TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
 „Me Two“
„Me Two“ / Andriaus Solomino nuotr.

Rugpjūčio 23 d.

Rimvydo Petrausko, Kristinos Sabaliauskaitės ir Tomo Vaisetos pokalbis – 18.30 val. VU didžiajame kieme atvira diskusija apie istoriją ir literatūrą.

Rugpjūčio 24 d.

Spektaklio „Pasivaikščiojimas“ premjera – 20.00 val. Vilniaus universiteto didžiajame kieme bus rodomas Rolando Kazlo režisuotas kūrinys šveicarų rašytojo Roberto Walserio apsakymo motyvais.

Rugpjūčio 25–gruodžio 30 d

Prasideda „Low Air 10 Fest“ – Low Air Vilniaus miesto šokio teatras mini 10 metų kūrybinės veiklos sukaktį ir pristato festivalį, kurio programoje: 3 premjeros, Auksiniais scenos kryžiais apdovanoti ir žiūrovų pamėgti spektakliai, pasaulį apkeliavę šokio darbai, susitikimai su kūrėjais, vakarėliai, šokio filmų vakaras ir edukacinė programa.

Rugpjūčio 25–29 d.

Wong Kar-wai filmų retrospektyva – „Skalvijoje“ bus rodomi vieno žinomiausių Honkongo Naujosios bangos režisieriaus darbai. Ilgesingumas jo filmuose kone apčiuopiamas – herojų jausmai dažnai perkeliami į objektus ir maistą, kad ir muilo gabalėlį ar konservuotų ananasų skardinę. Nedidelė filmografija apima visą žanrų spektrą – nuo melodramos iki trilerio ar mokslinės fantastikos.

Rugpjūčio 27 d.

Monikos Liu koncertas 19.30 val. Lukiškių kalėjime 2.0 vyks Monikos Liu koncertas.

Singuliariumas – 19.00 val. kultūros bare „Godo“ vyks literatūros skaitymai. Prozininkės Linos Simutytės ir poetės Patricijos Gudeikaitės „Singuliariumas“ yra siekis apie nesvarumo būseną, didžiuosius vidinius sprogimus ir chaotišką beorį kosmosą kalbėti literatūrinėmis priemonėmis, skambant elektroninėms Tado Greičiūno muzikinėms kompozicijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius