-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 03

„Dua Lipa“ – tik pradžia: 50 koncertų, kuriuos verta išgirsti šią vasarą

Nuo pasaulinio lygio pop ir klasikinės muzikos žvaigždžių, nuo jaukių kamerinių akustinių iki grandiozinių, užmigti neleisiančių koncertų. 15min rekomenduoja 50 muzikinių renginių, kuriuos dar turite aplankyti šią vasarą. Renginiai sudėti chronologine tvarka.
Nickas Cave'as
Nickas Cave'as / Vida Press nuotr.

1

Opera „Lietuviai“

Martyno Aleksos nuotr./Opera „Lietuviai“
Martyno Aleksos nuotr./Opera „Lietuviai“

Lietuvos Valstybės dieną LNOBT kviečia paminėti kartu su A.Ponchielli opera „Lietuviai“. Šio koncertinio operos atlikimo, dainuojamo lietuvių kalba, premjera įvyko 2020 m. liepos 6 d. Valdovų rūmų kieme ir tapo gražia tradicija. Šių metų atlikimas ypatingas tuo, jog pirmą kartą LNOBT simfoniniam orkestrui diriguos Ukrainos nacionalinės operos vyriausiasis dirigentas Mykola Diadiura.

Kada

Liepos 6 d., 21.00 val.;

Kur

Valdovų rūmų didysis kiemas;

Kiek

Nuo 13 iki 19 eurų.

2

Andrius Mamontovas

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Paramos koncertas „Vienybės jėga“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Paramos koncertas „Vienybės jėga“

Vasariškoji Nida užburia saulėje svyruojančiom pušim, šilto vėjo pustomom kopom bei nenutrūkstamu banguojančios jūros ir liūliuojančių marių dialogu. Tai ypatinga vieta ir stebuklingas laikas Andriaus Mamontovo akustiniam koncertui, kuris įvyks Nidos širdyje – jaukioje Evangelikų Liuteronų bažnyčioje.

Kada

Liepos 7 d., 20.00 val.;

Kur

Nidos Evangelikų liuteronų bažnyčia;

Kiek

Nuo 36 iki 39 eurų.

3

Karl Frierson

Tarptautinis Tauragės džiazo festivalis pristato gerą popdžiazo muzikos dozę visiems lengvosios muzikos gerbėjams – Karl Frierson (JAV, Vokietija, grupės „De-Phazz“ siela) ir grupės koncertą, kuris įvyks Karaliaus Mindaugo karūnavimo savaitę. Karlo Friersono vardas žinomas visiems „De Phazz“ gerbėjams, jis skamba visuose grupės albumuose. Sodrus, gilus, jaudinantis, virtuoziškai valdomas balsas, tarsi pakylėja nuo žemės ir nuskraidina virš dar nepažinto mistinio garsų vandenyno, protarpiais panardindamas į gilius veržlius džiazo, funko, soulo bei bliuzo vandenis.

Kada

liepos 7 d. 19 val.;

Kur

Panemunės pilies kiemas, Jurbarko rajonas;

Kiek

20 eurų.

4

Monsieur Doumani

Monsieur Doumani grupė, atvykusi iš saulėtosios Nikosijos, savo kūryboje pabrėžia XXI a. visuomenės nestabilų gyvenimo tempą. Jų dainose susipina tradicinis kiprietiškos muzikos skambesys kartu su šiuolaikinės muzikos garso efektais. Šis išskirtinis grupės stilius pelnė jiems pripažinimą pasauliniame Andrea Parodi muzikos festivalyje ir Songlines muzikos apdovanojimuose.

Kada

Liepos 7 d., 20.00 val.;

Kur

Kauno rotušės aikštė, Vasaros scena;

Kiek

Nemokamai.

5

Theodore

Multiinstrumelisto Theodore atliekamuose kūriniuose susipina electro, folk ir rock Greece skambesiai. Atlikėjas savo pripažinimą pelnė dėl pasirinktos neįprastos muzikinės tematikos: paskutinis išleistas Theodore albumas fokusuojasi į žmonijos evoliuciją ir 1960-ųjų mokslinės fantastikos retro futurizmą, dainose yra nemažai nuorodų į filmą „2001 m. kosminė odisėja“.

Kada

Liepos 9 d. 20.00 val.

Kur

Kauno rotušės aikštė, Vasaros scena;

Kiek

Nemokamai.

6

„Solo Ansamblio“ koncertas

Pauliaus Žižliausko nuotr./„Solo Ansamblis“
Pauliaus Žižliausko nuotr./„Solo Ansamblis“

Energetikas ir Šventoji kelia silpnumo bangą, truputį keliai linksta – „Solo Ansamblis“! Atsimenat, kaip vaikystėj? Per atostogas? Saulės ir jūros nubalintus plaukus šukuodavo tėvai? Ir ruošdavosi vakarui ištrūkti vieni, nes dar jauni?

Kada

Liepos 8 d., 20.00 val.;

Kur

„Energetike“, Šventojoje

Kiek

Nuo 16,16 euro.

7

„The Tiger Lillies“

„The Tiger Lillies“ koncertas / Pauliaus Peleckio nuotr.
„The Tiger Lillies“ koncertas / Pauliaus Peleckio nuotr.

Antrąjį festivalio vakarą Valdovų rūmų kiemas atrodys išskirtinis, ekstravagantiškas, ekspresyvus – tokiais pojūčiais publiką apipils britų grupės „The Tiger Lillies“ nariai. „The Tiger Lillies“ dovanos teatrališką, paslapčių ir staigmenų kupiną gurmanišką vakarą, kurį su sau būdingu humoru pavadino „One Penny Opera“ („Vieno grašio opera“).

Prestižiniu teatro apdovanojimu „Olivier“ įvertinti alternatyvaus kabareto krikštatėviai į Vilnių sugrįžta su specialia, Lietuvoje dar nerodyta programa, kurios pagrindu tampa naujai interpretuota klasika. Remdamasi įspūdingais kūriniais – XVIII a. Johno Gay’aus „Elgetos opera“ ir XX a. Bertolto Brechto bei Kurto Weilio „Trijų grašių opera“ – grupė pristato savitą šių nepaprastai linksmų istorijų versiją

Kada

Liepos 12 d., 21.00 val.;

Kur

Valdovų rūmai;

Kiek

Nuo 33 iki 45 eurų.

8

„Tie Geresni live band“

Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje – grupė „Tie geresni“
Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje – grupė „Tie geresni“

Kasmetinis vasarinis repo pasirodymas nuo „Tie Geresni“ ir solidaus gyvų instrumentų grupės papildymo. Puikiai pažįstamoje „namų aikštelėje“, tarp LOFTO sienų, pačiame vidurvasaryje – liepos 13 d. Gyvo garso pasirodymo metu grupė atliks puikiai visiems žinomus hitus ir pristatys dar neišleistus savo kūrinius.

Kada

Liepos 13 d., 20.00 val.

Kur

LOFTAS, Vilnius;

Kiek

16 eurų.

9

„The Roop“

Pauliaus Zaborskio nuotr./THE ROOP
Pauliaus Zaborskio nuotr./THE ROOP

„The Roop“ – 2014 metais susikūrusi dance-rock / pop lietuvių grupė pasižymi savo skleidžiama energija ir garantuotu nuotaikos užtaisu. Grupės vokalistas Vaidotas taip pat yra ir Kaunas 2022 kultūros sostinės ambasadorius. „The Roop“ žaibiškai išpopuliarėjo 2018 ir 2020 metais, atstovaudami Lietuvai kasmetiniame Eurovizijos muzikos konkurse.

Kada

Liepos 14 d. 20.00–23.00 val.

Kur

Kauno rotušės aikštė, Vasaros scena;

Kiek

Nemokamai.

10

„G&G Sindikatas“

Joanos Suslavičiūtės nuotr./„G&G Sindikatas“
Joanos Suslavičiūtės nuotr./„G&G Sindikatas“

Liepos 14 d. būkite pasiruošę tikrai hiphop dvasiai ir energijai, nes keturi broliai karžygiai sugrįžta į Nemuno saloje įsikūrusią „Pakrantę“! „G&G Sindikatas“ jau nuo 1995-ųjų aukštai iškėlę galvas vis lipa ir lipa į Lietuvos ir užsienio scenas. Išleidę 8 albumus ir gavę kone 15 muzikos apdovanojimų jie savo tekstais vis tiek nepamiršta eiti per sistemą: maištauja, bando atverti akis mūsų visuomenei bei traukia per dantį. Be tabu, be melo kaukių ir be drebančių kinkų – chebra savo tekstais taikliai smogia ten, kur skauda. Jau nebeskaičiuojama kelintas kartas ir kelinti metai, kai jie sugrįžta į Kauną, tačiau panašu, kad jie nesustos ir šį kartą, jie vėl užkurs tikrą bombą su ištikimiausiai gerbėjais. Ar tu vienas iš jų? Tuomet privalai čia būti.

Kada

Liepos 14 d., 20.00 val.;

Kur

„Pakrantė“, Kaunas;

Kiek

Nuo 20 iki 25 eurų.

11

Alinos Orlovos albumo pristatymo koncertas

M.Repečkos nuotr./Alinos Orlovos albumo „Laumžirgiai“ pristatymo koncertas
M.Repečkos nuotr./Alinos Orlovos albumo „Laumžirgiai“ pristatymo koncertas

Išskirtinio braižo dainų autorė ir atlikėja Alina Orlova kviečia į koncertus, kuriuose pristatys savo naujausią albumą. Jis – minimalistinis, mąslus ir atmosferinis, gana gyvo, lengvai psichodelinio skambesio, į pasaulį žvelgiant tarsi iš laumžirgio skrydžio. Visi A.Orlovos koncertai vyks su muzikos grupe, drauge su ja pasirodys būgnininkas Adas Gecevičius ir gitaristas Paulius Vaškas.

Kada

Liepos 14 d., 20.00 val.;

Kur

VDU botanikos sode, Kaune;

Kiek

Nuo 25,25 iki 40,40 euro.

12

„BrainStorm“

Organizatorių nuotr./„Brainstorm“
Organizatorių nuotr./„Brainstorm“

Ketvirtasis festivalio vakaras bus legendinis. Nors gyvename pokyčių laikotarpyje, kai kurie dalykai permainoms nepavaldūs, tiesa? Legendinė latvių grupė „BrainStorm“ atveža tobulai sustyguotą programą, kuri turtins klausytojus ne tik jų mėgstamiausiomis mintinai išmoktomis dainomis, bet ir naujausia grupės kūryba. Festivalio publikai grupė atveža pandemijos metu sukurtą albumą „Lonesome Moon“ (liet. „Metai be kalendoriaus“). Išskirtinis albumas pirmą kartą pristatomas Lietuvoje!

Kada

Liepos 14 d., 21.00 val.;

Kur

Valdovų rūmai;

Kiek

Nuo 39 iki 69 eurų.

13

b'ART 10. Kęstutis Vaiginis, Hernan Romero ir styginių kvartetas

b’ART jau 10 metų džiugina šviesos, muzikos ir dailės užburiančiais vakarais Bartninkų bažnyčios griuvėsiuose. Per dešimt metų sukaupta tiek daug patirčių, išgyvenimų, prisiminimų, keitėmės ne tik mes, bet ir vieta. Peržvelgus į visa tai, norisi grįžti į pradžią ir vėl viską iš naujo išgyventi. Liepos 15 d. vieninteliame b‘ART dešimtmečio vakare, koncertai grįžta ne tik į Bartninkų griuvėsių vidų, bet ir scenoje muzikuos pirmieji b‘ART projekto atlikėjai Kęstutis Vaiginis ir „Grammy“ laimėtojas Hernan Romero (Lietuva/JAV), kurie kartu su styginių kvartetu pristatys tarptautinį projektą „Strings and Air“.

Kada

Liepos 15 d., 21:00 val.;

Kur

Bartninkų Šv. Apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios griuvėsiuose, Vilkaviškis;

Kiek

Nuo 26,20 iki 31,50 euro.

14

Justinas Jarutis

Bravo events nuotr./Justinas Jarutis
Bravo events nuotr./Justinas Jarutis

Liepos 16 d. gali tapti vienu įsimintiniausių šios vasaros vakarų, jeigu jį praleisi Justino Jaručio koncerte Palangoje. Vienintelis šios vasaros atlikėjo koncertas pajūryje vyks po atviru dangumi – Žiemos aikštėje.

Vienas populiariausių šių dienų Lietuvos atlikėjų Palangos koncertui ruošia ypatingą programą, kurioje – ir puikiai pažįstami hitai, užkariavę klausytojų širdis, ir dainos iš rudenį pasirodysiančio naujo albumo.

Kada

Liepos 16 d., 19.00 val.;

Kur

Žiemos aikštė, Vytauto g. 16, Palanga;

Kiek

35,35 euro.

15

„alt-J“

Organizatorių nuotr./„alt-J“
Organizatorių nuotr./„alt-J“

„Jie grįžta. Vilnių sakė įsimylėjo. „alt-J“ yra viena ryškiausių grupių dabartinėje muzikos industrijoje. Jie įrodė, kad ir masėms reikia intelektualios muzikos. Atrodo, kad jie groja ne dėl pinigų. Gal todėl jiems taip gražiai sekasi. Jie kuria unikalų muzikos pasaulį, kurio įvaizdį patys ir suformavo. Mūsų laukia dozė aukščiausio lygio šiuolaikinės muzikos, naujos idėjos ir įspūdingas šou atvirame ore“, – sakė muzikos agentūros „8 Days A Week“ partneris Martynas Butkevičius.

Kada

Liepos 18 d., 20.00 val.;

Kur

Vilniaus universiteto Botanikos sodas;

Kiek

Nuo 51 eurų.

16

„Sheep Got Waxed“

„Sheep Got Waxed“ / Tomo Tereko nuotr.
„Sheep Got Waxed“ / Tomo Tereko nuotr.

„Sheep Got Waxed“ jau 12 metų drumsčia muzikinius Lietuvos vandenis, drąsiai manifestuoja muzikinius kraštutinumus, žaidžia kontrastais, paglosto ir pakandžioja, sušaldo ir nudegina, išprausia šampūnu ir nuvaškuoja. Jų muzika – šviežia džiazo, elektronikos ir punk'o kombinacija, draugiška bet kokiai smalsiai ausiai.

Kada

Liepos 19 d., 18.00 val.;

Kur

Lukiškių kalėjimas, Vilnius;

Kiek

Pirmieji bilietai po 12 eurų

17

„Pixies“

Grupė „Pixies“ seniai norėti ir sapnuoti. Jie savo srities pionieriai, tikros legendos ir žanro klasika. Skamba jie anaiptol ne pasenusiai. Turi jie dar parako, nėra nusibodę ar pavargę. Į tokius koncertus einama ne dėl mados, pavadinimo ar vienos dainos, o muzikos. Muzikos, su kuria užaugo net kelios kartos. Kadaise jie pakeitė mūsų gyvenimus, išrado LOUDquiteLOUD dinamiką, aplenkė laiką ir įkvėpė galybę kitų grupių. Pagaliau jų muzikos gyvastį galėsim čiupinėti ranka.

Kada

Liepos 20 d., 20.00 val.;

Kur

Vilniaus universiteto Botanikos sodas;

Kiek

Nuo 51 eurų.

18

Jamala ir Andrey Chmut Band

Jamala / Annos Goltsberg nuotr.
Jamala / Annos Goltsberg nuotr.

Aštuntą festivalio vakarą Valdovų rūmų kiemas nesutalpins jausmingumo, kurį atsiveža Ukrainos dainininkė, 2016-ųjų metų „Eurovizijos“ nugalėtoja Jamala kartu su Andrey Chmut BAND. Programą sudarys 6 unikalios kompozicijos ir džiazo standartai. Džiazas – tai laisvė, gyvybė ir improvizacija.

Kada

liepos 20 d., 21:00 val.;

Kur

Valdovų rūmai;

Kiek

Nuo 40 iki 69 Eur.

19

Debiutinis „Superkolorito“ koncertas

„Superkoloritas“ – tai naujosios elektrinės estrados duetas, kuriame jėgas suvienijo Giedrė Nalivaikaitė iš grupės „shishi“ ir Adomas Koreniukas, grojantis „Planeta Polar“. Kartu jie kuria naująją lietuvišką estradinę muziką. Tai – šilta, pozityvu ir romantiška. „Superkolorito” muzikinį žanrą galima pavadinti „elektrine estrada“. Elektrine, nes joje nemažai retro futuristinio skambesio, jaukių elektrinių garsų, šiltų sintezatorių, pukšinčių ritmo mašinų, senoviškų vargonėlių, aidų ir aidelių.

Kada

liepos 20 d., 19:00 val.;

Kur

Kompozitorių namuose, Vilniuje;

Kiek

16 Eur.

20

Monika Liu

Monika Liu / Žygimanto Gedvilos nuotr.
Monika Liu / Žygimanto Gedvilos nuotr.

Sėkmės sulaukusios dainos „Sentimentai“ autorė apie savo dainas sako: Dainose apdainuoju meilės istorijas, kurios talpina nedrąsų įsimylėjimą, aistros išsiveržimą, bebaimę viltį išsaugoti meilę ir atlaidų išsiskyrimą – visą kelią, kurį praeina mylintis žmogus.

Kada

Liepos 21 d., 20:30 val.;

Kur

Trakų pilis;

Kiek

nuo 28 Eur.

21

Jessica Shy

„OpenPlay“ nuotr./Jessica Shy ir Nombeko Augustė pristato dainą ir klipą „Ilgėtis Mėnulio“
„OpenPlay“ nuotr./Jessica Shy ir Nombeko Augustė pristato dainą ir klipą „Ilgėtis Mėnulio“

Jessica Shy per keletą metų tapo bene labiausiai klausoma ir geidžiama jaunosios kartos atlikėja. „Viskas Ką Turiu“, „Stadionai“, „Taip Atsitiko“, „Rožė“, „Užmerk Man Akis“, „Šokam Lėtai“ – Jessica Shy dainų žodžius kartu dainuoja daugybė lietuviškos pop muzikos mylėtojų.

Jessica Shy kartu su Justinu Jaručiu parašė „Tu Palauk“, „Alright“, „Ar Įsileisi“ ir visų pamėgtą, kiekvienos vasaros hitą „Rugpjūtis“. Šis duetas dar visai neseniai dalinosi kūryba su tūkstančiais savo gerbėjų Žalgirio Arenoje surengtame ypatingame koncerte „Dainos Be Pavadinimo“.

Kada

liepos 21 d., rugpjūčio 31 d.

Kur

Pažaislio vienuolynas „Monte Pacis“, Kaunas ir „Vasaros terasa“, Vilnius;

Kiek

nuo 40 Eur.

22

BA. unplugged

Gabrieliaus Jauniškio nuotr./Grupės „ba.“ dešimtmečio koncertas
Gabrieliaus Jauniškio nuotr./Grupės „ba.“ dešimtmečio koncertas

Liepos 21 d. festivalyje „Midsummer Vilnius“ bus galima išgirsti savo dešimtmetį mininčios grupės „ba.“ akustinę pasirodymo versiją.

Kada

liepos 21 d., 21:00 val.;

Kur

Valdovų rūmai, Vilnius;

Kiek

Nuo 36 iki 56 Eur.

23

Despotin Fam Big Bang Band

Despotin Fam Special Live buriasi į Lietuvą sau patiems dar nematytu sąstatu sugroti gyvai, specialiai „Kaunas 2022 scenoje“. Koncertas išskirtinis ir abejotinai bus pakartotas.

Kada

liepos 22 d., 20:00 val.

Kur

Kauno rotušės aikštė, Vasaros scena;

Kiek

nemokamai.

24

„Deep Forest“ & „Ten Walls“

Asmeninio albumo nuotr./Ten Walls
Asmeninio albumo nuotr./Ten Walls

Savo pasirodymą Lietuvoje surengs žymūs prancūzų etninės elektronikos novatoriai „Deep Forest“. Pirmą kartą Lietuvoje koncertuosianti kūrėjų komanda yra pardavusi daugiau kaip 10 mln. įrašų visame pasaulyje ir tai pirma Prancūzijos grupė, pelniusi prestižinį „Grammy“ apdovanojimą „Geriausio World Music albumo“ kategorijoje. Tą patį vakarą scenoje išvysime ir talentingą muzikos kūrėją – „Ten Walls“ (Marijus Adomaitis), kurio kompozicija „Walking with Elephants“ ne taip seniai buvo užkariavusi aukščiausias „BBC Radio 1“ topų pozicijas.

Kada

Liepos 22 d., 20:00 val.

Kur

VDU Botanikos sode

Kiek

nuo 33,00 €

25

Free Finga

Monty Moment nuotr. /Free Finga
Monty Moment nuotr. /Free Finga

R&B atlikėjas ir prodiuseris Tomas Narkevičius-Free Finga liepos 22 d. siūlo jaukų koncertą, kuriame išgirsite populiarias atlikėjo dainas. Galbūt tai bus jūsų vasaros vinis?

Kada

liepos 22 d., 18:00 val.

Kur

„Energetikas“, Šventoji;

Kiek

16,16 Eur.

26

„Colours of Bubbles“

Grupės archyvo nuotr./„Colours of Bubbles“ koncerto Palangoje akimirka
Grupės archyvo nuotr./„Colours of Bubbles“ koncerto Palangoje akimirka

Iš Šiaulių kilusi indie roko grupė „Colours of Bubbles“, išleidusi 7 albumus ir pelniusi Lietuvos klausytojų pripažinimą, pasirodys Kauno rotušės aikštėje. 2015 ir 2019 metais grupė kasmetiniuose MAMA apdovanojimuose buvo pripažinta kaip metų roko grupė.

Kada

liepos 23 d., 20:00 val.;

Kur

Kauno rotušės aikštė, Vasaros scena;

Kiek

nemokamai.

27

„Baltos varnos“

Liepos 24 d. „Pakrantės“ pramogų erdvėje, besileidžiant saulei ant Nemuno krantų, scenoje šalia „Žalgirio“ arenos savo melodingas dainas atliks grupė „Baltos varnos“.

Šios unikalaus dueto Lietuvos publikai pristatinėti jau nebereikia: po „Baltų Varnų“ vardu besislepiančios garbanės Milda ir Teresė bei stiprus muzikantų užnugaris atskleidžia švelnumo bei improvizacinių elementų kupiną etno-chuliganiškumo užtaisą, kurį jau nuo pirmųjų akordų atpažįsta kiekvienas muzikinį unikalumą vertinantis klausytojas.

Kada

liepos 24 d., 20:00 val.;

Kur

„Pakrantė“, Kaunas;

Kiek

Nuo 14 iki 20 Eur.

28

Antikvariniai Kašpirovskio dantys

Asmeninio albumo nuotr./Kadrai iš „Antikvarinių Kašpirovskio dantų“ klipo „Piligriminiais keliais“:
Asmeninio albumo nuotr./Kadrai iš „Antikvarinių Kašpirovskio dantų“ klipo „Piligriminiais keliais“:

„Nieko nesitikėk ir viskas bus gerai! Kas buvo, žino ko tikėtis, o kas nebuvo – sužinos. Bus senų dainų, naujų dainų ir bus dar niekur negirdėtų. Kaip visada, pabaigoje atvažiuos gaisrininkai, plauksim per Atlantą ir varvės per skruostus sultis mangų“, – apie koncertą rašoma anonse.

Kada

liepos 27 d., 20:00 val.

Kur

„Vasaros terasoje“, Vilniuje;

Kiek

Nuo 11 iki 35 Eur.

29

„Baltasis kiras“

Ar yra kas nežino dar „Baltojo Kiro“? Kaip teigia renginio organizatoriai, pristatymo šiai grupei nereikia. Dainų žodžiai išmokti, nuo melodijų kojos pačios šoka. Paskutinį liepos ketvirtadienį kviečiame visus į Bernardinų kiemą.

Kada

liepos 28 d., 21:00 val.;

Kur

Bernardinų kieme, Vilniuje;

Kiek

nemokamai, reikalinga rezervacija 865034405.

30

Jazzu

Lukas Balandis / BNS nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu
Lukas Balandis / BNS nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu

Dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu su gyvos muzikos grupe ruošia išskirtinių vasaros koncertų seriją.

Muzika, gimusi iš aistros, sapnų, kelionių, jausmų ir patirčių, visa galia išsiverš Jazzu pasirodymuose ir leis klausytojui pilnais plaučiais sugerti žydinčios vasaros aromatą, pasivaikščioti su atlikėja basomis per svajones ir prisiminimus, klausytis jos išpažinimų ir drauge išjausti tai, kas verčia širdį plakti stipriau.

Kada

liepos 29 d., rugpjūčio 16 d., 25 d.

Kur

Palangos koncertų salė, VDU botanikos sodas, Trakų salos pilis

Kiek

nuo 27,27 iki 57,57 Eur.

31

Marijonas Mikutavičius ir Kauno bigbendas

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Paramos koncertas „Vienybės jėga“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Paramos koncertas „Vienybės jėga“

Marijonas drauge su Kauno bigbendu pristatys rinktinių dainų programą, kurioje skambės ir garsiausi hitai, ir naujausi kūriniai. Kol kas tikslus kūrinių sąrašas neatskleidžiamas, bet galima net nemačius lažintis, kad „Trys milijonai“ tikrai bus. Marijonas pasakojo, kad labai nekantrauja išgirsti, kaip skambės specialiai bigbendui aranžuotos jo dainos. Jų aranžuotes kuria vyriausiasis bigbendo dirigentas, milžinišką aranžavimo patirtį turintis, Jievaras Jasinskis.

Kada

liepos 30 d., 20:00 val.;

Kur

Palangos koncertų salė, Palanga;

Kiek

Nuo 29 iki 49 Eur.

32

„Go_A“

Organizatorių nuotr./Go_A
Organizatorių nuotr./Go_A

Lietuvoje jau ne kartą viešėjusi melomanų pamėgta ukrainiečių grupė „Go_A“ sugrįžta ir šįkart turi labai aiškų tikslą. Šįkart jų atliekamos electro-folk dainos suskambės kitokiam kontekste. „Mūsų visi koncertai dabar yra skirti atkreipti dėmesį į Ukrainą. Atkreipti dėmesį į karą. Tai, kas vyksta Europos širdyje yra tikras karas“, – sako grupės vokalistė Kateryna Pavlenko.

Kada

liepos 30 d., 20:00 val.,

Kur

„Vasaros terasa“, Vilnius;

Kiek

16 Eur.

33

Džordana Butkutė

Rytčio Šeškaitičio ir Nendrės Žilinskaitės nuotr./Džordanos Butkutės koncerto akimirka
Rytčio Šeškaitičio ir Nendrės Žilinskaitės nuotr./Džordanos Butkutės koncerto akimirka

Pop muzikos karalienė pirmą kartą po atviru „Vasaros Terasos“ dangumi surengs savo koncertą. Nuskambės geriausios ir naujausios Džordanos dainos, kurias dainuosime kartu! Tai yra neeilinė proga ne tik išgirsti, bet ir pajudėti pagal visiems puikiai žinomas Butkutės dainas pačiame vasaros įkarštyje.

Kada

rugpjūčio 4 d., 20:00 val.

Kur

„Vasaros terasa“, Vilnius;

Kiek

30 Eur.

34

„Vortex Temporum“

Į Kintus atvykęs tarptautiniu mastu įvertintas ansamblis „Synaesthesis“ kvies išgirsti Grisey’aus muziką. „Jos klausytis reiškia leistis į garsinius nuotykius, kurie jūsų ausis pakeis amžiams“, – kadaise taip apie vieno įtakingiausių XX a. kompozitorių, prancūzų spektralisto Gérard Grisey’aus muziką rašė „The Guardian“. Tuo pačiu metu neapdirbtas ir ištobulintas, griežtai struktūruotas, tačiau pilnas laukinės energijos – toks yra šio kompozitoriaus opus magnum, trijų dalių jaudinanti kelionė garsu „Vortex Temporum“ fortepijonui, styginiams ir pučiamiesiems.

Kada

rugpjūčio 5 d., 19:30 val.

Kur

Kintų Didžioji bažnyčia, Kintai;

Kiek

15 Eur.

35

Jubiliejinis muzikinio teatro GALA koncertas

Olesios Kasabovos nuotr./T.Ambrozaitis ir Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras
Olesios Kasabovos nuotr./T.Ambrozaitis ir Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras

Koncerte pasirodys teatro solistai Beata Ignatavičiūtė, Dalia Kužmarskytė, Rita Petrauskaitė, Mindaugas Rojus, Vilius Trakys bei kviestiniai dainininkai – Almas Švilpa, Tarasas Shtonda (Ukraina), Kristianas Benediktas ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoninis orkestras. Renginio metu bus atliekamomis gražiausios arijos iš populiariausių operų, operečių ir miuziklų. Diriguos teatro vyriausiasis dirigentas Tomas Ambrozaitis.

Kada

rugpjūčio 7 d., 18:00 val.;

Kur

Klaipėdos Elingas, Klaipėda;

Kiek

Nuo 14 iki 30 Eur.

36

bbno$

Gudriu humoro jausmu garsėjantis kanadiečių atlikėjas ir kūrėjas bbno$ („baby no money“) surengs pirmąjį solinį koncertą Lietuvoje. Visapusiškai ekstra atlikėjo pasirodymas įvyks rugpjūčio 9 d. menų fabrike „Loftas“ Vilniuje. bbno$ maišo hiphopą, R&B ir elektroninės muzikos žanrus į savitą pagaulų ir hipnotizuojantį derinį. Eteryje pasirodęs 2010-ųjų pabaigoje, šlovę pagavo 2019-ais, kai kartu su prodiuseriu Y2K išleido singlą „Lalala“, kuris tapo platininiu ir užkopė į topų viršūnes tiek Europos šalyse, tiek Australijoje, Azijoje ar JAV. Tarp atlikėjo gerbėjų yra ir tokios pasaulinės žvaigždės kaip Carly Rae Jepsen ar Enrique Iglesias.

Kada

rugpjūčio 9 d., 19:00 val.

Kur

Menų fabrikas LOFTAS, Švitrigailos g. 29, Vilnius;

Kiek

Nuo 28,28 iki 41,41 Eur.

37

Caribou

„8 Days A Week“ nuotr./Caribou
„8 Days A Week“ nuotr./Caribou

Kanados elektroninės muzikos veikėjo Caribou pasirodymas buvo vienas laukiamiausių koncertų sostinėje. Dėl pandemijos Caribou pasirodymas Baltijos šalyse perkeliamas iš rugpjūčio 4 d. į 2022-ųjų m. rugpjūčio 10 d. Pasikartosim, kad šią vasarą Caribou pasirodymo Vilniuje nebus.

Kada

rugpjūčio 10 d., 20:00 val.;

Kur

Vilniaus universiteto Botanikos sodas, Vilnius;

Kiek

40 Eur.

38

Operos-triptiko „Neringa“ premjera

Opera-triptikas „Neringa“ – tai vienas ryškiausių akcentų formuojant Lietuvos kultūros sostinės 2021 „Neringa – kultūros sala“ projektą. Istorinė opera apie Kuršių nerijos žemę palieka ryškius pėdsakus Lietuvos kultūroje.

Pasakojama tokia legenda: „Neatmenamais laikais, kai dar Kuršių nerijos nebuvo, o jos vietoje kyšojo tik salų grandinė, vienoje jų gimė mergina, kurią tėvai pavadino Neringa. Geltonkasė gražuolė išaugo į milžinę. Ji visaip padėdavo žmonėms – gelbėdavo žvejus, jūros nuneštus toli nuo kranto, varydavo žuvis į tinklus. Kartą jūrų dievas Bangpūtys taip įsisiautėjo, kad jūra nenurimo visus metus. Tada žmonės paprašė Neringą apsaugoti juos nuo siautulingų bangų. Neringa ėmė semti į prijuostę smėlį ir pilti jį tarp tų salų. Kur pylė, yra matyti iki šiol – ten aukštesnės kopos pūpso. Taip ji supylė didžiulį pylimą, kuris nuo jūros atskyrė ramų užutekį. Jame žvejai galėjo gaudyti žuvį nesibaimindami, kad bus nunešti toli jūron.“

Kada

rugpjūčio 10 d., ir 13 d., 20:00 val.;

Kur

Liudviko Rėzos kultūros centro lauko estrada, Juodkrantė;

Kiek

25 Eur.

39

„Abudu“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Grupės „Abudu“ koncertas Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Grupės „Abudu“ koncertas Vilniuje

„Abudu“ ir Lukiškių kalėjimo scenos junginys pernai užsiliepsnojo. Buvo vienas stipriausių vasaros išstojimų. Jie vieninteliai visame sezone panaudojo tikrą ugnį gyvame pasirodyme. Maišydami roką, elektroniką, lyriškas gitaras, gyvulišką energiją, laisvę ir melancholiją, jie įrodė, ko yra verti ir peršoko dar vieną klasę. Šiandien jie yra nepriklausomos scenos vedliai ir kiti geriausi.

1 Eur. nuo kiekvieno parduoto bilieto į „Abudu“ koncertą ir kitus renginius kalėjime virs humanitarine pagalba nuostabiems Ukrainos žmonėms.

Kada

rugpjūčio 11 d., 20:15 val.;

Kur

Lukiškių kalėjimas, Vilnius;

Kiek

20 Eur.

40

Pasaulio muzikos žvaigždės Ukrainai

Asmeninio archyvo nuotr./Oksana Lyniv
Asmeninio archyvo nuotr./Oksana Lyniv

Pažaislio muzikos festivalis ir „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ pakvies į išskirtinį muzikinį projektą „Pasaulio muzikos žvaigždės Pažaislyje“, skirtą Ukrainai. Pasaulinio garso dirigentė ukrainietė Oksana Lyniv kartu su savo tautiečiais – baritonu Andrei Bondarenko, smuikininku Andrii Murza, Kauno miesto simfoniniu orkestru bei Kauno valstybiniu choru atliks programą, skirtą savo Tėvynei. Koncerte be žinomų klasikos kūrinių daug dėmesio bus skiriama ukrainiečių kompozitorių muzikai.

Visos lėšos, surinktos už parduotus bilietus į šį koncertą, bus skirtos nuo karo nukentėjusiems ukrainiečiams paremti.

Kada

rugpjūčio 12 d., 19:30 val.;

Kur

Pažaislio vienuolynas, Kaunas;

Kiek

Nuo 26,20 iki 31,20 Eur.

41

Nick Cave & The Bad Seeds

Vienintelis toks Nicko Cave’o ir grupės „The Bad Seeds“ pasirodymas Vilniaus Vingio parke įvyks 2022-ųjų rugpjūčio 16-ąją dieną. Apsibraukite datą kalendoriuose ir negailėkite pinigų bilietams. Šis koncertas tikrai įeis į nepamirštamų koncertų Lietuvoje istoriją. Dar primins, kodėl mylite muziką, ką reiškia tikras pasirodymas ir koks turi būti artisto ir auditorijos santykis prieš, per ir po koncerto. Bus muzikos iš visų Nicko Cave’o kūrybos etapų.

Bilietus į išskirtinį Cave‘o koncertą sostinėje bus galima įsigyti jau nuo pirmadienio (rugpjūčio 16 d.) 10 val. ryto.

Kada

rugpjūčio 16 d., 20:00 val.;

Kur

Vingio parkas, Vilnius;

Kiek

81 Eur.

42

Asmik Grigorian ir Kostas Smoriginas atlieka D.Šostakovičių

Gintaras Rinkevičius ir Asmik Grigorian / Gabrieliaus Jauniškio nuotr.
Gintaras Rinkevičius ir Asmik Grigorian / Gabrieliaus Jauniškio nuotr.

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas dirigento Gintaro Rinkevičiaus, tęsia Dmitrijaus Šostakovičiaus (1906–1975) simfonijų ciklą. Šį vakarą skambės D.Šostakovičiaus Keturioliktoji simfonija. Tai simfonija sopranui, bosui, styginių orkestrui ir mušamiesiems, susidedanti iš vienuolikos susijusių dalių, kurių kiekvienoje skamba skirtingų autorių (Federico García Lorca, Guillaume Apollinaire, Wilhelmo Küchelbeckerio, Rainerio Maria Rilke) eilės rusų kalba, daugiausia mirties tema.

Simfoniją šį vakarą papuoš geriausi iš geriausių – 2019 m. Tarptautiniuose operos apdovanojimuose geriausia metų soliste pripažintas sopranas Asmik Grigorian ir vienu ryškiausių šiandienos baritonų tituluojamas Kostas Smoriginas.

Kada

rugpjūčio 16 d., 19:00 val.;

Kur

Lietuvos nacionalinė filharmonija, Vilnius;

Kiek

Nuo 14,00 iki 39,00 Eur.

43

„GusGus“

Savo pasirodymą Lietuvoje surengs žymi islandų elektroninės muzikos grupė „GusGus”. Kartu su Bjork ir „Sigur Ros” ekstravagantiškieji „GusGus“ patenka į populiariausių pasaulyje Islandijos atlikėjų trejetą. Savo biografijoje grupė turi vienuolika studijinių albumų bei daugiau kaip dvi dešimtis singlų, viso pasaulyje yra parduota daugiau kaip 700 tūkstančių albumų įrašų.

Elektroninės muzikos novatoriais tituluojama komanda yra sukūrusi ir itin didelio populiarumo sulaukusias „Depeche Mode”, Bjork, „Moloko”, „Sigur Ros” kūrinių šokių versijas. Daug kartų Lietuvoje viešėję jos nariai čia turi tokią ištikimą savo gerbėjų auditoriją, kad kiekviena jų viešnagė prilygsta sugrįžimui į senų bičiulių kompaniją.

Kada

rugpjūčio 19 d., 20:00 val.

Kur

VDU Botanikos sodas, Kaunas;

Kiek

Nuo 36 iki 66 Eur.

44

James Arthur

Kaune savo koncertą surengs garsus britų atlikėjas ir dainų kūrėjas Jamesas Arthuras. Hitų „Impossible”, „Naked”, „Say You Won't Let Go”, „You're Nobody 'til Somebody Loves You”, „Rewrite The Stars”, „You Deserve Better”, „Falling Like The Stars”, „Empty Space”, „Recovery” atlikėjas Kaune pristatys savo naujausią albumą „It'll All Make Sense In The End”, o taip pat atliks populiariausius savo kūrinius.

Kada

rugpjūčio 21 d., 19:00 val.;

Kur

VDU Botanikos sodas, Kaunas;

Kiek

Nuo 41 Eur.

45

Monique su orkestru

Gabrieliaus Jauniškio nuotr./Monika Pundziūtė-Monique
Gabrieliaus Jauniškio nuotr./Monika Pundziūtė-Monique

Atlikėja Monika Pundziūtė-Monique pristato ypatingą pasirodymą su orkestru. Koncertas, kaip ir naujausias dainininkės albumas, pavadintas „Virš Vandens“. Koncerte atlikėja dainuos žinomiausias savo dainas - „Nenoriu grįžt namo“, „Nauja istorija“, „Negėda jaust“, „Palauk dar“, naujausiai išleisti atlikėjos kūriniai iš būsimojo trečiojo albumo ir keletas siurprizų. Specialias kūrinių aranžuotes orkestrui ruošia kompozitoriai: Paulius Vaicekauskas, Vytautas Bikus, Kasparas Meginis, Edgaras Žaltauskas, bei Jievaras Jasinskis.

Kada

rugpjūčio 19 d., 20:00 val.;

Kur

VU Didysis kiemas, Vilnius;

Kiek

Nuo 25 iki 39 Eur.

46

„DakhaBrakha“

„DakhaBrakha“ – kvapą gniaužiantis Rytų Europos folkloras, miestietiško avangardo ir Ukrainos liaudies kūrybos sintezė. Pačioje Ukrainoje jie yra kultinis reiškinys, o pasaulyje pasirodė daugiau nei penkiuose šimtuose koncertų ir spektaklių, dalyvavo daugybėje festivalių. „DakhaBrakha“ gerbėjus traukia agresyviu garsu, aprėpiančiu daugybę ritualinių genčių ritmų, ir pribloškiančiais, kakofoniškais vokalais.

Kada

rugpjūčio 24 d., 19:00 val.;

Kur

Vasaros terasa, Vilnius;

Kiek

Nuo 15.60 iki 45 Eur.

47

„Šventinis bankuchenas“

Asmeninė nuotr./„Šventinis bankuchenas“
Asmeninė nuotr./„Šventinis bankuchenas“

Kviečiame palydėti vasarą su ypatingu „Šventinio bankucheno“ koncertu, kuriame visa programa suskambės gyvai. Ypatingą šventinę programą sukurti ir dainas šiam koncertui parinkti padėjo patyrusi Švedijos prodiuserių komanda (net 79 asmenys). Atmosferos kūrimu rūpinsis specialiai į sostinę dėl to mikroautobusu atvyksiantys skandinavų apšvietėjai. Be to, pirmą kartą visose Baltijos šalyse žiūrovai sėdės ant dizainerių iš Švedijos kurtų kėdučių, kurias specialiai šiam renginiui atgabens švedų logistikos ir transporto specialistai.

Kada

rugpjūčio 25 d., 20:00 val.;

Kur

VU Didysis Kiemas;

Kiek

Nuo 25 iki 39 Eur.

48

„Saulės Kliošas“

Nendrės Žilinskaitės nuotr./„Saulės kliošo“ koncerto akimirka
Nendrės Žilinskaitės nuotr./„Saulės kliošo“ koncerto akimirka

Festivalyje „Untold City“ pirmą kartą pasirodantis „Saulės kliošas“ nusprendė pagerbti Vilniaus universitetą, kuris suteikė koncertui išskirtinę istorinę erdvę – savo Didįjį kiemą, ir koncertą įmantriai pavadino „Magnus – Videre Te (popmusica academicus)“. „Kultūra, mokslas ir dvasinis tobulėjimas – būtini, jei siekiame geresnio rytojaus, sveiko mąstymo, empatijos ir suopročio ugdymo. Žinios ir mylinti širdis – progreso variklis. Todėl koncerte mokslą ir pažinimą planuojame pagerbti, kaip teisingą kelią į pagarbą sau ir aplinkai. Vivat academia!“ – sako „Saulės kliošo“ lyderis Laurynas Šarkinas.

Kada

rugpjūčio 26 d., 20:00 val.

Kur

VU Didysis kiemas, Vilnius

Kiek

Nuo 25 iki 39 Eur.

49

27-ojo Pažaislio muzikos festivalio baigiamasis koncertas

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Pažaislio vienuolynas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Pažaislio vienuolynas

XXVII Pažaislio muzikos festivalį vainikuos viena iš dažniausiai pasaulyje statomų operų. Nuostabi, visiems puikiai pažįstama muzika, intriguojantis siužetas apie Ispanijos čigonę, pasirinkusią mirtį vardan laisvės ir meilės, nepalieka abejingų nei viename pasaulio kampelyje.

Nors pirmąjį „Karmen“ spektaklį lydėjo greičiau skandalas negu sėkmė, visgi per beveik 150 metų, prabėgusių nuo premjeros Paryžiaus teatro „Opéra-Comique“ scenoje, neatsirado nė vieno operos kūrinio, kuris G.Bizet „Karmen“ galėtų prilygti inscenizacijų skaičiumi.

Kada

rugpjūčio 28 d., 19:00 val.

Kur

Pažaislio vienuolynas, Kaunas;

Kiek

41.20 Eur.

50

„Aries“

Daug talentų savyje talpinantis veikėjas iš Kalifornijos, socialinių tinklų žvaigždė ir pačios Billie Eilish kolega į Vilnių užsuks rugpjūčio 28 d. Aries taip pat pasirinko naują Lukiškių kalėjimo versiją tokiam pasirodymui sostinėje ir ačiū jam už tai. „Aš esu tik artistas, daugiau niekas” – sako prodiuseris, muzikantas, dizaineris, iliustratorius ir reperis Aries, kurio tikrasis vardas Arshia Nicholas Fattahi. Jis pradėjo kurti muziką, kai jam buvo vos 13 metų. Žmogus, kuris pats sugeba kurti, prodiusuoti, atlikti garso galutines korekcijas ir apipavidalinti savo albumą be kitų pagalbos. Perfekcionistas, siekiantis aukštumų ir kylantis į „Spotify“ viršūnes. Aries po savo sparnu globoja gigantai „Columbia Records“. Billie Eilish taip pat. Tiesa sakant, su juo dirba tie patys žmonės ir Billie komanda. Dauguma rimtų industrijos veikėjų sako, kad Aries yra kitas didelis dalykas ir perspektyva muzikos pasaulyje. Artistas, kurį būtina stebėti. Jo akcijos ir vertė kyla kasdien. Išvadas galite pasidaryti patys.

Kada

rugpjūčio 28 d., 19:00 val.;

Kur

Lukiškių kalėjimas 2.0, Vilnius;

Kiek

31 Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius