Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 01

Minint Jaschos Heifetzo 120-ąjį gimtadienį – tarptautinio jo vardo konkurso II turo transliacijos

Antradienį, minint 120-ąjį legendinio smuikininko-virtuozo Jascha Heifetzo gimtadienį, vyks VI Tarptautinio Jaschos Heifetzo smuikininkų konkurso II turo transliacija. Po sausį įvykusio I turo tarptautinė žiuri nusprendė, kurie 16 jaunųjų smuikininkų verčiausi dalyvauti kitame konkurso etape, o dar vieną bilietą padovanojo ir galimybę už savo favoritą balsuoti turėję žiūrovai, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Jaschos Heifetzo smuikininkų konkursas
Jaschos Heifetzo smuikininkų konkursas / Organizatorių nuotr.

Lygiai prieš 120 metų Vilniuje gimė smuikininkas J.Heifetzas. Simboliška, kad minint jo gimtadienį jaunieji jo pasekėjai toliau varžysis vieninteliame pasaulyje legendinio smuikininko vardą nešiojančiame konkurse. II ture išgirsime smuikininkus Yoshie Okura (Japonija), Mayu Ozeki (Japonija), Pauline van der Rest (Belgija), Leonardą Toschevą (Vokietija), Quingzhu Wengą (Kinija), Amią Janicki (Šveicarija), Lorenzą Karlsą (Švedija), Giuseppę Gibboni (Italija), Jevgenijų Čepoveckį (Latvija), Manon Galy (Prancūzija), Jackie Tso (JAV), Elviną Hoxną Ganiyevą (Azerbaidžanas-Turkija), Evą Rabchevską (Ukraina), Jasoną Mooną (JAV), Javierą Comesaną (Ispanija). Džiugu, kad II ture pasirodys ir dvi lietuvaitės, smuikininkės Saulė Buikaitė ir Marija Pranskutė.

„Tarptautinio Jaschos Heifetzo smuikininkų konkurso lygis – nepaprastai aukštas! Įkvepia galimybė išgirsti tiek daug jaunų ir aistringų atlikėjų, ypač – gyvenant tokiu sudėtingu metu. Tiesa, vertinti smuikinikus virtualiai, išskyrus egzaminų sesiją balandį, man tenka pirmą kartą. Vienąvertus, kamera suteikia galimybę smuikininkus stebėti iš labai arti, bet, kitąvertus – sudėtinga vertinti garsą, kurį girdime. Juk vieni dalyviai parengė įrašus salėse su puikia akustika, kiti gi – savo namuose ar studijose, skiriasi ir įrašų kokybė.

Svarbu, kad atlikėjas gebėtų parodyti savo asmenybę, neužgoždamas kompozitoriaus norų, papasakotų istoriją klausytojams.

Visgi charizma prasiveržia per visas kliūtis. Man, asmeniškai, svarbiausias yra atlikėjo muzikalumas. Svarbu, kad atlikėjas gebėtų parodyti savo asmenybę, neužgoždamas kompozitoriaus norų, papasakotų istoriją klausytojams. Keletą tokių ypatingų akimirkų jau teko patirti ir šiame konkurse“, – apie Tarptautinio Jaschos Heifetzo smuikininkų konkurso iššūkius ir atradimus pasakojo konkurso žiuri narė, smuikininkė iš Nyderlandų Isabelle van Keulen.

Tarptautinio Jaschos Heifetzo smuikininkų konkurso II turo transliacijos vyks vasario 2 d., antradienį, nuo 12 val. Jas galima stebėti konkurso svetainėje heifetz.lt, taip pat konkurso facebook ir youtube kanaluose, taip pat – „The Violin Channel“ svetainėje.

Pagrindiniai konkurso rėmėjai – Lietuvos kultūros taryba ir LR Kultūros ministerija. Konkursą organizuoja VšĮ „Natų knygynas“ ir Lietuvos muzikos ir teatro akademija.

Daugiau informacijos apie konkursą galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius