-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 26

Vilniuje prasideda XXIII Tarptautinis akordeono festivalis „Vilnius 2020“: susipažinkite su programa

Vilniuje prasidėjo XXIII Tarptautinis akordeono festivalis „Vilnius 2020“. Kaip visuomet, renginio organizatoriai klausytojams siekia pristatyti įdomiausias bei aktualiausias akordeono meno tendencijas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Tutto a Dio“
„Tutto a Dio“ / Organizatorių nuotr.

Iki pat lapkričio 22 dienos, laukia dvylika festivalio koncertų. Taip pat skubame pranešti, jog festivalis ir šiais metais ypatingai atviras – dauguma koncertų nemokami, o visą programą galite sekti čia.

Festivalio programa

Spalio 30 d. 19:00 val.

Vilniaus Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčioje vyks nemokamas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos akordeonistų ansamblio „ContemporACCO“ koncertas. Būtina registracija čia.

Vadovas – prof. R.Sviackevičius

„ContemporACCO“ – šiuolaikišką akordeoną pristatantis ir nusistovėjusius stereotipus apie šį instrumentą laužantis ansamblis, siekiantis įrodyti, jog XIX a. sukurtas akordeonas yra netgi parankesnis įrankis šiuolaikinei muzikai atlikti nei bet kuris iš standartinės orkestro sudėties instrumentų. Vienas pagrindinių ansamblio tikslų yra akordeono galimybių pristatymas kompozitoriams, siekiant bendro rezultato: panaudojant instrumento galimybes, netradicinius garso išgavimo būdus, efektus, sukurti kompozicijas, atskleidžiančias savitas kompozitorių idėjas.

Šio kolektyvo repertuare nedominuoja akordeonistų ansambliams būdingos aranžuotės ar transkripcijos – „ContemporACCO“ dažniausiai atlieka originalias kompozicijas, kurių atsiradimą dažnai inspiruoja pats ansamblis. Kitas aspektas – jaunų (studijuojančių ar studijas LMTA baigusių) atlikėjų įtraukimas į naujų kūrinių atsiradimo procesą bei lietuvių kompozitorių kūrybinio progreso skatinimas. Šiuolaikinės muzikos bendruomenei tai yra itin reikšmingas pasiekimas, nes kiekvienas jaunas, naujovėms ir iššūkiams atviras kolektyvas atveria didžiules kūrybinio proveržio alternatyvas, kurios turi potencialą tapti istoriškai reikšmingais lietuvių muzikos progresui.

VIDEO: contemporACCO - Festivalis Druskomanija. Kablys

Spalio 31 d. 19:00 val.

Šv. Kotrynos bažnyčios koncertų salėje vyks nemokamas LMTA akordeono katedros studentų orkestro ir ansamblių koncertas. Būtina registracija čia.

Visa be išimties akordeono klasė tarptautiniu mastu dalyvauja įvairiuose konkursuose, projektuose bei iniciatyvose. Ne kartą įrodę esantys verti didžiausių scenų ir ovacijų, talentingi jaunuoliai pasirodys su kamerinės muzikos partneriais. Koncerto programoje skambės klasikos aranžuotės, šiuolaikinių kompozitorių kūryba akordeonui, taip pat nemažai įspūdingų, virtuoziškų akordeono muzikos hitų.

Lapkričio 3 d. 19:00 val.

Vilniaus Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčioje vyks nemokamas „Indeed Trio“ koncertas. Būtina registracija čia.

2016 metais įkurtame ansamblyje dabar groja akordeonininkai Laimonas Salijus, Sandra Veverskytė ir Lukas Katinas. Ansamblio nariai – VDU Muzikos akademijos absolventai, įvairių tarptautinių konkursų prizininkai ir nugalėtojai, kuriuose dalyvavo kaip solistai ir kaip ansamblių nariai.

„Trio Indeed“ daugiausiai sutinkami Lietuvos festivalių programose, tačiau atlikėjai vis daugiau tampa pastebimi ir užsienio scenose. Surengti rečitaliai Latvijoje, Estijoje, Gruzijoje ir Vokietijoje. Ansamblio repertuaras neapsiriboja vien klasikiniais opusais – pripažintos klasikos programas papildo populiariąja, tango muzika. Neretai šį trio scenoje galima išvysti kartu su atlikėjais Dagna, Ieva Goleckyte, Giedriumi Prunskumi, VDU Kameriniu orkestru.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Akordeonistų trio „Indeed“
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Akordeonistų trio „Indeed“

Lapkričio 5 d. 19:00 val.

Energetikos ir technikos muziejuje vyks nemokamas „SOLO-ORCHESTRA“ koncertas. Registruotis galima čia.

Akordeonistas Romas Morkūnas yra visapusiškas muzikantas ir kompozitorius. Atlikėjas, daugelį metų grojęs įvairių ansamblių sudėtyse, į sceną žengia su soline programa „Old Stories“, kurios atlikimui maksimaliai išnaudoja visas akordeono galimybes. Garso ir perkusiniai efektai, dėka „Loop Station“, sukuria įspūdį, jog scenoje groja orkestras.

Programoje skamba pačio atlikėjo sukurti bei aranžuoti kūriniai, kuriuose jungiami elektronikos, minimalaus, džiazo ir pasaulinės muzikos stiliai, girdimi klasikos pasažai bei šiuolaikinės muzikos akcentai.

VIDEO: SOLO-ORCHESTRA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius