Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 22

Lietuviški „Smėlio laikrodžiai“ užkariauja Europą

Sekmadienį, balandžio 22 dieną, Madride atliekamas didžiulės tarptautinės sėkmės sulaukęs lietuviškas projektas – kompozitorės Justės Janulytės muzikos ir vaizdo spektaklis „Smėlio laikrodžiai“. Šį įspūdingą kūrinį į savo programą įtraukė vienas didžiausių ir reikšmingiausių Ispanijos festivalių – Madride rengiamas „Musicadhoy“.
„Smėlio laikrodžiai“
„Smėlio laikrodžiai“
Temos: 1 Justė Janulytė

Tarptautinėje arenoje sparčiai garsėjančios kompozitorės J.Janulytės „Smėlio laikrodžiai“ per praėjusius metus po premjeros „Gaidos“ festivalyje (2010 m. pab.) apkeliavo net 6 garsiausius Europos šiuolaikinės muzikos festivalius: „HCMF“ Huddersfielde (Jungtinė Karalystė), „MaerzMusik“ Berlyne (Vokietija), „Holland Festival“ Amsterdame (Olandija), „Varšuvos rudenį“ (Lenkija), „Musica“ Strasbūre (Prancūzija), „RomaEuropa“ Romoje (Italija). Šiemet projektas dar keliaus į Glazgo festivalį „sonicA“ ir į festivalį Rygoje „Arena“.

Po itin sėkmingų šio kūrinio parodymų Europoje projektas yra pakviestas ir į Niujorko Lincolno Centrą, o 2013 m. „Smėlio laikrodžiai“ turi kvietimą pasirodyti ir viename garsiausių ir didžiausių festivalių pasaulyje – Sidnėjaus festivalyje (Sydney Festival).

„Vilniaus festivalių“ vadovas Remigijus Merkelys sako, kad „šis kūrinys su kaupu išpildė į jį dėtas viltis, nes tapo tikrai neeiliniu atveju lietuvių muzikos istorijoje – dar nė vienas stambios apimties lietuvių muzikos projektas nebuvo taip plačiai pristatomas pasaulyje ir pelnęs tokį įvertinimą“.

Projektą „Smėlio laikrodžiai“ 4 violončelėms, gyvajai elektronikai, vaizdo bei šviesos instaliacijai atlieka vieni geriausių Lietuvos violončelininkų: Edmundas Kulikauskas, Povilas Jacunskas, Rūta Tamutytė, Onutė Švabauskaitė.

J.Janulytės kūrinys „Smėlio laikrodžiai“ yra pirmasis didelės apimties lietuvių muzikinis projektas, įtrauktas į svarbiausių Europos šiuolaikinės muzikos festivalių tinklą „Reseau Varese“. Projektą prodiusavo „Vilniaus festivaliai“.

Kūrinio fragmentą galima pamatyti čia:

VIDEO: Justės Janulytės „Smėlio laikrodžiai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius