Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Atidaroma Imanto Selenio paroda apie Vilnių – „Havajai“

Gruodžio 7 dieną Vilniaus galerijoje TSEKH (Vytenio g. 6) bus atidaryta fotomenininko Imanto Selenio fotografijų paroda „Hawaii“. Tai naujausio I.Selenio kūrybos etapo nuotraukų serija apie Vilnių. Joje, pasitelkiant simbolius, kalbama apie du Vilnius. Tokį, kokį mes matome realybėje – rajonai, ir tokį, kokį norime parodyti kitiems – centras.
„Hawaii“
„Hawaii“ / Imanto Selenio nuotr.
Temos: 2 Menas Paroda

Ši serija yra apie lietuviškus „bokštus“, kurie buvo statyti Sovietinės okupacijos metu. Tiksliau, apie šių pastatų ideologinę reikšmę mums.

Imantas Selenis – urbanistinio peizažo fotografas, meditatyvus miesto landšafto tyrinėtojas ir stebėtojas. Teisininko išsilavinimą turintis menininkas pasižymi itin sistematišku ir analitiniu vaizdo fiksavimo rakursu. Fotografijos medija jam tapo įrankiu apčiuopti realybės santykį su aplinka, parodyti išdidintus mus supančios aplinkos – architektūros, landšafto fragmentus.

Menininko fotografijose – mūsų kasdienės aplinkos detalės, kurios yra tapę tarsi savaime suprantamais mūsų archsistemos objektais, mūsų identiteto dalimi, kurių dažnai mūsų žvilgsniai nebefiksuoja.

Imanto tyrinėjimo objektas – miesto, kaip dirbtinai sukurtos ekosistemos, ir jo kūrėjo, žmogaus, santykis. Menininkas pradėjo analizuoti miestą tuomet, kai atsidūrė megapolyje (menininkas penkerius metus gyveno ir dirbo Londone). Jo, kaip sistemos, ribas suvokti yra gana sudėtinga. Noras ištyrinėti tas ribas tapo stimulu fiksuoti industrinį peizažą.

Nors Imantas Selenis Lietuvos šiuolaikinio meno kontekste dar tik ryškinasi savo, kaip menininko pozicijas, tarptautiniame fotografijos meno lauke jo fotografijos jau pastebėtos ir įvertintos. 2014-ais jo fotografijos laimėjo CBRE Urban Photographer of the Year 2014. 2015-ais britiškojo „The Guardian“ leidinio skaitytojai turėjo galimybę iš arčiau pažinti Vilnių.

Kas savaitę vis kitos pasaulio vietovės gyventojas gauna unikalią galimybę administruoti specialią „Instagram“ paskyrą, pavadintą „Guardian Cities“. Vieną savaitę tokią galimybę turėjo fotografas Imantas Selenis. 2017-aisiais jo fotografijos pateko į prestižino Gregory Crewdson Vogue konkurso finalą. 2018-aisiais menininko kūryba papildė vieną prestižiškiausių Lietuvos kolekcijų – Lewben Art Foundation – fondus.

Parodos atidarymas: 2018.12.07, 19:00 val. Vieta: TSEKH Gallery, Vytenio g. 6, Vilnius Paroda veiks 2018.12.07 – 2019.01.14.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius