-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anykščiuose nuskambėjo pirmieji bardų festivalio „Purpurinis vakaras“ akordai

Ketvirtadienį, festivalio „Purpurinis vakaras“ metu, Anykščių Vyskupo skvere vykusį koncertą „Dovana Anykščiams“ atidarė jaunieji respublikinių dainuojamosios poezijos konkursų laureatai – Emilija Statinaitė, Mantė Baranauskaitė, Sauliaus Mykolaičio premijos laureatas Valentinas Abarius. „Tikimasi, kad po kelerių metų šių jaunųjų kūrėjų žiūrovai važiuos klausytis net iš įvairiausių šalies miestų“, – teigia festivalio organizatoriai.
Bardų festivalis „Purpurinis vakaras“
Bardų festivalis „Purpurinis vakaras“ / Bernardo Gimbučio, Gyčio Kaminsko nuotr.

Po jaunųjų bardų pasirodymo ant scenos užlipo ir savo naująją kompaktinę plokštelę pristatė Lietuvos romansų primadona, dainuojanti įvairiomis kalbomis, Liuba Nazarenko. Pradėjusi nuo XIX amžiaus romansų raidos, atlikėja kvietė į skverą susirinkusius žiūrovus kartu išgyventi pasirodymo džiaugsmą, dainuoti ir niūniuoti kartu su ja.

Pasibaigus koncertui, Anykščių kultūros centre pristatytas režisierės Agnės Marcinkeičiūtės dokumentinis filmas apie tapytoją Nomedą Saukienę „Iš kur tas švytėjimas“.

„Tai ką matysite, tikrai bus labai gražu“, – teigė renginio vedėjas Juozas Žitkauskas.

Bernardo Gimbučio, Gyčio Kaminsko nuotr./Bardų festivalis „Purpurinis vakaras“
Bernardo Gimbučio, Gyčio Kaminsko nuotr./Bardų festivalis „Purpurinis vakaras“

Filmo režisierė A.Marcinkevičiūtė teigė, jog mintis sukurti filmą apie dailininkę kilo pamačius jos paveikslus. „Atvykau į Dusetas parodyti filmą ir buvau pakviesta apsilankyti Dusetų miesto dailės galerijoje. Pamačiau dvi drobes. Darbai pasirodė labai įspūdingi, meistriški, o juose atsispindėjo stipri emocija. Tai buvo pasaulinė tapyba Dusetose. Pamačiusi N.Saukienės darbus, jos gyvenimą, supratau, kad tai yra tema filmui. Man buvo įdomu, kaip ji kūrė, kaip užaugino be galo gražius du vaikus. Ir žinoma, jos vyras Šarūnas Sauka – visų laikų didžiausias menininkas, o jo parodų lankytojų skaičius siekia rekordus. Filmo įgyvendinimui pasikviečiau operatorę Kristiną Sereikaitę. Norėjome, kad pasimatytų santykis su aplinka, jausmai bei vertybės. Manau, kad mums pavyko atskleisti nors mažą dalelę jos gyvenimo“, – pasakojo kūrėja.

Nacionalinis bardų festivalis „Purpurinis vakaras“ Anykščiuose tęsis iki vėlyvo šeštadienio vakaro.

Penktadienį Anykščių meno inkubatoriuje, menų studijoje, bus atidaryta Vijos Tarabildienės akvarelės darų paroda „Atmintis“, skirta Lietuvos Valstybės atkūrimo šimtmečiui, Anykščių r. savivaldybės L. ir St.Didžiulių viešojoje bibliotekoje vyks susitikimas su poete Dalia Saukaityte, pristatysiančia savo kūrybos rinktinę „Purpurinis vakaras“.

Bernardo Gimbučio, Gyčio Kaminsko nuotr./Bardų festivalis „Purpurinis vakaras“
Bernardo Gimbučio, Gyčio Kaminsko nuotr./Bardų festivalis „Purpurinis vakaras“

Festivalio kulminacija – du didieji koncertai Dainuvos slėnyje, vyksiantys penktadienio ir šeštadienio vakarais.

Penktadienio vidurnaktį Anykščių koplyčioje aktorė Jūratė Onaitytė skaitys Antano Maceinos-Jasmanto poeziją.

Trečiąją festivalio dieną vyks susitikimas su Lietuvos atkuriamojo Seimo pirmininku, prof. Vytautu Landsbergiu, kurį moderuos televizijos laidų vedėjas Haroldas Mackevičius. Bus galima pamatyti filmą „Grąžinti nepriklausomybę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius