Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 09

Kaune įrašyta kompaktinė plokštelė nominuota tarptautiniams klasikinės muzikos apdovanojimams

Kelią į pasaulinį pripažinimą skinasi dar viena Kauno miesto simfoninio orkestro įrašyta kompaktinė plokštelė. Ją išleido JAV įrašų kompanija „Delos Music”, su kuria, orkestro vyriausiojo dirigento Constantine Orbelian ir vadovo Algimanto Treikausko pastangomis, orkestras bendradarbiauja jau ne vienerius metus, – skelbiama Kauno miesto simfoninio orkestro pranešime spaudai.
Vienas tituluočiausių JAV tenorų Lawrence Brownlee
Vienas tituluočiausių JAV tenorų Lawrence Brownlee / Kauno miesto simfoninio orkestro nuotr.

Įrašant plokštelę taip pat dalyvavo Lietuvos klasikinės muzikos profesionalai – Viktorija Miškūnaitė (sopranas), Liudas Mikalauskas (bosas), Andrius Apšega (baritonas) bei Kauno valstybinis choras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Petras Bingelis). Kompaktinė plokštelė, kurios įrašai vyko šių metų balandį Kauno valstybinėje filharmonijoje, pavadinimą „pasiskolino” iš G.Donizetti operos „Rita”, kur vienas pagrindinių veikėjų – Beppe – atlieka ariją „Alegro io son, come un fringuel”.

Kauno miesto simfoninio orkestro vadovo A.Treikausko pastebėjimu, L.Brownlee sublizgo visa savo talento jėga, atkreipdamas klausytojų dėmesį ne tik į lengvumą, kuris išryškėja solistui atliekant sudėtingiausias arijas.

Ilgametis orkestro bičiulis, vienas tituluočiausių JAV tenorų, Niujorko „Metropolitan opera” teatro solistas Lawrence Brownlee čia pateikė rinkinį „Allegro io son” (muzika – V.Bellini ir G.Donizetti), tarsi patvirtinantį dramaturgo Alec Guiness apibrėžimą „nuostabus, poliruoto sidabro, tenoro balsas”.

L.Brownlee – atlikėjas, organišką operų atlikimą be priekaištų derina su didžiausiu technikos tobulėjimu. Vertintojų teigimu, puikiai įrašyta, nepriekaištingai „Delos” įrašų kompanijos apipavidalinta kompaktinė plokštelė pasižymi precižiškais muzikos garsais, išskiriančiais ją iš daugybės kitų.

Kauno miesto simfoninio orkestro vadovo A.Treikausko pastebėjimu, L.Brownlee sublizgo visa savo talento jėga, atkreipdamas klausytojų dėmesį ne tik į lengvumą, kuris išryškėja solistui atliekant sudėtingiausias arijas. Lygiai taip subtilaus žavesio kupinas ir kitų kūrinių skambesys, kuriuos tenoras atlieka diriguojant orkestro vyriausiajam dirigentui C.Orbelian.

Organizatorių nuotr./Kauno miesto simfoninis orkestras
Organizatorių nuotr./Kauno miesto simfoninis orkestras

„Delos” leidybinės kompanijos komanda ne kartą yra minėjusi, kad dirbti su Kauno miesto simfoniniu orkestru, Kauno valstybiniu choru bei Lietuvos klasikinės muzikos atlikėjais yra didžiulė garbė ir malonumas. Plokštelė „Alegro io son” pristatoma „Naxos Direct”, „Amazon” (JAV), „Delos”, ir didžiausiose muzikos leidybos bei platinimo vietose.

Sėkmingo tarptautinio bendradarbiavimo bei stulbinančio virtuoziškumo rezultatas tiesia kelius į kritikų dėmesį ir pasaulinį pripažinimą. To patvirtinimas ir įvertinimas – kompaktinė plokštelė nuominuota tarptautiniams klasikinės muzikos 2017 m. apdovanojimams, vokalo rečitalio kategorijoje.

Kaune įrašyta kompaktinė plokštelė pelnė ir klasikinės muzikos rugpjūčio mėnesio titulą. Džiugu, kad tai ne pirmoji Kauno miesto simfoninio orkestro ir tenoro kartu įrašyta kompaktinė plokštelė nominuota prestižiniams tarptautiniams muzikos apdovanojimams. 2014 m. leidybinė kompanija „Delos” išleido L.Brawnlee ir orkestro kompaktinę plokštelę „Virtuoso Rossini Arias”, kuri buvo nominuota „Grammy” apdovanojimui ir tarptautiniam klasikinės muzikos apdovanojimui, geriausio klasikinio vokalo albumo kategorijoje.

Tais pačiais metais įrašyta ir išleista kompaktinė plokštelė „Power Players” su pasaulyje geriausiu bosu tituluojamu Ildaru Abdrazakovu taip pat buvo nominuota šiam apdovanojimui.

Kaune įrašyta kompaktinė plokštelė pelnė ir klasikinės muzikos rugpjūčio mėnesio titulą.

Dera priminti, kad kasmet vieno įtakingiausių klasikinės muzikos žurnalo ir portalo „Opera News” kritikai iš šimtų kompaktinių plokštelių ir DVD diskų renka geriausiųjų dešimtuką. Praėjusių metų pabaigoje paskelbta, kad metų favorite buvo pripažinta Kauno miesto simfoninio orkestro ir JAV įrašų kompanijos „Delos Music” išleista G.Verdi operos „Simon Boccanegra” kompaktinė plokštelė.

Orkestro vadovas A.Treikauskas džiaugiasi, kad per pastaruosius orkestro veiklos sezonus įgyvendinti net aštuoni leidybiniai projektai su žymiausiais šiandienos balsais. Didžiausias ir reikšmingiausias praėjusios vasaros orkestro leidybinis projektas – G.Verdi opero „Rigoletto” įrašai.

Orkestro nuotr./Kauno miesto simfoninis orkestras ir M.Pitrėnas.
Orkestro nuotr./Kauno miesto simfoninis orkestras ir M.Pitrėnas.

Šiuose įrašuose dalyvavo žymiausios klasikinės muzikos žvaigždės: garsiausias rusų baritonas Dmitri Hvorostovsky, žinomiausias „Metropolitan opera” teatro jaunosios kartos sopranas iš JAV Nadine Sierra, tarptautinių konkursų laureatė mecosopranas iš Baltarusijos Oksana Volkova, daugybę vaidmenų sukūręs italų tenoras Francesco Demuro, visame pasaulyje koncertuojantis bosas iš Italijos Andrea Mastroni.

Kartu su šiomis žvaigždėmis įrašuose dalyvavo ir solistai iš Lietuvos: Eglė Šidlauskaitė (mecosopranas), Kostas Smoriginas (baritonas), Tadas Girininkas (bosas), Andrius Apšega (baritonas), Tomas Pavilionis (tenoras) ir Liudas Mikalauskas (bosas) bei Kauno valstybinis choras.

Solistams bei chorui įrašų sesijai pasiruošti labai padėjo ir daug laiko šiam projektui skyrė „Metropolitan opera” muzikinis administracijos vadovas bei Kauno miesto simfoninio orkestro konsultantas operų ir vokalo projektams – John Fisher. Tačiau, be jokios abejonės, didžiausias krūvis tenka vyriausiajam Kauno miesto simfoninio orkestro dirigentui C.Orbelian.

Kiek vėliau orkestras kartu su nuolatiniu „Metropolitan opera” teatro solistu, didžiausiose pasaulio scenose pasirodančiu tenoru John Osborn taip pat įrašė kompaktinę plokštelę, kuri pasirodys kartu su G.Verdi „Rigoletto” plokštele. Buvo įrašytos žinomiausių G.Donizetti, G.Rossini, H.Berlioz bei G.Verdi operų arijos. Visų įrašytų ir išleistų kompaktinių plokštelių dėka Kauno miesto simfoninis orkestras tapo žinomas visame pasaulyje.

„Užsienio atlikėjai renkasi orkestrą atsakingiems darbams bei įvairiems projektams ne tik dėl jo profesionalumo, bet ir vadybinio komforto, kurį jie patiria lankydamiesi Kaune. Šie projektai tapo įmanomi po glaudžių ryšių užmezgimo su JAV leidybine kompanija „Delos Music”, su kuria orkestras jau planuoja ir ateityje vyksiančius leidybinius projektus”, – sako Kauno miesto simfoninis orkestro vadovas A.Treikauskas ir priduria, jog tai – tikrai ne paskutiniai tarptautinį įvertinimą bei pripažinimą pelnę leidybiniai projektai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius