncertų salėse daugiau nei dvidešimtyje Europos ir Azijos šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius