-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 09

Šeštadienį Vilniuje — nemokamas legendinio perkusininko Vladimiro Tarasovo koncertas

Šeštadienį, Rugpjūčio 10 dieną, Vilniuje, Šiuolaikinio Meno Centro Skulptūrų kieme įvyks nemokamas legendinio perkusininko Vladimiro Tarasovo koncertas. Tai — miestiečiams atviros bendruomenės stoties „Radio Vilnius” dovana miestui artėjančio 700-ojo jubiliejaus proga, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Vladimiras Tarasovas
Vladimiras Tarasovas / Asmeninio archyvo nuotr.

Vladimiras Tarasovas yra visame pasaulyje garsus perkusininkas, improvizacijų meistras. Šiandien jis – vienas žinomiausių atlikėjų ne tik mūsų šalyje, bet ir toli už jos ribų. Kartu su Viačeslavu Ganelinu ir Vladimiru Čekasinu jis subūrė džiazo trio „GTČ“, kuris, nepaisant geležinės uždangos, išgarsėjo tarptautiniu mastu. Jo kūryba buvo įvertinta ne vienu prestižiniu muzikos apdovanojimu, o veikla tapo įkvėpimu visai Lietuvos džiazo scenai.

Per savo įspūdingą karjerą Vladimiras Tarasovas išmaišė didžiąją dalį žemės rutulio. Scenoje jis pasirodė su tokiomis pasaulinėmis žvaigždėmis kaip Andrew Cyrille, Anthony Braxton, Mark Dresseri ir kt., o savo kūrybą pristatė ne tik prestižinėse Žoržo Pompidu centro ar Čikagos šiuolaikinio meno muziejaus salėse, bet ir šimto metrų gylyje po žeme įsikūrusiuose Europos branduolinių mokslinių tyrimų organizacijos (CERN) erdvėse.

„Vilnius pasaulyje skamba jau 700 metų – šia proga į radijo vasaros rezidenciją Šiuolaikinio meno centro Skulptūrų kieme pakvietėme vieną iš labiausiai miestą garsinančių muzikų. Neabejotinai šis renginys yra mūsų programos vinis“, — džiaugiasi radijo įkūrėjai Manfredas Bajelis ir Kotryna Briedytė.

Vladimir Tarasov kompozicija „Atto IV“ – tai pirmasis kūrinys nuskambėjęs „Radio Vilnius“ eteryje, o jo kūryba įkvėpė radijo muzikinę kryptį bei siekį, kad Vilniaus garsai pasiektų visą pasaulį. „Pirmą kartą 1990 išleista „Melodijoje“, ši plokštelė tapo viena iš ieškomiausių jos katologe, o ypač vėliau Vakarų pasaulyje. Visai neseniai dviejų dalių kūrinys buvo perleistas Suomijos leiblo „Sahko Recordings“ ir grįžo į melomanų lentynas, taip įrodydamas, jog Vladimir Tarasov kūryba nepraranda aktualumo ir dabar“, — pasakoja radijo bendraįkūrėjas Manfredas Bajelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius