Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 19

Didžiulio publikos dėmesio sulaukęs Vienos Johanno Strausso festivalio orkestras skelbia papildomą koncertą Vilniuje

Garsųjį Vienos Johanno Strausso festivalio orkestrą Vilniuje, akivaizdu, nori išgirsti daugiau žiūrovų, nei telpa Kongresų rūmų salėje. Beveik visi bilietai į gruodžio 15 dieną vyksiantį koncertą išpirkti, iki renginio likus dviems mėnesiams.
Vienos Johanno Strausso festivalio orkestras
Vienos Johanno Strausso festivalio orkestras / Organizatorių nuotr.

Aiškėjant, jog bilietų į renginį tikrai pakaks ne visiems melomanams, orkestras sutiko surengti papildomą koncertą, kuris įvyks gruodžio 15-osios popietę. Bilietai į jį – jau prekyboje.

Šventę muzikos mėgėjams Vilniuje dovanos per 30 muzikantų, kurie pelnytai vadinami tikrosios Vienos muzikinės kultūros saugotojais. Gilių šio miesto muzikinių tradicijų žavesį J.Strausso festivalio orkestras perteikia taip, jog niekam nekyla abejonių dėl koncertų metu pačių muzikantų patiriamo džiaugsmo. Ir taip – jau beveik 35 metus.

Kai 1978-aisiais Peteris Guthas įkūrė šį orkestrą, jis jau buvo akademinės muzikos pasaulyje gerai žinomas smuikininkas. Vienos muzikos akademijoje ir Maskvos konservatorijoje meistriškumą ugdęs orkestro vadovas – legendinio smuikininko Davido Oistracho mokinys, dar jaunystėje pradėjęs pildyti įspūdingą laimėtų konkursų, pasirodymų prestižiniuose festivaliuose ir intriguojančių muzikinių projektų sąrašą.

„Tai stilingiausiai Strausso tradicijas perteikiantis muzikas“, – taip apie Peterį Guthą atsiliepė įtakingas klasikinės muzikos žurnalų „Gramophone“. Toks komplimentas – apgalvotas ir pasvertas. Tai liudija faktas, jog šio Straussų dinastijos muzikos eksperto konsultacijos prašė daugiau nei šimtas garsių orkestrų ir klasikinės muzikos festivalių.

Ne vieno tarptautinio konkurso prizais apdovanotas dirigentas yra bendradarbiavęs su San Francisko, Londono Karališkosios filharmonijos ir kitais visame pasaulyje žymiais orkestrais. Jo parengti naujamečiai koncertai „Saliutas Vienai“ ne sykį buvo surengti prestižinėse Tokijo „Suntory“ ir Niujorko „Lincoln Center“ salėse. Kai Japonijoje pirmą kartą buvo rengiamas Vienos operetės festivalis, jo meno vadovo darbas buvo patikėtas būtent Peteriui Guthui.

Didelį pripažinimą dirigentas yra pelnęs daugelyje šalių – tarp jų Rusijoje, kur 2007-aisiais tapo pirmuoju užsieniečiu, pakviestu diriguoti Sankt Peterburgo muzikinio komedijos teatro orkestrui.

Nors koncertuoja visame pasaulyje, nenutrūkstama gija šį menininką sieja su Austrijos sostine – nuo tų laikų, kai jis dirbo Vienos radijo simfoninio orkestro koncertmeisteriu ir muzikavo kolektyve „Vienna Trio“. 2006-aisiais Vienos miestas Peterį Guthą apdovanojo auksiniu ženkleliu už nuopelnus.

Skambesio grynumas, tobulybės siekimas ir originalumas, perteikiant milijonams klausytojų žinomus kūrinius. Tai – kertiniai J. Strausso festivalio orkestro veiklos akmenys. Kolektyvo programa visada dovanoja šiltas emocijas – orkestro pavadinimą įkvėpusio kompozitoriaus, Vienos operetės meistrų ir kitų kūrėjų melodijas muzikantai atlieka su šypsena, nevengdami kontakto su publika. Laikydamasis laikų, kai buvo sukurta ši muzika, tradicijų, Peteris Guthas orkestrui diriguoja su smuiku rankoje.

Su daugeliu garsių solistų koncertavęs orkestras Vilniuje pasirodys su operos dainininke Monika Mosser. Operų ir operečių pastatymuose Vokietijoje, Lenkijoje, Italijoje, Danijoje, Šveicarijoje, Meksikoje, JAV, Indonezijoje, Kinijoje ir daugelyje kitų šalių dainavusi atlikėja yra koncertavusi su Londono simfoniniu orkestru ir kitais garsiais kolektyvais. Vis dėlto ypatingas ryšys ją jau ne vienus metus sieja su J. Strausso festivalio orkestru, kurio pasirodymus Vienos nacionalinio operos teatro artistė praturtina puikiu savo vokalu.

Orkestro muzikantai nedažnai sutinka per dieną surengti du koncertus – tai nemenkas fizinis ir psichologinis krūvis. Tačiau dėl Lietuvos publikos prieš žiemos šventes jie sutiko padaryti išimtį – taip sudarydami progą šia programa pasimėgauti dvigubai daugiau žiūrovų. Prie anksčiau skelbto koncerto, vyksiančio 19 valandą, pridėtas papildomas – jis prasidės 15 valandą. Abiejuose koncertuose orkestras atliks vienodos trukmės programą.

„Puikus sutapimas yra tai, kad šis koncertas vyks šeštadienį. Tad poilsio dienos popietę norintiems išgirsti šį nuostabų kolektyvą jokių nepatogumų neturėtų kilti“, – sako į Lietuvą orkestrą pakvietusi agentūra „BDG Music“.

Bilietus į J. Strausso festivalio orkestro koncertus galima įsigyti visuose „Ticketpro“ prekybos punktuose ir interneto svetainėje www.ticketpro.lt.

J. Strausso festivalio orkestro pasirodymus  pristato didžiausias Baltijos šalių koncertų organizatorius „BDG Music“. Spalio 26-ąją Pramogų arenoje „BDG Music“ pristatys muzikinį spektaklį „Jeseninas. Chuligano išpažintis“ su Rusijos kino žvaigžde Sergejumi Bezrukovu, gruodžio 13 dieną „Ūkio banko teatro arenoje“ – grupės „Nočnyje snaipery“ koncertą, gruodžio 18 dieną Vilniaus kongresų rūmuose – Lenkijos styginių ir humoro virtuozų „MozART Group“ šou, o gruodžio 30-ąją Vilniaus Pramogų arenoje – ugningą Balkanų muzikos žvaigždės Gorano Bregovičiaus pasirodymą. Kitų metų koncertų kalendorius taip pat jau pildomas – 2013-ųjų sausį „BDG Music“ Vilniuje ir Klaipėdoje pakvies išgirsti Rusijos žvaigždės Jelenos Vaengos, kovo 8-ąją Vilniaus Pramogų arenoje – grupės „Mašina vremeni“, o birželio 4-ąją – legendinio gitaristo Erico Claptono koncertą Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Orkestro pasirodymo akimirkos:

VIDEO: Strauss Festival Orchestra

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius