Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 16

Kristupo vasaros festivalyje koncertuosiantis Carlosas Pinana: flamenko – tai aš

Vienas įdomiausių flamenko kompozitorių ir atlikėjų Carlosas Pinana Lietuvos publikai jau gerai pažįstamas. Kristupo vasaros festivalio klausytojus jis stebino „Flamenko mišiomis“, vėliau, A.Vivaldžio muziką praturtindamas ispaniškais ritmais, o flamenko muziką – sodriu orkestru skambesiu.
Carlos Pinana
Carlos Pinana / Projekto partnerio nuotr.

Šiais metais talentingasis ispanas rugpjūčio 20 d. Vilniaus universiteto botanikos sode pristatys programą „Flamenko siela“, apie kurią kalbamės plačiau.

– Kristupo vasaros festivalio lankytojams jau esate pažįstamas atlikėjas. O kaip jūs pats jaučiatės dėl artėjančio koncerto Lietuvoje?

– Koncertavimas Lietuvoje jau tapo mano gyvenimo dalimi. Kiekvienas kartas, kai dalinuosi savo muzika su Jūsų šalies žmonėmis, man tampa įkvėpimo šaltiniu. Aš labai džiaugiuosi galėdamas čia koncertuoti – publika puikiai supranta mano kalbą ir geba išjausti kiekvieną gitaros natą. Man tai ypač svarbu. Lietuvoje labai aukštas kultūros lygis, o Kristupo vasaros festivalis tai puikiai atspindi.

– Papasakokite apie būsimo koncerto programą.

Koncerte publika matys ir girdės įvairiausias flamenko išraiškas: dainavimą, gitaros skambesį, šokį ir perkusiją.

– Artėjantis koncertas bus ypatingas, kadangi aš pristatysiu naują programą su viena geriausių Ispanijos šokėjų Maise Marquez. Joje būtent šokis bus pagrindinis akcentas, o šokėja visus – ir muzikantus, ir žiūrovus – panardins į stiprius emocinius išgyvenimus.

Koncerte publika matys ir girdės įvairiausias flamenko išraiškas: dainavimą, gitaros skambesį, šokį ir perkusiją.

– Kokia yra M.Marques, kaip ją apibūdintumėte?

– Maise Marques pasižymi labai stipria ir energinga išraiškos jėga, ji geba labai greitai šokti ir be viso šito ji turi visas kitas puikios šokėjos savybes.

– Ką jums reiškia flamenko? Ar tai tik karjera, profesija ar gyvenimo būdas?

– Visi šie trys dalykai. Artistiškumas man nesvetimas jau nuo vaikystės, tokia mano šeima ir tai yra mano kraujyje. Flamenko man reiškia daugybę dalykų: meilę, aistrą, džiaugsmą, ugnį, žemę, jūrą, orą, beprotybę... Flamenko – tai aš.

– Kokius flamenko projektus pristatysite ateityje?

– Šiuo metu esu susikoncentravęs į naujo albumo su orkestru darbus. Tai pagrindinis projektas ateinantiems metams. Albumas vadinsis „Rubato“.

Gyventi darant tai, kas suteikia didžiausią laimę. Tai – muzika, flamenko, gitara.

– Ką laikote didžiausiu pasiekimu?

– Gyventi darant tai, kas suteikia didžiausią laimę. Tai – muzika, flamenko, gitara.

– Kas iš muzikos pasaulio atstovų jus įkvepia labiausiai?

– Savo gyvenime turėjau nemažai žmonių, kurie mane įkvepia – nuo įspūdingojo flamenko iki džiazo ir klasikinės muzikos atstovų. Išskirti galėčiau šiuos: C.Debussy, M.de Falla, J.S. Bachą, S.Rachmaninovą, M.Davis ir M.Camilo.

– Kokią patirtį siekiate perduoti publikai savo koncertuose?

– Tegul klausytojai juokiasi, verkia, būna susijaudinę, tegul šoka, tegul jų akys spindi, o koncerto pabaigoje tegul pasako, jog koncertas juos palietė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius