-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Andrius Kaniava: „Festivalis „Saulėtosios naktys“ yra sukurtas, o ne padarytas“

Septintasis festivalis „Saulėtosios naktys“ jau įpusėjo. Joniškio rajone Gataučiuose esančioje pakelės sodyboje vėl skamba alternatyvi bardų muzika. Dienomis vyksta įvairūs meno užsiėmimai. Kūrenasi lauko krosnis ir styro indėniškos tipi palapinės. Daugybė spalvų ir šypsenų.
Festivalis „Saulėtosios naktys“. Andrius Kaniava.
Festivalis „Saulėtosios naktys“. Andrius Kaniava. / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Penktadienio vakarą festivalio dalyviiai laukė legendinio ir uždegančio atlikėjo bei aktoriaus Andriaus Kaniavos pasirodymo. Jis atvyko į festivalį gana anksti ir visą laiką klausėsi jaunų ir jam negirdėtų dainuojamosios poezijos atstovų.

Darai tai, kas tau patinka. Jei ką nors darai verčiamas – nepavyksta.

Festivalyje maestro dalyvauja pirmą kartą. „Klausiausi puikių atlikėjų nuo pat atvykimo. Daugelio jų nesu girdėjęs – tai mano bėda. Šiame festivalyje viskas yra gerai. Festivalis yra sukurtas tikrąja šio žodžio prasme, o ne padarytas. Tai matosi vos įžengus į sodybą – čia žavu“, – kalbėjo aktorius.

Kas A.Kaniavos gyvenime yra svarbiau – teatras ar dainavimas? Šie du dalykai kovoja tarpusavyje – kuris stipresnis, tas ir laimi: „Tuo pačiu aktorystė ir dainavimas vienas kitą papildo. Tiesiog jauti, kad darai tai, kas tau patinka. Jei ką nors darai verčiamas, nepavyksta.“

Alvydo Januševičiaus nuotr./Festivalis „Saulėtosios naktys“
Alvydo Januševičiaus nuotr./Festivalis „Saulėtosios naktys“

Penktadienio vakaro koncerte savo pasirodymus surenge ir grupė „Pilnatys“, Artūras Dubaka, Eglė Ancevičiūtė, Clotilde Solange Morhaim ir Martin Wall, Michailas Denisenkas su grupe, „No Intro“, „Music Inwallwed“.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Festivalis „Saulėtosios naktys“
Alvydo Januševičiaus nuotr./Festivalis „Saulėtosios naktys“

Šeštadienio vakare, be gausybės kylančių dainuojamosios poezijos žvaigždžių, į sceną užkops ir bardų bardas Domantas Razauskas.

Dieną iki pat vakaro toliau tęsis įvairūs užsiėmimai – nuo profesionalių grafikos pamokų, kurias veda Vilniaus dailės akademijos studentai, iki futbolo, kuris panašus į stalo žaidimą, tačiau ant strypų įsikibę gyvi žmonės, o ne figūrėlės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius