Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalyje „Užutrakio vakarai“ – pasaulio muzikos scenų žvaigždės

Muzikos festivalio „Užutrakio vakarai“ scena netrukus nušvis akinamu pasaulio scenų žvaigždžių spindesiu. Vienas įspūdingiausių šio sezono festivalio koncertų kviečia rugpjūčio 15 dieną 19 val. į romantišką Užurakio dvaro rūmų terasą.
Hernan Romero
H.Romero ir K.Vaiginis / Kęstučio Vaiginio nuotr.

Čia nuskambės dar vienas specialiai festivaliui paruoštas pasirodymas. Tai Hernano Romero ir Kęstučio Vaiginio tarptautinis projektas „Strings and Air“ (JAV–Lietuva). Girdėsime originalias flamenko ir džiazo improvizacijas, kurias atliks H.Romero (vokalas, gitara), K.Vaiginis (saksofonai), Domas Aleksa (bosinė gitara), Carmen Estevez Calero( vokalas, perkusija).

Iš Argentinos kilęs, JAV gyvenantis GRAMMY laimėtojas H.Romero ne kartą lankėsi Lietuvoje ir papirko publiką ne tik virtuoziška grojimo technika ir karštomis pietietiškomis natomis, bet ir niekada nuo veido nedingstančia šypsena ir draugiškumu. Visa tai šio muziko gyvenime dera dar ir su kompozitoriaus talentu bei įspūdingais karjeros pasiekimais.

H.Romero nuo mažens augo ir brendo muzikos apsuptyje. Didelę įtaką turėjo jo motina, populiari italų kilmės dainininkė Estela Raval. H.Romero persikėlus gyventi į Kadizą, Andalūziją, jo grojimas įgyja sodrių flamenko spalvų. Čia muzikantas išėjo klasikinės gitaros mokyklą pas Roberto Larą, vieną iš Andres Segovijos mokinių. H.Romero muzikavimas yra persmelktas kelių įtakų: Lotynų Amerikos, Artimųjų rytų, Viduržemio jūros regiono liaudies ritmų, flamenko, persipynusių su klasikos tekstūra.

Organizatorių nuotr./Karmen
Organizatorių nuotr./Karmen

„Flamenko yra labai stiprus, tai galinga muzika, – yra sakęs H.Romero. – Kita vertus, man yra artimas Lotynų Amerikos muzikos romantiškas aspektas. Aš paėmiau, kas yra absoliučiai geriausia, iš šių abiejų pasaulių.“

H.Romero – atlikėjo ir kompozitoriaus – muzika sudėtinga ir kartu prieinama. Tai jausminga, aistringa, romantiška ir magiškai kerinti muzika.

Nuo 1986 metų H. Romero persikėlė į JAV. Niujorke kelią į didįjį džiazą prasiskynęs H. Romero pradėjo muzikuoti su legendiniais gitaristais Johnu McLaughlinu ir Paco de Lucia. Ypač glaudūs muzikiniai ryšiai jį sieja su gitaros didmeistriu Alu Di Meola – nuo 1990-ųjų Hernanas padėjo įrašyti net 16 šio muzikanto albumų. H. Romero labai daug koncertuoja, neretai užsuka į Europą ir, žinoma, į mūsų šalį.

Kokie keliai pasaulinę žvaigždę atvedė į Lietuvą? Svarbiausia priežastis – daugiau nei dešimtmetį trunkantis kūrybinis bendradarbiavimas su vienu įdomiausių, kūrybingiausių mūsų šalies džiazo saksofonininkų ir kompozitoriumi Kęstučiu Vaiginiu. Olandijoje ir JAV studijavęs muzikantas ne vienerius metus publiką žavi ir originalia kūryba, ir ambicingais tarptautiniais projektais, kurių maršrutai nusidriekė nuo JAV iki Kinijos, Japonijos, Malaizijos, Azerbaidžano, Niujorko ir Pietų Afrikos. Lotynų Amerikos.

Lietuvoje viename festivalių užsimezgusi K.Vaiginio pažintis su H.Romero buvo lemtinga. Nuo pat pirmo koncerto jie pajuto muzikinės pasaulėjautos bendrystę ir sėkmingai bendradarbiauja lig šiol.

„Mums kartu gerai sekasi groti. Ir duetu, ir bet kokia muzikantų grupės sudėtimi, mums visos sudėtys „veikia“. Galbūt tai ne vienerių metų kūrybinio bendravimo ir asmeninės draugystės vaisiai. Juk mus sieja ne tik koncertai, bet šiltas žmogiškas ryšys, kurį palaikome nuolatos. Visada pasiskambiname vienas kitam, pasiteiraujame, kaip sekasi, kas naujo, aptariame naujus koncertus bei sumanymus“, – dalijosi mintimis K.Vaiginis.

Abiejų muzikantų projekte taip pat dalyvauja išskirtinio balso vokalistė bei perkusininkė iš Ispanijos Carmen Estevez Calero. Sodrių potėpių į koncertą įlies ir ši atlikėja, ir vienas žymiausių Lietuvos bosininkų Domas Aleksa.

Organizatorių nuotr./Domas Aleksa
Organizatorių nuotr./Domas Aleksa

„Festivalis „Užutrakio vakarai“ yra ypatingas ir dėl savo vietos, ir dėl publikos, kurią jis išsiaugino ir išsiugdė per ne vienerius metus. Todėl paruošėme specialią programą, kurioje nestigs ir staigmenų“, – tikino K.Vaiginis, pridūręs, kad muzika jam nėra darbas, o palaima, šventė, kuria ir dalinsis su „Užutrakio vakarų“ festivalio gerbėjais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius