Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijoje konfiskuotas „Putino rūmų“ architekto 141 mln. eurų vertės turtas, įskaitant meno kūrinius

Šiuo metu Italijos policija atlieka tyrimą dėl finansinių architekto Lanfranco Cirillo nusikaltimų, praneša „Reuters“.

Kaip teigiama „Reuters“, policija trečiadienį išsiuntė pareiškimą. Jame nurodyta, kad Brešoje, Šiaurės Italijoje jie areštavo „gerai žinomo specialisto“ turtą dėl įtariamų mokestinių pažeidimų. Turto vertė, kuriame esama brangenybių, grynųjų pinigų bei meno kūrinių, siekia 141 mln. eurų.

Du skirtingi šaltiniai agentūrai patvirtino, kad šis asmuo yra L.Cirillo.

Italijos laikraštis „Il Corriere della Sera“ praneša, kad L.Cirillo yra sukaupęs apie 150 meno kūrinių. Tarp jų yra ir Amedeo C.Modiglianio, Pablo Picasso, Paulio Cézanne'o, Wassily'aus Kandinsky'io darbai.

Finansų policijos atstovas Marco Tolla šios informacijos nepatvirtino, tačiau „The Art Newspaper“ teigė: „Pagal įprastą praktiką, jei teismas paskelbs apkaltinamąjį nuosprendį, kuris bus laikomas galutiniu, meno kūriniai bus konfiskuoti valstybės ir galiausiai patikėti Italijos muziejams.“

Ar bus grąžinti daiktai, priklausys nuo galutinio teismo sprendimo.

L.Cirillo advokatas Stefano Lojacono savo pareiškime rašė: „Maskvoje esantis architektas yra labai nusivylęs, nes faktas, jog Italijoje jis nusipirko keletą prestižinių nekilnojamojo turto objektų ir meno kūrinių bei aprūpino savo žmoną ir dukrą, dabar pasitelkiamas įrodinėjant, kad jis apsimetė išvykęs į užsienį.“ Jis priduria, kad L.Cirillo nebuvo kaltas dėl jokių nusižengimų, susijusių su Italijos mokesčiais. Su S.Lojacono „The Art Newspaper“ taip pat nepavyko susisiekti.

Pasak M.Tollo, naujausias konfiskavimas yra „prevencinis“, o ne galutinis. Ar bus grąžinti daiktai, priklausys nuo galutinio teismo sprendimo. Šis konfiskavimas yra ankstesnės bylos dalis, kuomet policija, sužinojusi apie architekto pažeidimus, susijusius su jo sraigtasparniu, pradėjo platesnio masto tyrimą.

Trevize gimęs L.Cirillo 10-ajame dešimtmetyje per Kuveitą persikėlė į Rusiją, kur užmezgė ryšius su įtakingais verslininkais, įskaitant Jordanijos ir Rusijos verslininką Zijadą Manasirą.

.Cirillo įgyvendino 43 projektus Rusijos milijardieriams bei tokioms bendrovėms, kaip „Gazprom“ ir „Novatek“.

Kaip neseniai duotuose interviu buvo teigiama, L.Cirillo įgyvendino 43 projektus Rusijos milijardieriams bei tokioms bendrovėms, kaip „Gazprom“ ir „Novatek“. 2014 m. Vladimiras Putinas L.Cirillo suteikė garbės piliečio vardą. Jo advokatai tvirtina, kad architektas savo pajamas per 6-erius metus gavo Rusijoje ir neturi mokėti mokesčių Italijoje, pranešė „Giornale di Brescia“.

Be to, V.Putinas neigia bet kokias sąsajas su L.Cirillo suprojektuotais Juodosios jūros rūmais, o Aleksandras Ponomarenko ir Arkadijus Rotenbergas – du turtingi sąjungininkai – pretenduoja į jų nuosavybę atitinkamai nuo 2011 ir 2021 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius