-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patvirtinta aukščiausius tarptautinius apdovanojimus gavusių kūrėjų premijavimo tvarka

Kultūros ministro Mindaugo Kvietkausko įsakymu patvirtintas Kultūros ministerijos premijų už gautus svarbiausius tarptautinius apdovanojimus kultūros srityje skyrimo ir mokėjimo tvarkos aprašas, praneša kultūros ministerija.
Kultūros ministerija
Kultūros ministerija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Juo siekiama tinkamai įvertinti kūrėjų indėlį garsinant Lietuvą. Remiantis šiuo aprašu premijos bus skiriamos asmenims, už savo kūrybą ar kitą kultūrinę veiklą pelniusiems svarbiausius tarptautinius apdovanojimus architektūros, bibliotekininkystės, cirko, dizaino, kino, kultūros paveldo, literatūros, muziejininkystės, muzikos, šokio, teatro, visuomenės informavimo ir vizualiųjų menų srityse.

Pasak kultūros ministro M.Kvietkausko, tokia tvarka buvo reikalinga jau seniai. Tą patvirtina ir aukščiausias Venecijos šiuolaikinio meno bienalės įvertinimas – „Auksinis liūtas“, šiemet atitekęs Lietuvos paviljonui. „Deja, iki šiol neturėjome tokius aukštus įvertinimus pelniusių menininkų apdovanojimų tvarkos, nors kitose srityse tai yra įprastinė praktika. Mūsų šalies kūrėjai pelno svarbiausius pasaulinius apdovanojimus, todėl labai svarbu, kad būtų įvertinti ir gimtojoje šalyje“, – pabrėžė kultūros ministras M.Kvietkauskas.

Tvarkos apraše pažymima, kad pelnytas tarptautinis apdovanojimas turi būti ne piniginis, reikšmingas pasauliniu mastu, jį gavusio asmens kūryba ar veikla garsintų Lietuvos vardą pasaulyje, o gauti šį apdovanojimą pretenduotų kūrėjai iš ne mažiau kaip 10 skirtingų šalių. Taip pat numatyta, kad apdovanojimas turi būti skirtas už geriausiai įvertintą kūrybą ar veiklą – pirmosios vietos, pagrindinio prizo laimėjimą, geriausią ar aukščiausią rezultatą, teikiamas ne trumpiau kaip trejus metus bei skatintų asmens karjerą pasauliniu mastu. Be to, tam turi pritarti Lietuvos kultūros tarybos narių susirinkimas.

Premijos dydis – 20 tūkst. eurų. Jeigu apdovanojimą už tą patį kūrinį ar veiklą gavo keli asmenys, premija būtų paskirstoma po lygiai kiekvienam kūrybinės grupės nariui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius