Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalis Klaipėdoje – džiazo ir burlaivių fiestoje laukiama pusės milijono atvykėlių

Klaipėda vasarą pasitinka džiazo ritmu ir baltų burių plevenimu. Vienu ypu uostamiestis savaitgalį atšvęs ir 21-ąjį Pilies džiazo festivalį, ir „Baltic Tall Ships 2015” burlaivių regatą. Keliones į grandiozinius renginius miesto svečiai susiplanavo prieš kelis mėnesius. Viešbučiuose vietų šiam savaitgaliui nebuvo įmanoma užsisakyti jau pavasario pradžioje.
„Baltic Tall Ships 2015” burlaivių regata
„Baltic Tall Ships 2015” burlaivių regata / L.Sėlenienės nuotr.

Lietuvai atstovaus  trys burlaiviai

Įspūdingo dydžio burlaiviai pro Klaipėdos uosto vartus pradėjo brautis penktadienį. Visą savaitgalį Kruizinių laivų terminale prišvartuotus laivus galės lankyti smalsuoliai. Dalyvauti trečią kartą Klaipėdoje rengiamoje regatoje užsiregistravo 21 laivas. Lietuvai šių metų regatoje atstovaus  trys laivai– jachtos „Lietuva“, „Tinekė“ ir Klaipėdos universiteto škuna „Brabander“. 

„Kiek nerimavome, ar pavyks prisikvieti tiek laivų. Jų įgulas dažniausiai sudaro jaunimas, o dabar dar ne visi yra baigę mokslus ir gali nuo jų atsitraukę išplaukti į regatą“, – pasakojo vienas iš „Baltic Tall Ships 2015” organizatorių Kipras Paldauskas.

Burlaiviai viešės dviejuose Baltijos jūros uostuose. Startuos Klaipėdoje, o finišuos Lenkijos uostamiestyje Ščecine. Startas regatai bus duotas pirmadienį po siautulingos burių ir džiazo šventės.

Viešbučiai bus sausakimši

Burlaivių regatos ir Pilies džiazo festivalio organizatoriai vienbalsiu tikina, kad savaitgalį Klaipėdoje laukiama apie pusės milijono atvykėlių. Daugelis jų prisiglaus pas pajūryje gyvenančius giminaičius ar pažįstamus, mat viešbučiuose vietų rasti jau neįmanoma.

L.Sėlenienės nuotr./„Baltic Tall Ships 2015” burlaivių regata
L.Sėlenienės nuotr./„Baltic Tall Ships 2015” burlaivių regata

Suskaičiuota, kad Klaipėdos apgyvendinimo sektoriuje yra maždaug 2 tūkst. vietų. Kaip ir per Jūros šventę, taip ir dabar, visos jos užpildytos. Vietų nakvynei Klaipėdoje neradę atvykėliai turės apsistoti tolėliau nuo Klaipėdos.

Tris dienos džiazo ritmu

Kaip ir „Baltic Tall Ships 2015” regatos, taip ir Pilies džiazo festivalio renginiai startuos penktadienio popietę Kruizinių laivų terminale. Savaitgaliui startą duosiantys džiazo ritmai Klaipėdoje nenutils iki sekmadienio vakaro. Laukiama džiazo žvaigždžių iš Nyderlandų, Gruzijos , Norvegijos ir net JAV.  Jų muzikos džiazo mėgėjai galės klausytis ir sausumoje, ir įspūdingų burlaivių deniuose.

„Didieji laivai švartuosis palei Kruizinių laivų krantinę, mažesnieji – kairiajame Danės upės krante. Tačiau jeigu visus atvykusius laivus surikiuotumėm į vieną eilę, gautųsi 587 m – keturios futbolo aikštės“, – renginio įspūdžiais dalinosi viena iš jo organizatorių Violeta Ulevičienė.

Regatose dalyvaujančių laivų įgulos narių skaičius – pusė tūkstančio. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius