Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 24

Pasaulinio garso dirigavimo žvaigždė ves mokymus jauniesiems Lietuvos muzikams

Šiandien Vilniaus įgulos karininkų ramovėje prasideda visą savaitę truksiantys Tarptautiniai Johanneso Schlaefli dirigentų meistriškumo kursai. Tai vienintelis tokio lygio nemokamas renginys visose Baltijos šalyse, skirtas ne tik jaunų dirigentų, bet ir visų muzikuojančių kompetencijai kelti.
Profesorius Johannesas Schlaefli ir Nuno Coehlo
Profesorius Johannesas Schlaefli ir Nuno Coehlo / Mindaugo Mikulėno nuotr.

Meistriškumo kursus užbaigs iškilmingas gala koncertas LDK valdovų rūmuose, balandžio 28 d., 19 val., kurio metu su jaunais dirigavimo talentais iš įvairių pasaulio šalių pasirodys išplėstos sudėties Šv. Kristoforo kamerinis orkestras ir pianistas Petras Geniušas.

Iš Šveicarijos atvykęs profesorius, Mirgos Gražinytės-Tylos dėstytojas, prisidėjęs prie jos sėkmingo kopimo į dirigavimo karjeros olimpą, visą savaitę ves dirigavimo meistriškumo kursus, kurių metu prie dirigento pulto stovės ateities koncertinių salių mohikanai: Jonas Ehrleris (Šveicarija), Georgas Koehleris (Vokietija), Nuno Coelho (Portugalija), Alexanderis Binderis (Vokietija), Holly Choe (JAV). Visi šie jaunieji talentai jau yra pasižymėję tiek savo gimtosiose šalyse, tiek tarptautiniu lygmeniu, jau dabar yra koncertavę su prestižiniais užsienio orkestrais, tokiais kaip Štutgarto filharmonijos, Bambergo, Bostono, Nyderlandų, Berno, Ciuricho simfoniniai orkestrai.

Šie meistriškumo kursai – gražios draugystės tarp Šv. Kristoforo kamerinio orkestro, Ciuricho menų universiteto ir profesoriaus Johanneso Schlaefli tęsinys. Meistriškumo kursus dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos kultūros ministerija. „Tokio masto tarptautinių kursų su aukščiausio lygio profesionalais Lietuvoje dar nebuvo. Nauda, kurią gaus atėję pasiklausyti – neišmatuojama. Be kultūros tarybos pagalbos to padaryti būtų buvę neįmanoma.“ – teigė Šv. Kristoforo orkestro meno vadovas Donatas Katkus.

Šv. Kristoforo orkestras, būdamas Vilniaus miesto orkestru, kaskart stengiasi į koncertus įtraukti vis kitas socialines miesto grupes, išreikšti dėkingumą įvairioms savanoriškoms organizacijoms, parodyti dėmesį prie Vilniaus miesto gerovės prisidedantiems piliečiams. Šį kartą ypatingas dėmesys buvo parodytas Lietuvos nacionalinio kraujo centro donorams. Dar dabar, iki balandžio 26 dienos vyksta konkursas, kurio metu Žolyno g. 34 ir VCUP kraujo centruose neatlygintinai duodantys savo kraują žmonės gali laimėti progą nemokamai apsilankyti balandžio 28 d. iškilmingame meistriškumo kursų uždarymo koncerte.

Vilniaus įgulos karininkų ramovėje kursų metu, o taip pat ir penktadienio koncerte klausytojai girdės L. van Beethoveno Simfoniją Nr. 3 („Herojinę“), W. A. Mozarto Uvertiūrą iš operos „Tito gailestingumas“ ir R. Schumanno Koncertą fortepijonui su simfoniniu orkestru, kurio solo partiją kursų metu atliks specialiai iš Šveicarijos atvykusi lietuvaitė pianistė – Gabrielė Lelytė. Ketvirtadienį prie fortepijono išvysime iš Glazgo parskridusį profesorių Petrą Geniušą. Kursai vyks kasdien, nuo pirmadienio iki ketvirtadienio, 13.30–17.30 val., adresu Pamėnkalnio g. 13, Vilnius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius