-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras pristato neeilinį sezoną

Svarbiausia šio sezono Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro naujiena – rekonstruojami kongresų rūmai. Čia LVSO buvo įsikūręs kiek daugiau nei dvidešimtmetį, per tą laiką nevyko joks pastato atnaujinimas.
Stasys Pancekauskas, Gintaras Rinkevičius, Ieva Prudnikovaitė
Stasys Pancekauskas, Gintaras Rinkevičius, Ieva Prudnikovaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Nauja koncertų salė

Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro vadovas Stasys Pancekauskas sako, jog Vilnius yra viena iš nedaugelio Europos sostinių, kuri vis dar neturi simfoninei muzikai pritaikytos koncertų salės.

„Tos dienos, kai dėl rekonstrukcijos paliksime kongresų rūmus, laukėme penkis metus. Turbūt beveik kiekvienas žmogus savo namuose darė remontą, kažką statė, ir žino, ką tai reiškia. Išsikraustymas iš savo darbo namų yra didelis iššūkis įstaigai ir meniniam personalui, kuriam teks repetuoti nebe namuose ir koncertuoti kitose salėse“, – pasakojo S.Pancekauskas.

Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro vadovas užtikrintas, kad be sunkumų nebūna ir džiaugsmo, todėl visas personalas yra psichologiškai pasiruošęs ir taip pat tikisi žiūrovų supratimo bei palaikymo.

„Tai, kad matome pastolius ir paruošiamuosius darbus prie kongresų rūmų yra labai didelis, viltingas, puikus ir džiugus dalykas. Mes to labai laukiame ir svajojame. Pagaliau yra šansas, kad už poros metų matysime gražią koncertų salę su puikia akustika“, – kalbėjo Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro meno vadovas ir dirigentas Gintaras Rinkevičius.

Pirmasis rekonstrukcijos etapas turėtų būti baigtas iki 2023 m. rugpjūčio vidurio. Per šį laiką pastate ketinama išplėsti ir padidinti koncertų salę bei pagerinti jos akustiką. Vėliau prasidės antrasis etapas, kurio metu planuojama apšiltinti pastato fasadą, stogą ir atnaujinti inžinerines sistemas.

Vykstant pastato rekonstrukcijai, vienas brandžiausių bei žymiausių Lietuvos orkestrų kuriam laikui persikels į Vidaus reikalų ministerijos kultūros ir sporto rūmus. Koncertai bus rengiami Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, Valdovų rūmuose ir kitose šalies kultūrinėse erdvėse.

33–asis sezonas

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras 33–ojo sezono pradžią švęs spalio 3 d. koncerte Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje.

„Žiūrovų laukia labai įdomus pianistas – Nikolajus Luganskis. Labai retai tokie pasaulinio lygio solistai atvažiuoja į Lietuvą. Jis atliks Sergejaus Rachmaninovo koncertą fortepijonui, o mes su orkestru pratęsime Dmitrijaus Šostakovičiaus simfonijų ciklą ir atliksime Aštuntąją kompozitoriaus simfoniją“, – kalbėjo G.Rinkevičius.

Marco Borggreve nuotr./Nikolajus Luganskis
Marco Borggreve nuotr./Nikolajus Luganskis

Spalio pabaigoje Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro komanda turi planų pasirodyti pasaulinėje parodoje Dubajuje.

„Lietuvai bus skirta visa spalio 22–oji diena, turėsime labai daug darbo. Grosime ir operų arijas, Ten Walls muziką ir „Karmen“ elektroninę versiją“, – pasakojo G.Rinkevičius.

Lapkričio mėnesį Valdovų rūmuose Algirdas Januševičius klausytojams surengs simbolišką dvigubą jubiliejinį koncertą – gimtadienio ir 30–ties metų orkestre sukaktis. Gruodžio mėnesį Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras turi planų koncertus surengti ir šalies arenose su dainininke Asmik Grigorian.

„Svarbiausia, kad turime kur repetuoti ir koncertuoti. Tikimės, kad laikas, kol bus rekonstruojami rūmai, prabėgs greitai ir po dviejų metų kviesime į sezono pradžią ar pirmąjį koncertą naujoje salėje“, – sakė G.Rinkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius