TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
15min koliažas
15min koliažas / Dmitrijaus Matvejevo nuotr./ Luko Balandžio nuotr./ Juliaus Kalinsko nuotr.

Liepos 19–20 d.

„Otelo“ premjera Vilniuje – 19:00 val. Jaunimo teatre bus rodoma naujausias Oskaro Koršunovo darbas Shakespeare'o motyvais. Spektaklio veiksmo vieta – modernybę pasitinkanti Venecija, o temos tarsi apima visą modernybės istoriją – tai ir „kito“ – iš kolonizuotos šalies kilusio žmogaus likimo, ir į ateitį žvelgiančios meilės, apraizgytos praeitį menančia artimųjų neapykanta, tema.

Liepos 19 d.

Spektaklio „Pikų dama“ premjera – 19:00 val. Valdovų rūmų kieme 20-ies metų jubiliejų švenčiantis Anželikos Cholinos šokio teatras ištikimiausius savo gerbėjus kviečia į spektaklio premjerą, sukurtą A.Puškino apsakymo motyvais.

Liepos 21 d.

Pradeda veikti paroda „Neįgyvendinti XX amžiaus Vilniaus projektai“ –tam tikri Vilniaus projektai atrodo tarsi užkerėti – Lukiškių aikštės, Tauro kalno, pagrindinio stadiono, paminklų vizijos buvo svarstomos visą praeitą šimtmetį ir nenustoja kaitinti vaizduotę iki šiol. Vilniaus muziejus kviečia jus spręsti, kurie projektai būtų Vilnių pagražinę, o kurie būtų tapę galvos skausmu. Parodą kuravo Marija Drėmaitė ir Rasa Antanavičiūtė.

Liepos 23 d.

Susitikimas su rašytoja Kristina Sabaliauskaite – 18:00 val. Pažaislio vienuolyne Rytis Zemkauskas kalbins rašytoją. Tai pirmasis gyvas ir žiūrovams atviras pokalbis po romano „Petro imperatorė“ antrosios dalies pasirodymo – apie romaną, vietoje, kurioje jis buvo kuriamas ir kur lankėsi Petras I.

„Šokis skalbimo mašinai ir mamai“ – įvyks 20 val. MMLAB erdvėje. Spektakliu „Šokis dulkių siurbliui ir tėčiui“, kūrybinį triptiką pradėjusi choreografė ir šokėja Greta Grinevičiūtė pristato antrąjį šeimos ryšius nagrinėjantį darbą.

Liepos 25–26 d.

Nacionalinės viktorinos vasaros turas – viktorinų, protmūšių, intelektualių TV žaidimų ir panašių pramogų mėgėjus 15min pakvies pasitikrinti žinias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius