-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 05 12

Liepojos simfoninio orkestro koncertą tiesiogiai transliuos prestižinė „HarrisonParrott“ platforma

Šį penktadienį, gegužės 14 d., 20 val. Liepojos simfoninis orkestras 140-ojo jubiliejinio sezono pabaigą paminės tiesiogine transliacija iš „Great Amber“ koncertų salės Liepojoje. Koncertą bus galima stebėti prestižinės klasikinės muzikos agentūros „HarrisonParrott“ tiesioginių transliacijų platformoje „Virtual Circle“. Koncerte kartu su orkestru, diriguojamu jo meno vadovo ir vyr. dirigento Gintaro Rinkevičiaus, pasirodys ir puikus latvių pianistas Vestardas Šimkus.
Liepojos simfoninis orkestras
Liepojos simfoninis orkestras / Janio Vecbralio nuotr.

„Savo 140-ojo koncertų sezono sulaukėme ypatingu metu, suteikiančiu mums visiškai naujų galimybių auditorijai pasiekti. Šio sezono pabaiga bus ypatinga, nes esame pakviesti jį transliuoti tiesiogiai, vienos iš pirmaujančių klasikinės muzikos vadybos agentūrų pasaulyje „HarrisonParrott“ sukurtoje skaitmeninėje koncertų platformoje. Būtų nuodėmė nepriimti šios agentūros pasiūlymo. Taigi bandysime užkariauti tarptautinę muzikos areną!“, – sakė Liepojos simfoninio orkestro vadovas Uldis Lipskis.

Tiesioginės transliacijos ir skaitmeninio turinio platformą „Virtual Circle“ praėjusiais metais sukūrė patyrusi Didžiosios Britanijos agentūra „HarrisonParrott“, bendradarbiaudama su „eMusic Live“. Ši nauja klasikinės muzikos ir meno platforma ne tik suteikia žiūrovams „koncertinį vaizdą ir pojūtį“, patrauklias, interaktyvias funkcijas, bet ir galimybes menininkams reklamuotis platformoje, atsisiųsti didelės raiškos albumus, įsigyti bilietų paketus ir dar daug papildomo turinio, ko nesiūlo kitos skaitmeninės koncertų platformos.

Liepojos simfoninis orkestras 140-ojo sezono uždarymą pažymės atlikdamas romantišką ir nežemišką muziką. S. Rachmaninovo Koncertas fortepijonui Nr. 4 iš visų kompozitoriaus fortepijoninių koncertų yra atliekamas rečiausiai, jis atskleidžia gana neįprastą džiazo ir XX a. modernistų įtaką romantinio kompozitoriaus kūrybai. O J.Brahmso simfonija Nr. 1 pavergia tragišku, bet kartu didingu skambesiu.

Liepojos simfoninis orkestras yra seniausias orkestras Baltijos šalyse. 1881 m. Hanso Hohapfelio įkurtas orkestras šiemet švenčia savo 140-ąjį gimtadienį. Orkestras reziduoja Liepojos „Great Amber“ koncertų salėje ir reguliariai gastroliuoja Latvijoje bei užsienyje. Nuo 2017 m. orkestrui vadovauja vienas iškiliausių Baltijos šalių dirigentų Gintaras Rinkevičius. Per pastarąjį dešimtmetį Liepojos simfoninis orkestras išleido reikšmingų įrašų su „Toccata Classics“, „Wergo“, „Skani“ ir „Odradek Records“ ir pelnė daugybę nacionalinių muzikos apdovanojimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius