-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filharmonija: S.Krylovui pasmerkus Putino režimą, jis lieka orkestro meno vadovu

Lietuvos kamerinio orkestro (LKO) meno vadovas smuikininkas Sergejus Krylovas viešai pasmerkė Vladimiro Putino režimą ir užkirto kelius atgal į Rusiją, todėl jis lieka pareigose, BNS patvirtino Lietuvos nacionalinės filharmonijos vadovė Rūta Prusevičienė.
Sergejus Krylovas
Sergejus Krylovas / Dmitrijaus Matvejevo nuotr.

„Sprendimai buvo vakar beveik vidurnaktį priimti. Mūsų sprendimas yra, kad orkestras ir filharmonija juo pasitiki, gautas jo laiškas – parama Ukrainai, pasmerkimas Putino režimo, viskas tvarkoje. Vakar ir Italijos spauda, kur jis gyvena, paskelbė jo kreipimąsi, jis šiuo metu organizuoja humanitarinę pagalbą Ukrainai, tad viskas bus tvarkoje“, – BNS ketvirtadienį teigė R.Prusevičienė.

„Jo pozicija vieša, jis jau pasisakė prieš Putiną, jis sau visus kelius į Rusiją uždarė ir tai yra esminis, egzistencinis sprendimas“, – pridūrė ji.

R.Prusevičienė anksčiau LRT yra sakiusi, kad iš Maskvoje gimusio, Italijos pilietybę turinčio ir nuolat Rusijoje koncertuojančio S.Krylovo prašoma išsakyti griežtą poziciją dėl Rusijos karo prieš Ukrainą, priešingu atveju bendradarbiavimas bus nutrauktas.

Filharmonija jau anksčiau pranešė, jog solidarizuodamasi su Rusijos užpulta Ukraina į koncertų repertuarą įtraukia Ukrainos kompozitorių kūrinius, atšaukia Rusijos atlikėjų pasirodymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius