-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 30

Jubiliejinis „Nida Jazz maratonas“ – tiesiogiai portale 15min

Svarbiausių vasaros renginių transliuotojas portalas 15min pristato šio savaitgalio akcentą – jubiliejinį, jau 20-ąjį kartą vykstantį džiazo muzikos festivalį „Nida Jazz maratonas 2020“. Tiesiogines transliacijas iš džiazo maratono, kuriame pasirodys kone visos Lietuvos džiazo žvaigždės, kviečiame saugiai stebėti portale 15min ir jo Facebook paskyroje!
NIda Jazz 2020 -2
Nida Jazz maratonas, organizatorių nuotr.

„Nida jazz maratonas” festivalį organizuojame 20-tą kartą. Neįtikėtina, kad jau tiek metų praėjo. Jaučiu, kad festivalis užaugo, subrendo ir, kas labiausiai džiugina, tapo neatsiejama vasaros atostogų Nidoje dalis. Šį kartą festivalis bus kitoks – pilnas nostalgijos, prisiminimų, – sako festivalio organizatorius ir prodiuseris Leonidas Šinkarenka. – Todėl neatsitiktinai ant scenos galbūt paskutinį kartą vėl koncertuosime su džiazo legenda Vladimiru Čekasinu ir atliksime gerai pasaulyje žinomą programą, kurią pavadinome „Nostalgy – PROBABLY NEVER AGAIN“. Laikas labai greitai bėga, kas žino, gal tai tikrai mūsų paskutinis susitikimas.“

Partnerių nuotr./Leonidas Šinkarenka
Partnerių nuotr./Leonidas Šinkarenka

Pirmoji transliacija – penktadienį 21 val. Programoje – garsusis Pavel Giunter ir jo perkusijos ansamblis bei latvių kvintetas „MBQ“. Tiesioginę transliaciją galima stebėti čia:

Ansamblį ,,Giunterio perkusija” (anksčiau ,,Vilniaus mušamieji“) 1995 m. įkūrė Pavel Giunter, vienas žymiausių Lietuvos perkusininkų, solistas, atliekantis klasikinę, moderniąją, world ir jazz muziką. Perkusininkas nuolat dalyvauja klasikinės ir šiuolaikinės muzikos projektuose kartu su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru, Lietuvos valstybiniu ir Lietuvos nacionaliniu orkestrais, kameriniais ansambliais ir solistais.

Maris Briezkalns Quintet („MBQ“) yra viena garsiausių Latvjos akustinių džiazo grupių. Koncertavo tokiose tarptautinėse scenose kaip „MIDEM“, „Pori Jazz“, Londono, Otavos, Tokijo, Venecijos, Prahos džiazo festivaliuose, Niujorko „Blue Note Jazz Club“.

Šeštadienį 21 val. į koncertą kviečia Lietuvos džiazo korifėjus Vladimiras Čekasinas ir draugai. Kartu jie atliks programą „Nostalgy” – PROBABLY NEVER AGAIN (liet. „Galbūt paskutinį kartą“). Tiesioginę koncerto transliaciją galima stebėti čia:

Legendinis džiazo atlikėjas, savito braižo saksofonininkas, kompozitorius, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Vladimiras Čekasinas yra unikali asmenybė. Talentingas ir išskirtinis pedagogas, kurio įtaką iki šiol jaučia skirtingų kartų džiazo meistrai. 1979 m. Vladimiras Čekasinas į vieną kolektyvą sukvietė būgnininką, išradingą perkusininką Gediminą Laurinavičių, džiazo virtuozą – kvavišininką Olegą Molokojedovą bei Leonidą Šinkarenką, kuris grojo bosine gitara. Kartu jie pradėjo groti ir koncertuoti, ruošė programas, ko pasekoje gimė sėkmingiausias jų projektas pelnęs ne vieną pripažinimą – Nostalgy. Šiais metais prie kolektyvo prisijungs Arvydas Jofė.

Taip susikūrė Vladimiro Čekasino kvartetas. Paskutinis jų bendras koncertas vyko Rusijoje, Sankt Peterburge, Ermitaže 2011-aisiais. Jubiliejiniame 20-ajame „Nida Jazz maratonas” festivalyje jie koncertuos kartu greičiausiai paskutinį kartą.

Šeštadienį taip pat pasirodys „Very Cool People“ – neeilinis muzikos užtaisas su funk, soul, džiazo, surf ir klezmerių muzikos prieskoniais. „Very Cool People“ skleidžia džiazą ir funk šokių aikštelėse nuo 2007-ųjų. Kilusi iš Rygos, ši grupė užveda festivalius ir klubus nuo Estijos iki Rumunijos, nuo Ispanijos iki Pietų Korėjos. Jie visada pasirengę naujiems eksperimentiniams garsams, todėl bendradarbiauja su daugybe atlikėjų iš įvairiausių šalių. Ir nors jie visų pirmą yra gyva grupė, taip pat yra išleidę šešis studijinius albumus, kurie susilaukė kritikų dėmesio bei buvo nominuoti keliems apdovanojimams.

Nida Jazz maratonas, organizatorių nuotr.
Nida Jazz maratonas, organizatorių nuotr.

Koncertais iš festivalio „Nida Jazz maratonas” portalas 15min tęsia transliacijų iš svarbiausių šios vasaros renginių maratoną. Praėjusį savaitgalį portalas kvietė į Klaipėdoje vykusią Jūros šventę, liepos pradžioje – tarptautinį festivalį „Kaunas Piano Fest“, o kiekvieną trečiadienį portale vyksta transliacijos iš Vilniaus kariliono festivalio. Stebėkite įspūdingiausius koncertus saugiai ir būkite sveiki!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius