Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 03

Pažaislio muzikos festivalyje debiutuos VDU kamerinis orkestras

Šį sekmadienį, rugpjūčio 5 d., 19 val., Pociūnų aerodrome savo debiutinį koncertą Pažaislio muzikos festivalyje surengs naujai susikūręs VDU Muzikos akademijos kamerinis orkestras, kuriam talkins kone visuose Pažaislio muzikos festivaliuose dalyvavusi solistė Asta Krikščiūnaitė bei aksominio mecosoprano savininkė Rita Novikaitė. Programoje, pavadintoje „Mano širdis dainuoja Tau“, skambės romantizmo epochos aukso fondo kūriniai.
VDU kamerinis orkestras
VDU kamerinis orkestras / VDU nuotr.

Orkestras šiam pasirodymui paruošė tris nuostabias partitūras – dvylikamečio vunderkindo F.Mendelssohno sukurtą 6-ąją simfoniją styginiams, E. Elgaro Serenadą styginiams op.20, kurią kompozitorius iki pat mirties laikė geriausiu savo kūriniu, bei lietuvių kompozitoriaus T. Makačino žėrintį „Koncertinį skerco“ styginių orkestrui, kuriame klausytojai išgirs džiazo bei roko elementų, o kai kurie galbūt net atras ir afrikietiškų spalvų.

Dvi žaviosios orkestro scenos partnerės – Asta Krikščiūnaitė ir Rita Novikaitė – publiką užburs gražiausiomis arijomis ir duetais, kuriuos sukūrė visa plejada romantizmo kūrėjų. Klausytojai išgirs žinomas arijas iš V. Belini, Dž. Verdi, Ž. Ofenbacho, L. Delibo operų bei A. Mariani, F. Kampana, K. Sen-Sanso, R. Čapi dainas ir duetus. Aranžuotes šiam atlikimui paruošė orkestro meno vadovas ir dirigentas Robertas Bliškevičius.

Intriguojanti programa, kurią paruošė pripažinti scenos meistrai ir koncertinį kelią tik pradedančių eiti menininkų kolektyvas, bus kupina netikėtumų ir, anot orkestro direktorės Ritos Bieliauskaitės, tikrai nepaliks abejingų klausytojų jau šį sekmadienį, 19 val., Pociūnų aerodrome.

VDU Muzikos akademijos kamerinio orkestro ištakos – 2010 m. Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijoje studentų ir dėstytojo Roberto Bliškevičiaus iniciatyva suburtas jaunų, talentingų ir kupinų kūrybinių vilčių jaunųjų menininkų ansamblis.

2011 m. prie šių entuziastingų jaunųjų menininkų prisijungus keliems jau kelerius metus profesionaliai dirbantiems muzikantams iš Kauno simfoninio, Kauno muzikinio teatro orkestrų bei kitų kolektyvų, ansamblis tapo kameriniu orkestru.

Orkestro įkūrimas – tai ne tik dar vieno kolektyvo atsiradimas, bet ir noras išsaugoti Kauno miestui labai talentingų ir perspektyvių muzikantų kartą, kuri galėtų kartu kurti ir aktyviai įsilietų į Kauno miesto kultūrinį gyvenimą. Visi kolektyvo nariai – savo srities profesionalai – kupini įkvėpimo laisvu nuo studijų ar darbo metu papildomai repetuoti vakarais, ruošti programas ir koncertuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius