Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus miesto muziejaus vadovo konkursą laimėjo menotyrininkė R.Antanavičiūtė

Naujai kuriamo Vilniaus miesto muziejaus direktoriaus konkursą laimėjo menotyrininkė, kultūros vadybininkė Rasa Antanavičiūtė.
Rasa Antanavičiūtė
Rasa Antanavičiūtė / Sauliaus Žiūros nuotr.

„Su naująja muziejaus vadove aptarėme, kad šis muziejus turi būti ne tik fizinė vieta, kurioje gali pažinti Vilnių ir jo istoriją, bet ir globoti kitas iniciatyvas mieste, kurios prisideda prie tos pačios misijos – atskleisti Vilniaus identitetą, miesto istoriškumą ir nuostabumą jo gyventojams ir svečiams“, – penktadienio savivaldybės pranešime cituojamas Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Muziejaus vadovė darbą pradės pirmadienį.

Ji teigė, kad Vilniaus istorija domisi daug žmonių, tačiau informacijos poreikis dar nėra užpildytas.

„Miesto istorija kupina įdomių detalių, per kurias galima pritraukti įvairių kartų žmones, tereikia visa tai pateikti patraukliai. Tuo labiau, kad susidomėjimas miesto istorija šiandien yra tikrai didelis, o poreikis ir visos nišos dar tikrai neužpildytos“, – sakė R.Antanavičiūtė.

Planuojama, kad muziejaus laikinos patalpos su keičiamomis ekspozicijomis pačiame Vilniaus centre duris atvers jau šių metų pabaigoje.

Pagrindinė Vilniaus miesto muziejaus tikslinė auditorija, pasak direktorės, pirmiausiai bus patys vilniečiai – tie, kurie nėra abejingi savo gyvenamajai aplinkai, ir, ją geriau pažinę ir supratę, galėtų tapti dar stipresniais jos šeimininkais.

„Iš pradžių turėsime paruošti labai rimtą koncepciją – ką kaupsime ir kaip kaupsime. Teoriškai galima apsispręsti radikaliai – kaupti tik duomenų bazę, dokumentuojant tam tikrus artefaktus ir grąžinant juos savininkams. Kita vertus, yra artefaktų, kuriuos norisi išsaugoti fiziškai, o savininkui tai nebūtinai pavyks. Tad labiausiai svarstytinas hibridinis kolekcijos variantas – su saugyklomis ir fiziniais rinkiniais“, – sakė R.Antanavičiūtė.

Vilniaus miesto muziejus penkeriems metams kuriasi Vokiečių g. 6, o po penkerių metų turėtų persikelti į kitas, nuolatines patalpas Vilniaus centre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius