Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 09

(Ne)miegas: pirmą kartą Lietuvoje vyks 10-ies valandų ambientinės muzikos patyriminis performansas

Rugpjūčio 22d. ir 29d. Palangos „Ramybės“ klube vyks naktinė ambientinės muzikos, garsų ir vaizdų kelionė su kompozitoriumi Darium Žičkumi. Iki pat ryto dalyviai galės miegoti, skaityti, svajoti ar medituoti – kiekvienas ras sau tinkamiausią būdą būti. Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad pirmame tokiame renginyje Lietuvoje dalyvaus tik 50 asmenų.
Darius Žičkus
Darius Žičkus / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Ši 10-ies valandų „(ne)miegas“ patirtis – tai kvietimas atsiriboti nuo išorinio pasaulio, akimirkai sustoti, ištraukti save iš socialinių tinklų, nesibaigiančio naujienų srauto ir panirti į savo vidinį „aš“, savo mintis, leisti muzikai ir vaizdams nunešti į dar neatrastus pasaulius.

D.Žičkus, kuriantis Nazcaman pseudonimu – klasikinės muzikos išsilavinimą turintis muzikantas ir prodiuseris, ilgai dirbęs Londono muzikos studijose, bendradarbiavęs su Culture Club, Siouxsie Sioux, A.Mamontovu, SH, Leonu Somovu ir Jazzu.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Darius Žičkus
Ryčio Šeškaičio nuotr./Darius Žičkus

„Mano kūryba yra labiau apie atokvėpį nuo viso to standartinio garso, lyriška ar netgi nostalgiška vietomis, kaip filmo garso takelis, persmelktas ilgesio, melancholijos ir panašių emocijų“, – apie kūrybą pasakoja D.Žičkus.

VIDEO: Nazcaman - Morning Dew

Nakties eigoje skambės kūriniai ne tik iš pirmų dviejų Nazcaman albumų, bet ir naujos kompozicijos, kitų kompozitorių kūrinių adaptacijos, specialiai šiam pasirodymui pritaikytos gyvai improvizacijai. Iki pat ryto muziką ir garsus papildys Dariaus Žičkaus filmuoti dangaus vaizdai ir vizualizacijos.

Organizatoriai nakties metu pasirūpins vandeniu ir lengvais užkandžiais, o dalyviams tereikia atsinešti kilimėlį, miegmaišį ir patogią pagalvę. Dalyviai įsigiję brangesnius bilietus bus vaišinami kraftiniu susipažinimo kokteiliu ir pusryčiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius