-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienoje vagys pavogė pustuzinį lapų nuo meno paviljoną puošiančio „auksinio rutulio“

Austrijos sostinėje vagys nuo garsių art nouveau stiliaus vadinamų Secesijos namų stogo pavogė mažiausiai pustuzinį varinių lapų iš juos puošiančio „auksinio rutulio“, trečiadienį pranešė policija.
Viena
Viena. Asociatyvi nuotrauka / 123rf.com nuotr.

1897–1898 metais pastatytas pastatas šiuo metu yra restauruojamas. Nusikaltėliai nesunkiai pastoliais užlipo ant stogo ir nuplėšė 6–8 varinius lakštus, informavo policijos atstovė Irina Steirer.

Vieną puošusio iš toli matomo stogo dekoracijos vagystė buvo įvykdyta pirmadienio naktį. Padaryti nuostoliai vertinami daugiau nei 10 tūkst. eurų.

Šis architekto Josepho Maria Olbricho meno paviljonas buvo sukurtas Gustavo Klimto ir kitų menininkų darbų eksponavimui po to, kai jie nutraukė bendradarbiavimą su sausakimšu meno centru „Kuenstlerhaus“ ir įkūrė naują meno draugiją „Secesija“.

Tačiau šis gyvybe kunkuliuojantis meno centras sužavėjo toli gražu ne visus Vienos gyventojus ir kilus visuotiniam ažiotažui garsiajame Vienos Ringštrasės bulvare esantis pastatas buvo apleistas.

Atliekant paviljono restauraciją, kuri bus užbaigta iki gegužės pabaigos, buvo restauruota maždaug 2 500 lapų varinių lapų ir 311 „uogų“. Dekoracijos jau buvo grąžinamos į savo vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius