Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Bergmano kūrybos vakare dalyvaus režisierius A.Puipa

Šį trečiadienį, spalio 27 d., kino teatro „Pasaka“ organizuojamuose kino vakaruose, skirtuose garsiausiems ir įtakingiausiems Europos kino režisieriams, kino kritikė Izolda Keidošiūtė kalbins vieną ryškiausių Lietuvos kino asmenybių – Algimantą Puipą. Režisierius dalyvaus septintojoje ciklo „Kino vakarai su Izolda” paskaitoje, skirtoje švedų kino klasikui Ingmarui Bergmanui.
I.Bergmano filmo kadras
I.Bergmano filmo kadras / Organizatorių nuotr.

„Manau, kad I.Bergmano kūryba ir šiandien yra aktuali ir reikšminga, nes režisierius savo filmuose kalba apie amžinus dalykus: vyro ir moters santykius, meilę, neapykantą, Dievo paieškas, – teigia kino kritikė I.Keidošiūtė. – Mane labiausiai žavi I.Bergmano sugebėjimas vaizduoti šias temas nebanalizuojant jų. Iš pirmo žvilgsnio melodramatišką siužetą režisierius sugeba paversti sukrečiama drama. Jis atskleidžia tokius asmeniškus ir nepatogius dalykus, apie kuriuos dažnas vengtų kalbėti.“

Pasak kino kritikės, neatsitiktinai į švedų kino klasiko vakarą buvo pakviestas lietuvių kino režisierius A.Puipa. „Režisieriaus kūryboje galima rasti daug skandinaviško kino motyvų, I.Bergmanas A.Puipai labai artimas ir turėjo stiprią įtaką jo kino kalbos formavimuisi”, – teigia paskaitų ciklo moderatorė I.Keidošiūtė.

13 paskaitų ciklo metu kino kritikė I.Keidošiūtė pristato tokių kino meistrų kaip L.Bunuelis, R.Bressonas, L.Viscontis, F.Fellini, M.Antonioni, P.P.Pasolini, I.Bergmanas, J.L.Godardas, F.Truffaut, K.Kieslowskis, A.Tarkovskis, S.Parajanovas ir R.W.Fassbinderis gyvenimą bei kūrybą. Kiekvienos paskaitos metu vakaro herojų pristatyti padeda vis naujas kviestinis svečias. Paskaitų cikle jau dalyvavo tokie garsūs Lietuvos kultūros veikėjai kaip kino režisieriai Audrius Stonys bei Kristijonas Vildžiūnas, kino kritikas Ramūnas Aušrotas, rašytojas bei filosofijos mokslų daktaras Kristupas Sabolius, teatro režisierius Oskaras Koršunovas.

Šį trečiadienį 18.30 val. „Kino vakaruose su Izoldaô viešėsiantis kino režisierius Algimantas Puipa pasidalys mintimis apie klasikinį Europos kiną bei paskaitų klausytojams papasakos, kokią įtaką jo kūrybai turėjo švedų kino klasiko I.Bergman darbai.

Daugiau informacijos apie renginį www.kinopasaka.lt arba e.paštu pasaka@kinopasaka.lt
Informacija apie renginį internete www.kinopasaka.lt/pamokos/kino-vakarai-su-Izolda/.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius