TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gintaro muziejaus Nidoje įkūrėjui K.Mizgiriui – Kultūros ministerijos garbės ženklas

Kultūros ministras Simonas Kairys šeštadienį Nidoje įteikė ministerijos garbės ženklą naujojo Mizgirių gintaro muziejaus įkūrėjui Kazimierui Mizgiriui.
Kazimieras Mizgiris (kairėje)
Kazimieras Mizgiris (kairėje) / Kultūros ministerijos nuotr.

Ženklą „Nešk savo šviesą ir tikėk“ atsiėmę Kazimieras ir Virginija Mizgiriai yra įkūrę Baltijos gintaro meno centrą, Menininkų namus, atidarę keletą galerijų.

Kuršių nerijos ir gintaro vardą pasaulyje K.Mizgiris garsina ir savo leidybine, fotografine, parodine veikla, pranešė Kultūros ministerija.

Šeštadienį atvertame Mizgirių gintaro muziejuje bus eksponuojami ypač reti gintarai, iš šios medžiagos sukurti meno kūriniai, o su gintaro istorija lankytojus supažindins virtualūs pasakojimai.

„Naujajame savo kūrinyje – Gintaro muziejuje – pasirinkote kurti ypatingą naratyvą – pasakojate gintaro kelią iš gamtos į kultūrą. Iš tiesų turbūt nėra geresnės vietos pajusti gamtos ir kultūros dermę nei Neringa. Čia vienodai svarbūs abu dėmenys: ir unikali gamta, ir senas tradicijas turintis kultūrinis vyksmas. Neabejoju, kad į Nidos dvasią nuo pat pirmos dienos šis muziejus įsikomponuos labai organiškai ir natūraliai, tarsi inkliuzas gintaro luite“, – teikdamas garbės ženklą K.Mizgiriui kalbėjo kultūros ministras.

K.Mizgiriui šeštadienį taip pat suteiktos Neringos miesto garbės piliečio regalijos už nuopelnus ir pastangas garsinant Kuršių neriją, pasitelkus fotografijos meną, parodinę, leidybinę, muziejinę veiklą Lietuvoje ir užsienyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius