Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 23

Išeinanti vasara kvies į skambančius Marijampolės parkus

Rugpjūčio 25–31 dienomis Marijampolės miestas jau trečią kartą vasarą palydės klasikos ir džiazo muzikos garsais. Šiomis dienomis miestas taps vienu skambančiu kultūros, muzikos, meno ir kultūrinio turizmo parku.
MMP festivalio akimirka
MMP festivalio akimirka / solartis.lt nuotr.

2016-ųjų „Marijampolė Music Park“ (MMP) festivalio programa – išskirtinė. REKLAMA LIETUVA PLIUS! – tokiu šūkiu pasitiks šių metų MMP festivalis, nes jame skambės išskirtiniai tarptautiniai muzikų tandemai ir susijusios su Lietuva programos.

Koncertuos Vokietijoje operos vaidmenis kurianti dainininkė Viktorija Kaminskaitė ir jos scenos partneris vokiečių tenoras Paulas Kaufmannas su Čiurlionio styginių kvartetu, Lietuvos perkusijos virtuozas Arkadijus Gotesmanas, klavišininkas Dmitrijus Golovanovas ir latvių bei estų džiazo meistrai – saksofoninkas Denisas Paškevičius ir kontrabosininkas Heikko Remmelis.

Publika taip pat išgirs ukrainiečių duetą scenoje ir gyvenime – vokalistę Katiko Purtseladzę bei pianistą Pavelą Ignatjevą, belgų gitaristą Chrisą Ruebensą ir orkestrą „Senoji CAMERATA“ , vadovaujamą Vilhelmo Čepinskio.

MUZIKA PLIUS! – kitas festivalio šūkis, nes muziką Marijampolės šventėje lydės ir poezija, teatras, šokis. Menų sintezės projektas „JOS vizi-JOs“ sujungs poetinį žodį ir muziką, koncerte „Nuo klasikos iki flamenko“ karaliaus šokis ir muzika. Šių renginių žvaigždės – Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai – aktorė Nelė Savičenko ir saksofonininkas Petras Vyšniauskas, talentingas jaunosios kartos aktorius Ainis Storpirštis ir pianistė Eglė Kasteckaitė, Vilniaus gitarų trio ir šokių grupė „Solea“.

Daugelis festivalio MMP koncertinių programų skambės Lietuvoje pirmą kartą. Rugpjūčio 25–31 dienomis premjeros bus pristatomos Marijampolės poezijos parke, Vytauto parke, Kačių kiemelyje.

„Kviečiame kartu romantiškai praleisti paskutinius žvaigždėtus ir ramius, gaivališkus ir vis dar saulėtus vasaros vakarus skambančiuose Marijampolės miesto parkuose. Čia jūsų laukia netikėtos koncertų programos ir nauji potyriai. Jei esate nusiteikę eiti nepažintais Marijampolės miesto kultūros takais, mums pakeliui“, – ragina festivalio organizatorė ir meno vadovė, pianistė E.Kasteckaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius