Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 06

Pažaislio festivalyje – trys Kalifornijos berniukų choro pasirodymai

Tarptautinio Pažaislio muzikos festivalio organizatoriai džiaugiasi pranešdami, kad festivalio gerbėjai net tris kartus turės progą išvysti ir išgirsti Kalifornijos berniukų choro iš JAV (vadovas ir dirigentas Kevin Fox) balsus. Koncertai vyks liepos 7 d., ketvirtadienį, 19 val., Žeimių Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčioje, liepos 8 d., penktadienį, 19 val., Pažaislio vienuolyno bažnyčioje ir liepos 9 d., šeštadienį, 20 val., Birštono šv. Antano Paduviečio bažnyčioje.
Kalifornijos berniukų choras
Kalifornijos berniukų choras / Organizatorių nuotr.

Kalifornijos berniukų choro mokykla buvo įkurta 1998 m. Šiuo metu mokyklą sudaro septyni chorai, kuriuose dainuoja daugiau nei 150 berniukų. Per trumpą laiką chorai pelnė pripažinimą tarp pasaulio berniukų chorų ir yra vertinami dėl gražaus skambesio, muzikalumo, puikios frazuotės ir talentingų solistų. Berniukai dainuoja platų repertuarą nuo J.S.Bacho kantatų iki afroamerikietiškų spiričiuelių, nuo W.A.Mozarto motetų iki miuziklų.

Choras daug koncertuoja ne tik a-capella, bet ir dalyvauja stambių koncertinių žanrų projektuose. 2009 m. kartu su San Francisko simfoniniu orkestru įrašyta G.Mahlerio VIII simfonija pelnė net tris Grammy apdovanojimus: Geriausio klasikinio atlikimo, Geriausio chorinio atlikimo ir Geriausios klasikinės garso režisūros.

Choras nuolat rengia koncertinius turus visame pasaulyje. Vieni iš svarbiausių praėjusių metų koncertų buvo J.S.Bacho „Mato Pasijos“ atlikimas su ansambliu „Amerikos Bacho solistai“ bei Amerikos jaunimo orkestru, rusų muzikos koncertas su garsiu Rusijos baritonu Dmitrijumi Chvorostovskiu ir Maskvos kameriniu orkestru, koncertai Uždraustojo miesto koncertų salėje, Šanchajaus Rytų menų centre, naujojoje Šenzen salėje turo Kinijoje metu.

Choro vadovas K.Fox dainavo berniukų choruose nuo aštuonerių metų. Jis yra baigęs muzikos bei ekonomikos studijas Konektikute, vėliau studijavo Oksfordo universitete Anglijoje ir Westminsterio choro koledže. K.Fox vadovavo įvairiems chorams bei pats dainavo ansamblyje „Amerikos Bacho solistai“ ir San Francisko baroko filharmonijos chore. Jam perėmus Kalifornijos berniukų choro vadovavimą kolektyve tebuvo šeši choristai. Talentingo vadovo dėka mokykla neįtikėtinai išaugo, o jos auklėtinių balsų klausosi viso pasaulio muzikos mylėtojai.

Čikagos lyrinės operos choro vadovas, išgirdęs Kalifornijos berniukų choro dainavimą negalėjo atsistebėti: „garsas, kurį išgauna šie berniukai yra tokios kokybės, kokios man dar neteko girdėti, klausantis jaunų atlikėjų. Jame susilieja užtikrinta intonacija, jausminga darna, ryškus muzikalumas ir tvirta disciplina, niekada neužgožianti tyro džiaugsmo, kurį berniukai spinduliuoja savo dainavimu“.

Pažaislio muzikos festivaliui parengta Kalifornijos berniukų choro programa – tarsi vizitinė kortelė, skiriama pirmai pažinčiai. Joje klausytojai išgirs įvairiausių stilių ir epochų muziką. Prasidėjusi renesanso ir baroko chorinės muzikos meistrų opusais programa netikėtai pasuks link rusiškojo romantizmo kupinos S.Rachmaninovo liturginės muzikos ir pabaigoje suspindės ryškiomis bei emocingomis afroamerikietiškojo spiričiuelio spalvomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius