TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 04 30

Pakerėjusi tarptautinę žiuri, Lietuvos dirigentė iškovojo Zalcburgo festivalio Jaunojo dirigento apdovanojimą

Trečią kartą surengtuose prestižiniuose „Nestle“ ir Zalcburgo festivalio Jaunojo dirigento rinkimuose pergalę išplėšė 26-erių lietuvė Mirga Gražinytė-Tyla. Per savaitgalį vykusį apdovanojimų koncertą jaunoji muzikantė įtikino tarptautinę žiuri, kuriai pirmininkavo Ingo Metzmacher, kad šiame konkurse būtent ji yra geriausia ir tapo pirmąja moterimi, nugalėjusia šiame konkurse.
Mirga Gražinytė
Mirga Gražinytė / Kauno miesto simfoninio orkestro nuotr.

„Pademonstruotas ryžtingumas ir skaidrumas lėmė jos pergalę“, – pranešime spaudai teigė komisijos pirmininkas.

Festivalio meno vadovo idėja viename savaitgalio koncerte Zalcburgo publikai pristatyti tris konkurso finalistus buvo audringai pasveikinta. Iš viso konkurse varžėsi 91 dirigentas, ne vyresnis nei 35 metų amžiaus.

Laureatei M.Gražinytei-Tylai atiteko konkurso pagrindinis prizas – 15 tūkstančių eurų ir garbė rugpjūčio 12 dieną diriguoti Gustavo Mahlerio jaunimo orkestrui Austrijos Felsenreitschule teatro scenoje.

„Nestle“ kompanijos vadovas Peteris Brabeck-Letmathe'as tikino, kad lietuvaitės gabumai padarė jam neišdildomą įspūdį.

„Dar kartą įsitikinome, kokia svarbi šį iniciatyva, suteikianti progą jauniems talentams pasirodyti tokioje svarbioje scenoje kaip Zalcburgo festivalis. Siekiame ne tik paremti skirtingų šalių talentus, bet ir praturtinti visą visuomenę kokybiškais pasirodymais“, – sakė šiuos apdovanojimus remiančios kompanijos atstovas.

„Bet kokiai kultūros institucijai maloniausia užduotis – surasti ir paremti jaunuosius talentus. Jauniems dirigentams sunku surasti platformą savo pasirodymams – šią situaciją siekia ištaisyti „Nestle“ ir Zalcburgo festivalio organizuojami Jaunojo dirigento apdovanojimai. Iš daugybės šiam konkursui pateiktų paraiškų matome, kokia patraukli ši galimybė augantiems jauniesiems dirigentams. Mes nekantraudami laukiame, kada Mirga Gražinytė-Tyla pasinaudos jai suteikta galimybe diriguoti Gustavo Mahlerio jaunimo orkestrui“, – teigė festivalio meno vadovas Alexanderis Pereira.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius