Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalis „Nida Jazz Maratonas 2022“ ruošiasi tradicinei džiazo muzikos šventei

Visų melomanų laukiamas festivalis „Nida Jazz Maratonas“ vyks jau 22-ąjį kartą ir kvies džiazo gerbėjus susitikti viename gražiausių Lietuvos kampelių – romantiškoje Nidoje. Festivalio koncertai vyks rugpjūčio 4-6 dienomis, o programoje bus galima sutikti Lietuvos, Latvijos, Austrijos ir Pietų Europos džiazo atlikėjai, rašoma pranešime spaudai.
„Nida Jazz Maratonas"
„Nida Jazz Maratonas" / Organizatorių nuotr.

„Per daugiau nei du dešimtmečius festivalis tapo reiškiniu, be kurio tokiu metu Neringoje poilsiaujantys svečiai nebeįsivaizduoja savo atostogų. Šių metų festivalį pavadinome Taikos festivaliu, nes tikiu, kad gyvenant taikoje su savimi, būsi taikoje ir su kitais - niekada nekils noras padaryti kažką blogo kitam. Būdamas taikoje gali kurti ir mėgautis kūrybos vaisiais.

Dėkoju visiems ištikimiems festivalio rėmėjams, kurie tiki festivalio kūryba. Šiais metais į festivalį atvyksta džiazo žvaigždės ne tik iš kaimyninių šalių, bet ir Vidurio ir Pietų Europos“, – teigia festivalio organizatorius ir prodiuseris Leonidas Šinkarenka.

Organizatorių nuotr./„Nida Jazz Maratonas"
Organizatorių nuotr./„Nida Jazz Maratonas"

Rugpjūčio 4-ą, pirmąją festivalio dieną, koncertas vyks Tomo Mano namelyje, o kitus du vakarus ant Urbo kalno, prie Švyturio. Festivalio organizatoriai žada, jog festivalis bus kupinas jausmingų emocijų ir išskirtinių pasirodymų.

Festivalį rugpjūčio 4 d. (ketvirtadienį) atidarys žymus pianistas prof. Artūras Anusauskas su savo solo programa. Koncertas vyks Tomo Mano namelyje, įėjimas nemokamas.

Penktadienį, rugpjūčio 5 d. festivalio gerbėjai išgirs dvi užsienio grupes: „Modal Jazz Ensemble” iš kaimyninės Latvijos ir „AYOM Sextet” - šios grupės nariai yra iš Brazilijos, Portugalijos, Ispanijos ir Angolos. „Modal Jazz Ensemble” yra profesionalių muzikantų kolektyvas, kuris dalijasi meile ir aistra Main Stream Jazz muzikai: Madars Kalnins – klavišiniai, Norberts Skraucis – kontrabosas, Indrikis Veitners – tenorinis saksofonas / klarnetas, Lauris Amantovas – trombonas, Normundas Piesis – trimitas / kornetas.

Organizatorių nuotr./„Nida Jazz Maratonas"
Organizatorių nuotr./„Nida Jazz Maratonas"

Tuo tarpu „AYOM Sextet“ skambesys yra braziliškų, atogrąžų, afrolatinų ir afrolusitų garsų derinio miksas, grojamas su nenugalimu svingo supimu, kaip tropinė saulė, prasiskverbianti pro pilkus debesis. Grupę sudaro: Jabu Morales – vokalas ir mušamieji, Alberto Becucci – akordeonas, Timoteo Grignani – perkusija, Walteris Martinsas – perkusija, Ricardo Quinteria – gitara, Francesco Valente – bosas.

Paskutinę festivalio dieną, rugpjūčio 6 d., festivalio organizatoriai kvies pasimėgauti Chanda Rule & „Sweet Emma Band” (Austrija) muzika - išgirsite improvizuotus ir įvairiapusiškus kūrinius, su pietietišku ir afrikietišku skambėsiu. Grupę sudaro: Chanda Rule – vokalas, Paulas Zauneris – trombonas, Hermonas Mehari – trimitas, Osianas Robertsas – tenorinis saksofonas, Janas Kořínekas – hammondo vargonai, Gio Rossi – būgnai.

Festivalį uždarys legendinis džiazo orkestras – lyderis ir legenda Lietuvos džiazo muzikos pasaulyje – Kauno bigbendas su vyriausiuoju dirigentu Jievaru Jasinskiu paruošė muzikinę kelionę – susitikimą su kita legenda, kurios pasaulis neteko praėjusiais metais – Chick Corea – džiazo muzikos ikona, kurios šviesa ilgai mus lydės. Kauno bigbendas parengė programą, sudarytą iš Chick Corea kompozicijų, kuriose ryškios Chick Corea preferencijos – nuo samba, Afro-Cuban ritmų, baladžių iki svingo ir intelektualių džiazo muzikos kokteilių. Central Park, La Fiesta – tai tik kelios žavios, įsukančios į džiazo šventę kompozicijos iš dešimties, kuriose girdimi ir jaučiami Chick Corea atšvaitai.

Organizatorių nuotr./„Nida Jazz Maratonas"
Organizatorių nuotr./„Nida Jazz Maratonas"

Dovana kurorto svečiams ir gyventojams - pirmoji festivalio diena yra nemokama. Rugpjūčio 5 ir 6 d. koncertai yra mokami.

Su išsamia šių metų „Nida Jazz Maratonas 2022“ programa galima susipažinti ir bilietus įsigyti festivalio tinklalapyje.

Festivalio organizatoriaus ir prodiuserio Leonido Šinkarenkos kvietimas į festivalį (video):

VIDEO: Leonido Šinkarenkos Kvietimas į festivalį Nida Jazz Maratonas 2022

Festivalį finansuoja Lietuvos Kultūros Taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius